To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Det här kan du fråga och be Google-assistenten om

Du kan be Google Assistent om information och få hjälp med saker i vardagen.

Obs! Vissa sökfrågor fungerar inte på alla enheter och på alla språk.

Säg ”Vad kan du göra?” om du vill ha förslag på vad Google-assistenten kan hjälpa till med.

Detta kan Google-assistenten göra

Lokal information

• Väder: ”Vad är det för väder i dag?”
  • Mat: ”Hitta pizzerior i närheten.”
  • Öppettider: ”Har Åhléns öppet nu?”
  • Navigering: ”Navigera hem.”

Planera dagen

• Trafik: ”Hur är trafiken till jobbet?”
  • Uppgifter: “Påminn mig att jag ska tvätta i kväll.” “Påminn mig att ringa mamma varje söndag.”
  • Kalenderhändelser: ”När är dagens första möte?”

Fråga Google

• Speluppdateringar: ”Vem vann när Leksand spelade?”
  • Uträkningar: ”Hur mycket är 20 procent av 80?”
  • Ordbok: “Vad betyder 'anomali'?”
  • Översättningar: ”Hur säger jag 'Trevligt att träffas' på franska?”
  • Ekonomi: ”Hur går det för OMXS30?”
  • Enhetskonvertering: ”Hur många kilometer är en mile?”
  • Sökningar: ”Sök efter semestertips.”
  • Bildsökningar: ”Hitta bilder på kattungar.”
  • Webbsvar: ”Hur får man bort vinfläckar på en matta?”

Spela upp media

Viktigt! Om media inte spelas upp kontrollerar du om Använd Begränsat läge har aktiverats i enhetens YouTube-inställningar.
  • Musik: ”Spela lite jazz.”
  • Poddar: ”Spela det senaste avsnittet av This American Life.”
  • Nyheter: ”Spela upp nyheterna. Vad är senaste nytt från SVT?”

Ha kul

• Lär känna assistenten: ”Drömmer du?” ”Vilken är din favoritfärg?”
  • Spel: ”Jag vill spela ett spel.” ”Fråga mig något.”
  • Underhållning: “Dra ett skämt.” “Berätta något intressant.”
  • Fakta om djur: ”Berätta om giraffer.” ”Hur mycket väger ett lejon?”

På specifika enheter

På Pixel 8 eller Pixel 8 Pro

Sammanfatta webbsidor

• Google-assistenten genererar en AI-baserad översikt över innehållet som du sedan kan läsa igenom. Du kan betygsätta den AI-baserade översikten och fortsätta läsa hela artikeln.
  • Sammanfatta webbsidor med Google Assistent.

Läsa upp eller översätta webbsidor i Chrome eller Google-appen

Få hjälp med Pixel

• Du kan få support för Pixel 8 eller Pixel 8 Pro genom att ställa en fråga till Google-assistenten.
  • Du kan till exempel säga ”Hjälp mig med min Pixel” eller fråga ”Hur inaktiverar jag aviseringar?”
På Pixel 6 och senare

Översätta det som visas på skärmen med Google Assistent

• Aktivera Google Assistent och säg ”Översätt det här” eller tryck på Översätt.
  • En översatt text genereras och överlagras över den befintliga texten på ett annat språk. Detta liknar det du ser i Översätt med Google Lens.
  • Du kan interagera med texten på olika sätt, till exempel genom att välja den, kopiera den, söka efter den eller få den uppläst för dig.
  • Den här funktionen fungerar med text som visas på skärmen, inklusive text i bilder.

Skriva med rösten

• Med röstinmatning via Assistent kan du använda rösten för att skriva, lägga till emojis i, redigera och skicka meddelandet smidigt på flera språk. Google-assistenten identifierar automatiskt språket du talar.
  • Skiljetecken läggs till automatiskt medan du pratar. Du kan även trycka på tangentbordet medan du pratar och börja skriva – även om mikrofonen fortfarande är på.
  • Använd röstkommandon som ”radera” och ”rensa” om du vill redigera texten med rösten eller ”skicka” för att skicka meddelandet.
  • Texten du talar in finns kvar på enheten och skickas inte till Googles servrar.
  • Röstinmatning via Assistent är tillgängligt på engelska, franska, tyska, italienska, japanska och spanska.
  • Läs mer om hur du använder Google Assistent för att skriva med rösten.
På Pixel 4 och senare

Ta, dela och söka i foton

• ”Visa mina foton från New York.”
  • ”Ta en selfie.” Sedan säger du ”Dela den med Rickard”.
  • ”Ta ett foto om 10 sekunder.”

