Gasten en de Google Home

Iedereen in je huis kan de Google Home gebruiken door het hotword 'Oké Google' te zeggen.

Alle interactie met mensen die niet door de Google Home worden herkend, is zichtbaar op de pagina 'Mijn activiteit' van het ingestelde account

Als iemand anders dan de persoon die een Google Home heeft ingesteld, met het apparaat communiceert en het apparaat de stem niet herkent, wordt de communicatiegeschiedenis van die persoon opgeslagen in de activiteitsgeschiedenis van het Google-account waarmee het apparaat is ingesteld. Je kunt deze activiteitsgeschiedenis bekijken op myactivity.google.com. Als je gasten de mogelijkheid biedt om je Google Home te gebruiken, moet je hen uitleggen dat hun interactie met het apparaat door Google wordt opgeslagen en dat jij die informatie kunt bekijken en verwijderen. Wanneer je gasten in huis hebt, kun je eventueel de knop voor het dempen van de microfoon gebruiken of het apparaat opbergen.

Anderen in je huis kunnen hun account toevoegen aan je Google Home via de Google Home-functionaliteit voor meerdere gebruikers.  Als mensen dit doen en de Google Home hun stem herkent wanneer ze communiceren met de Google Home, wordt hun interactie opgeslagen in hun eigen communicatiegeschiedenis op myactivity.google.com.

Iedereen kan de Google Home vragen naar privégegevens die je voor de Google Home toegankelijk hebt gemaakt

Als je de functionaliteit voor meerdere gebruikers niet instelt op je apparaat zodat de Google Home je stem herkent, kan iedereen in je huis vragen naar informatie die je voor de Google Home toegankelijk hebt gemaakt. Bovendien is het zo dat de Google Home informatie over jou aan een gebruiker kan verstrekken als de Google Home-functionaliteit voor meerdere gebruikers een opname van je stem, of de stem van iemand anders, ten onrechte als jouw stem herkent. Als je wilt voorkomen dat anderen via je Google Home toegang krijgen tot privégegevens, zoals herinneringen en agenda-items, kun je persoonlijke resultaten uitschakelen in de Google Home-app. Dit kan per apparaat worden ingesteld, zodat je een Google Home in je slaapkamer toegang tot andere gegevens kunt geven dan een Google Home in de keuken.