To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Gäster och enheter för uppkopplade hem från Google

Alla som kommer hem till dig kan interagera med enheter och tjänster för uppkopplade hem från Google.Till exempel kan vem som helst i ditt hem, inklusive en gäst, aktivera högtalare och skärmar i hemmet genom att säga ”Hey Google” eller genom att använda en annan aktiveringsmetod, som att trycka länge på enheten. Om du vill veta mer om hur Google skyddar din integritet när du använder våra enheter och tjänster för uppkopplade hem fortsätter du att läsa nedan. Läs även Vanliga frågor om integritet: Google Nest. Du kan även läsa mer om Google Assistent och din integritet.

Gästinteraktionernas synlighet

Om någon interagerar med din Google-enhet för det uppkopplade hemmet via Google Assistent och enheten inte känner igen rösten kan aktivitet på den (som sådant personen frågar Google Assistent) lagras i ditt Google-konto. I egenskap av enhetens ägare kan du komma åt aktiviteten på g.co/assistant/yourdata (ljudinspelningarna av aktiviteten sparas inte i Google-kontot). Om du tillåter att gäster använder din enhet ska du informera dem om att deras aktivitet eventuellt lagras av Google i ditt Google-konto och att du kan visa och radera informationen.

Du eller dina gäster kan även säga ”Hey Google, aktivera gästläget”. Google raderar automatiskt ljudinspelningar och aktiviteter med Google Assistent från enhetsägarens konto när gästläget är aktiverat på enheten.

Läs mer om gästläget.

Andra kan lägga till egna konton på din enhet genom att konfigurera Voice Match. Om de gör det lagras deras aktivitet med Google Assistent på deras eget Google-konto på myactivity.google.com.

Om du använder en Google Nest Wifi- eller Google Wifi-enhet ska du tänka på att vissa av deras uppgifter (t.ex. IP-adress, MAC-adress och data om användning) kopplas till ditt konto när gäster använder ditt wifi-nätverk. Uppgifterna kan visas i Google Home-appen beroende på vilken app du använder.

Begränsa gästernas möjligheter att komma åt dina uppgifter

Om du inte aktiverar funktionen för flera användare på enheten så att din röst känns igen på högtalaren eller skärmen (det vill säga genom att konfigurera Voice Match på enheten), kan andra i hemmet be om information som du har gjort tillgänglig för enheten när de interagerar med den. Dessutom kan enheten dela din information med någon annan om den personens röst, eller en inspelning av din röst, felaktigt identifieras som din röst av funktionen för flera användare.

Om du vill förhindra att andra får åtkomst till personlig information som påminnelser eller kalenderposter via enheten kan du inaktivera personliga resultat i Google Home-appen. Detta går att ställa in på enskilda enheter så att en enhet i sovrummet får åtkomst till annan information än den i köket.

Du kan även säga ”Hey Google, aktivera gästläget”. Google-assistenten varken läser upp eller visar personliga resultat när gästläget är aktiverat på enheten. Alla i hemmet (inklusive gäster) kan inaktivera gästläget genom att säga ”Hey Google, inaktivera gästläget”.

Läs mer om integritetsinställningar på delade enheter med gästläget.