Hantera telefonens inställningar

• ”Tänd ficklampan.”
  • ”Ta en skärmbild.”
  • ”Aktivera Stör ej.”
  • ”Aktivera Bluetooth.”

Ringa samtal eller skicka meddelanden

• ”Ring mamma.”
  • ”Svara på samtalet” eller ”Avvisa samtalet”.
  • "Berätta för Tina att jag blir fem minuter sen."
  • ”Sms:a Adam: Glöm inte att köpa mjölk på väg hem.”
  • Säg det här i en chatt: ”Svara: Jag är på väg”.

Öppna appar

• ”Öppna Översätt.”
  • ”Sök efter yogapass på YouTube." Sedan säger du ”Dela det här med mamma”.
  • ”Hitta hotell i Simrishamn på Maps.”
  • ”[Artistens namn] på YouTube Music.”
  • ”Visa mina mejl från Mikaela i Gmail.”

Öppna webbplatser i Chrome

Be Google-assistenten att öppna en webbplats i Chrome-appen.

• ”Besök [webbplatsens namn].”
  • ”Öppna [webbplatsens namn].”

Söka bland appar eller webbplatser

När du har en app eller webbplats öppen i Chrome kan du be Google-assistenten att hjälpa dig med olika saker, till exempel följande:

• ”Hitta en video att titta på.”
  • ”Sök efter ett meddelande.”

Det fungerar smidigt med många appar, och vi förbättrar appintegreringen hela tiden. Exempel:

• Om du har YouTube-appen öppen kan säga ”Sök efter kattvideor”.
  • Om du har Google Foto-appen öppen kan du säga ”Visa mina bilder från New York”. Sedan kan du säga ”De i Central Park”.
  • Om du har en receptsida öppen i Chrome kan du säga ”Sök efter chokladbrownies med nötter”.
  • Om du har en reseapp öppen kan du säga ”Hotell i Paris”.
På en telefon eller surfplatta

Kommunicera

• Samtal: ”Ring mamma.” ”Ring ett videosamtal.”
  • Duo: ”Ring mamma.”
  • Endast på telefoner:
    • Sms: ”Sms:a 'Vi ses klockan fem' till Micke.”
    • WhatsApp: ”Skicka ett WhatsApp-meddelande till Samuel.”

Navigera på enheten

• Ändra inställningar: ”Aktivera wifi.” ”Höj volymen.” ”Sänk ljusstyrkan.”
  • Styr telefonen: ”Tänd ficklampan.” ”Ta ett foto.”
    • Om Google-assistenten kan ta foton åt dig beror på enhetens tillverkare.
    • Hitta saker i apparna: ”Sök efter surfplattor på Amazon.” ”Sök efter Beyoncé på X.”
    • Hitta foton: ”Visa strandbilderna.”

Planera dagen

• Alarm: ”Ställ in ett alarm på klockan 7.00.”

Få saker gjorda

• Shopping: ”Lägg till flingor i min inköpslista.”

Tips! Om du vill göra två saker samtidigt kan du slå ihop två kommandon med ett ”och”. Du kan till exempel säga ”Hey Google, släck lamporna och sätt på tv:n”. För närvarande går det bara att be om två saker samtidigt om du använder Google Assistent på engelska.

På en högtalare eller Smart Display

Styra det smarta hemmet

• Lampor: ”Dimma lamporna i vardagsrummet.”
  • Termostater: “Ställ in värmen på 21 grader.” “Sänk temperaturen med två grader.”

Planera dagen

• Alarm: ”Ställ in ett alarm på klockan 7.00.”

Kommunicera

Obs! Detta fungerar endast på Smart Display-enheter.

