Gasten en je Google connected home-apparaten

Iedereen die je thuis bezoekt, kan mogelijk communiceren met je Google connected home-apparaten en services. Iedereen in je huis, waaronder gasten, kan bijvoorbeeld de speaker- en schermapparaten in je huis activeren door 'Oké Google' of 'Hey Google' te zeggen of door een andere activeringsmethode te gebruiken, zoals je apparaat lang indrukken. Als je meer inzicht wilt in hoe Google je privacy beschermt wanneer je onze connected home-apparaten en -services gebruikt, kun je hieronder verder lezen en lees je de veelgestelde vragen over privacy van Google Nest. Je kunt ook meer informatie vinden over de Google Assistent en je privacy.

Zichtbaarheid van gastinteracties

Als iemand anders dan de persoon die het Google connected home-apparaat heeft ingesteld, interactie heeft met het apparaat, bijvoorbeeld via de Assistent, en als het apparaat de stem niet herkent, wordt de communicatiegeschiedenis opgeslagen in de activiteitsgeschiedenis van het Google-account dat is gebruikt om het apparaat in te stellen. Je hebt toegang tot deze geschiedenis via myactivity.google.com. Als je gasten toestaat om je apparaat te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat ze weten dat hun interacties door Google worden opgeslagen in je Google-account en dat je die informatie kunt bekijken en verwijderen. Wanneer je thuis gasten hebt, kun je overwegen om de microfoon te dempen of de stekker uit het stopcontact te halen en het apparaat op te bergen.

Anderen kunnen hun eigen accounts aan je apparaat toevoegen door Voice Match in te stellen. Als ze dit doen, worden hun interacties opgeslagen in hun eigen communicatiegeschiedenis op myactivity.google.com.

Als je een Google Nest Wifi- of een Google Wifi-apparaat gebruikt, moet je er rekening mee houden dat, als gasten je wifi-netwerk gebruiken, een aantal van hun gegevens (zoals IP- en MAC-adressen en gebruiksgegevens) zichtbaar zijn via je Wifi- of Home-app, voor zover van toepassing, en dat deze zijn gekoppeld aan je account.

De toegang tot je gegevens voor gasten beperken

Als je geen functionaliteit voor meerdere gebruikers op je apparaat instelt, zodat je speaker of scherm je stem kan herkennen (dat wil zeggen door Voice Match op het apparaat in te stellen), kan iedereen in je huis vragen naar informatie die je beschikbaar hebt gesteld aan je apparaat, als ze hiermee communiceren. Als de functionaliteit voor meerdere gebruikers van je apparaat een opname van je stem of de stem van iemand anders foutief identificeert als die van jou, kan je apparaat je gegevens ook aan die gebruiker communiceren.

Als je wilt voorkomen dat anderen via je Google Home toegang krijgen tot privégegevens, zoals herinneringen en agenda-items, kun je persoonlijke resultaten uitschakelen in de Google Home-app. Dit kan per apparaat worden ingesteld. Je kunt daardoor een apparaat in je slaapkamer toegang geven tot andere gegevens dan een apparaat in de keuken.