To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Gasten en je Google-apparaten voor het connected home

Iedereen die je thuis op bezoek krijgt, kan je Google-apparaten en -services voor het connected home gebruiken. Iedereen in je huis, waaronder gasten, kan bijvoorbeeld speakers en schermen in je huis activeren door 'Oké Google' of 'Hey Google' te zeggen of door een andere activeringsmethode te gebruiken, zoals op je apparaat tikken en vasthouden. Als je meer inzicht wilt in hoe Google je privacy beschermt wanneer je onze apparaten en services voor het connected home gebruikt, lees je verder en lees je ook de veelgestelde vragen over privacy van Google Nest. Je kunt ook meer informatie vinden over de Google Assistent en je privacy.

Zichtbaarheid van gastinteracties

Als iemand via de Google Assistent je Google-apparaat voor het connected home gebruikt en het apparaat de stem niet herkent, kan de activiteit van die persoon op het apparaat worden opgeslagen in jouw Google-account (zoals de vragen die aan de Google Assistent worden gesteld). Als apparaateigenaar heb je toegang tot deze activiteit op g.co/assistant/yourdata (de audio-opnamen van deze activiteit worden niet opgeslagen in je Google-account). Als je gasten toestaat je apparaat te gebruiken, moeten ze begrijpen dat hun activiteit op het apparaat door Google kan worden opgeslagen in jouw Google-account en dat je die informatie kunt bekijken en verwijderen.

Jij of je gasten kunnen ook zeggen: 'Hey Google, zet de gastmodus aan'. Terwijl het apparaat in de gastmodus staat, verwijdert Google automatisch audio-opnamen en activiteit met de Google Assistent uit het account van de apparaateigenaar.

Meer informatie over de gastmodus

Anderen kunnen hun eigen accounts aan je apparaat toevoegen door Voice Match in te stellen. Als ze dit doen, wordt hun interactie met de Google Assistent opgeslagen in hun eigen Google-account op myactivity.google.com.

Als je een Google Nest Wifi- of Google Wifi-apparaat gebruikt, moet je er rekening mee houden dat als gasten je wifi-netwerk gebruiken, een deel van hun informatie (zoals IP- en MAC-adressen en gebruiksgegevens), indien van toepassing, wordt gekoppeld aan je account en toegankelijk is via de Google Home-app.

De toegang tot je informatie voor gasten beperken

Als je geen functionaliteit voor meerdere gebruikers op je apparaat instelt zodat je speaker of scherm je stem kan herkennen (als je Voice Match op het apparaat instelt), kan iedereen in je huis informatie opvragen die je beschikbaar hebt gesteld aan je apparaat wanneer ze het bedienen. Als de functionaliteit voor meerdere gebruikers van je apparaat een opname van je stem of de stem van iemand anders foutief identificeert als die van jou, kan je apparaat je informatie ook doorgeven aan die gebruiker.

Als je wilt voorkomen dat anderen vanaf je apparaat je privé-informatie zien, zoals herinneringen en agenda-items, zet je persoonlijke resultaten uit in de Google Home-app. Je kunt dit per apparaat instellen, zodat je een apparaat in je slaapkamer toegang kunt geven tot andere informatie dan een apparaat in de keuken.

Je kunt ook 'Hey Google, zet de gastmodus aan' zeggen. Terwijl het apparaat in de gastmodus staat, zegt of toont de Google Assistent geen persoonlijke resultaten. Iedereen in je huis (waaronder gasten) kan de gastmodus uitzetten door 'Hey Google, zet de gastmodus uit' te zeggen.

Meer informatie over privacyopties op je gedeelde apparaten met de gastmodus