• Samtal: ”Ring mamma.” ”Ring ett videosamtal.”
  • Duo: “Ring mamma.” “Ring Smart Display-enheten i vardagsrummet.”

Tips! Om du vill göra två saker samtidigt kan du slå ihop två kommandon med ett ”och”. Du kan till exempel säga ”Hey Google, släck lamporna och sätt på tv:n”. För närvarande går det bara att be om två saker samtidigt om du använder Google Assistent på engelska.

På tv:n

Titta på tv

• Filmer och tv-program: ”Spela upp Stranger Things på Netflix.”
  • Videor: ”Spela upp kattvideor.”
  • Appar: ”Öppna YouTube.”
  • Sökning: ”Sök efter sitcoms.”
  • Information: ”Berätta om Game of Thrones.”

Kontroll

• Uppspelning: “Pausa.” “Stopp.” “Återuppta.”
  • Volym: “Högre.” “Lägre.”
  • Ström: ”Stäng av.”
På klockan

Kommunicera

Följande röstkommandon använder på telefonen om du inte har en klocka med en LTE-anslutning.

• Sms: ”Sms:a 'Vi ses klockan fem' till Johan.”

Träning

• Löpning: ”Registrera min löprunda.”
  • Cykling: ”Starta en cykeltur.”
  • Antal steg: ”Hur många steg har jag gått?”
  • Puls: ”Vad har jag för puls?”
I hörlurarna

För en del hörlurar kan du styra hörlursfunktioner med Google-assistenten när de är anslutna till en telefon eller surfplatta med Android. Du kan se om hörlurarna har stöd för Google Assistent i bruksanvisningen.

Batterinivå

Du kan se batterinivån för hörlurarna eller hörsnäckorna.

• ”Vilken batterinivå har mina hörlurar?”

Brusreducering

Om hörlurarna har stöd för aktiv brusreducering för att minska externa ljud kan du använda Google-assistenten för att aktivera eller inaktivera brusreduceringen eller justera nivån.

• Aktivera eller inaktivera: ”Aktivera brusreducering.”
  • Höj eller sänk: ”Höj brusreducering.”
  • Ställ in: ”Ställ in brusreducering på max.”
  • Fråga: ”Är brusreducering på?”

Omgivningsläge

Om hörlurarna har stöd för omgivningsläget för att förstärka omgivningsljuden (kallas ibland talkthrough eller passthrough) kan du använda Google-assistenten för att aktivera eller inaktivera omgivningsläget eller justera nivån.

• Aktivera eller inaktivera: ”Aktivera omgivningsläget”.
  • Höj eller sänk: ”Höj omgivningsläget”.
  • Ställ in: ”Ställ in omgivningsläget på max”.
  • Fråga: ”Är omgivningsläget aktiverat?”

Pekgester

Om hörlurarna har pekgester kan du inaktivera dem för att förhindra oavsiktliga aktiveringar, till exempel under träningen. Om du inaktiverar pekgester kan du behöva använda Voice Match för att be Google-assistenten aktivera dem på nytt, eller aktivera dem igen via enhetstillverkarens mobilapp.

• Aktivera eller inaktivera: ”Aktivera pekgester”.
  • Fråga: ”Är pekgester aktiverade?”
I bilen

Navigation

• ”Navigera till [adress].”
  • ”Hur är trafiken till jobbet?”
  • ”Var ska jag svänga nästa gång?”

Media

• ”Spela upp lite musik.”
  • ”Spela upp [låtnamn].”
  • ”Spela det senaste avsnittet av [podcastens namn].”

Kommunicera

• ”Ring mamma.”
  • ”Sms:a pappa.”
  • ”Läs upp mina meddelanden.”

Få dagliga väderuppdateringar, citat och annat

Du kan be Google-assistenten på telefonen att skicka dagliga uppdateringar om dina intressen.

Obs! Vissa funktioner är inte tillgängliga på alla språk, i alla länder eller regioner, eller på alla Android-enheter.

