Gjester og smarthjemenheter fra Google

Alle du får besøk av, kan bruke smarthjemenhetene og -tjenestene du har fra Google. Eksempel: Alle som er hos deg – også gjester – kan aktivere høyttaler- og skjermenheter du har, ved å si «Ok Google» eller «Hey Google» eller bruke en annen aktiveringsmetode – for eksempel å trykke lenge på enhetene. For å få en bedre forståelse av hvordan Google ivaretar personvernet når du bruker smarthjemenhetene og -tjenestene våre, kan du lese videre nedenfor. Les også gjerne de vanlige spørsmålene om personvern for Google Nest. Du kan også finne ut mer om Google-assistenten og personvernet ditt.

Synlighet for gjesteinteraksjoner

Når noen andre enn personen som konfigurerte en smarthjemenhet fra Google, bruker enheten – for eksempel via Assistent – og enheten ikke gjenkjenner stemmen til vedkommende, lagres kommunikasjonsloggen i aktivitetsloggen til Google-kontoen som ble brukt til å konfigurere enheten. Du kan se denne loggen på myactivity.google.com. Hvis du lar gjestene dine bruke enheten, må du sørge for at de forstår at Google lagrer det de gjør, i Google-kontoen . din, og at du kan se og slette denne informasjonen. Når du har gjester, kan det være lurt å kutte mikrofonlyden og sette vekk enheten.

Andre kan legge til sine egne kontoer på enhetene dine ved å konfigurere Voice Match. I så fall lagres det de gjør, i deres egen kommunikasjonslogg på myactivity.google.com.

Hvis du bruker en Google Nest Wifi- eller Google Wifi-enhet, må du være oppmerksom på at noe av informasjonen til gjestene dine (som IP- og MAC-adresser samt bruksdata) kan bli sett via Wifi- eller Home-appen (avhengig av hva som brukes) når de bruker Wi-Fi-nettverket ditt, og at denne informasjonen tilknyttes kontoen din.

Hindre at gjester får tilgang til informasjonen din

Hvis du ikke konfigurerer multibrukerfunksjonen (Voice Match) på enheten, slik at høyttaleren eller skjermen kan gjenkjenne stemmen din, kan hvem som helst i huset spørre om informasjon du har gitt enheten tilgang til. Det kan også hende at enheten gir informasjonen din til en annen bruker hvis multibrukerfunksjonen på enheten hører et opptak av stemmen din eller en annen person og tror det er deg.

For å hindre at andre får tilgang til privat informasjon som påminnelser og kalenderoppføringer fra enheten din, kan du slå av personlige resultater i Google Home-appen. Dette kan gjøres på hver enkelt enhet, slik at enheten på soverommet kan ha annen tilgang til informasjonen din enn enheten på kjøkkenet.