To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Gjester og smarthjemenheter fra Google

Alle som kommer hjem til deg, kan bruke smarthjemenhetene og -tjenestene du har fra Google. Eksempel: Alle som er hos deg – også gjester – kan aktivere høyttaler- og skjermenhetene du har hjemme, ved å si «Ok Google» eller «Hey Google» eller bruke en annen aktiveringsmetode – for eksempel å trykke og holde inne på enhetene. For å få en bedre forståelse av hvordan Google ivaretar personvernet når du bruker smarthjemenhetene og -tjenestene våre, kan du lese videre nedenfor. Ta også en titt på de vanlige spørsmålene om personvern for Google Nest. Du kan også finne ut mer om Google-assistenten og personvernet ditt.

Synlighet for gjesteinteraksjoner

Hvis noen bruker Google-smarthjemenhetene dine via Google-assistenten og enheten ikke gjenkjenner stemmen, kan aktiviteten deres på enheten (for eksempel ting de spør Google-assistenten om) bli lagret i Google-kontoen din. Som eier av enheten har du tilgang til denne aktiviteten på g.co/assistant/yourdata (lydopptakene av denne aktiviteten lagres ikke i Google-kontoen din). Hvis du lar gjestene bruke enheten, må du sørge for at de forstår at Google kan lagre denne aktiviteten i Google-kontoen din, og at du kan se og slette denne informasjonen.

Du eller gjestene kan også si «Hey Google, slå på Gjestemodus». Når enheten er i Gjestemodus, sletter Google automatisk lydopptak og Google Assistent-aktivitet fra kontoen til eieren av enheten.

Finn ut mer om Gjestemodus.

Andre kan legge til sine egne kontoer på enheten din ved å konfigurere Voice Match. I så fall lagres Google Assistent-aktiviteten i deres egen Google-konto på myactivity.google.com.

Hvis du bruker en Google Nest Wifi- eller Google Wifi-enhet, må du være oppmerksom på at noe av informasjonen til gjestene dine (som IP- og MAC-adresser samt bruksdata) kan bli sett via Google Home-appen (avhengig av hva som brukes) når de bruker Wi-Fi-nettverket ditt, og at denne informasjonen tilknyttes kontoen din.

Hindre at gjester får tilgang til informasjonen din

Hvis du ikke konfigurerer multibrukerfunksjonen (Voice Match) på enheten, slik at høyttaleren eller skjermen kan gjenkjenne stemmen din, kan hvem som helst i huset spørre om informasjon du har gitt enheten tilgang til. Dessuten kan det hende at enheten gir informasjonen din til en annen bruker hvis multibrukerfunksjonen hører et opptak av stemmen din eller tror at stemmen til en annen bruker er din.

For å hindre at andre får tilgang til privat informasjon som påminnelser og kalenderoppføringer fra enheten din, kan du slå av personlige resultater i Google Home-appen. Dette kan gjøres på hver enkelt enhet – for eksempel kan enheten på soverommet ha en annen type tilgang til informasjonen din enn enheten på kjøkkenet.

Du kan også si «Hey Google, slå på Gjestemodus». Google-assistenten verken leser opp eller viser personlige resultater så lenge enheten er i Gjestemodus. Alle som er hjemme hos deg (inkludert gjester), kan slå av Gjestemodus ved å si «Hey Google, slå av Gjestemodus».

Finn ut mer om personverninnstillinger på delte enheter med Gjestemodus.