Subscribe to a daily update

1. On your Android phone or tablet, touch and hold the Home button or say "Hey Google."
  2. Say or type the update you want, for example:
    • “Send me the weather everyday.”
    • “Send me a poem everyday.”
    • “Send me a quote everyday.”
    • “Send me a funny video everyday.”
    • “Send me a fun fact everyday.”
    • “Send me a mindfulness tip everyday.”
  3. When asked if you want to receive this info everyday, tap Yes.
  4. Choose a time to receive your daily update.

Find your daily updates

1. On your Android phone or tablet, touch and hold the Home button or say "Hey Google."
  2. Say or type:
    • “Find my daily updates.”
    • “Find my subscriptions.”
    • “What are my subscriptions?”

Change or cancel a daily update

1. On your Android phone or tablet, touch and hold the Home button, or say "Hey Google."
  2. Say or type:
    • “Find my subscriptions.”
    • “What are my subscriptions?”
  3. Tap a subscription följt av Change time or Cancel the subscription.

Daily updates don’t work

Göra mer med Google Assistent på Google TV

Du kan ställa frågor och få hjälp att göra saker på Google TV med Google Assistent. Google Assistent är installerat på Google TV-enheter. Du kan aktivera den när du konfigurerar enheten eller senare.

På Google TV-enheter är Google Assistent tillgänglig på engelska, franska, tyska, spanska, italienska, japanska, hindi, kinesiska (traditionell), koreanska, portugisiska (Brasilien), nederländska, norska, svenska och danska.

Prata med Google Assistent

1. Tryck på Google Assistent-knappen Assistent på fjärrkontrollen för Google TV.
  2. Ställ en fråga eller säg ett kommando.
  3. Tala in i mikrofonen på fjärrkontrollen för att hjälpa Google-assistenten att förstå vad du säger.

Tips! Ladda ned Google Assistent-appen Assistent på telefonen om du vill göra ännu mer med assistenten.

Det här kan du fråga och be Google-assistenten om

Titta på videor

• Filmer och tv-serier: ”Spela upp The Mandalorian på Disney+.”
  • Videor: ”Spela upp kattvideor på YouTube.”
  • Appar: ”Öppna YouTube.”
  • Sökningar: ”Sök efter sitcoms.” ”Hitta science fiction-filmer.”
  • Information: ”Berätta om Game of Thrones.”

Styra media

• Uppspelning: ”Pausa.” ”Stopp.” ”Återuppta.”
  • Volym: ”Högre.” ”Lägre.”

Styra ditt smarta hem

• Lampor: ”Dimma belysningen i vardagsrummet.”
  • Termostater: ”Ställ in värmen på 21 grader.” ”Sänk temperaturen med två grader.”

Planera dagen

• Alarm: ”Ställ in ett alarm på klockan 7.00.”

Fråga Google

• Matchuppdateringar: ”Vem vann i Leksands match?”
  • Uträkningar: ”Hur mycket är 20 procent av 80?”
  • Ordbok: “Vad betyder 'anomali'?”
  • Översättningar: ”Hur säger jag 'Trevligt att träffas' på franska?”
  • Ekonomi: ”Hur går det för OMXS30?”
  • Enhetskonvertering: ”Hur många kilometer är en mile?”
  • Sökningar: ”Sök efter semestertips.”
  • Bildsökningar: ”Hitta bilder på kattungar.”
  • Webbsvar: ”Hur får man bort vinfläckar på en matta?”

Ha kul

• Lär känna assistenten: ”Drömmer du?” ”Vilken är din favoritfärg?”
  • Spel: ”Jag vill spela ett spel.” ”Fråga mig något.”
  • Underhållning: ”Dra ett skämt.” ”Berätta något intressant.”

Tips! Du får fler förslag om du frågar Google-assistenten ”Vad kan du göra?”

Så här får du Google Assistent att utföra åtgärder

Google-assistenten svarar på dina förfrågningar på den bästa tillgängliga enheten. Om du ber Google-assistenten att ”spela upp musik” spelas musiken upp på högtalaren i stället för telefonen eftersom högtalaren har bättre ljudkvalitet.

Det är inte alltid enkelt för assistenten att avgöra vilken enhet som passar bäst. Gör så här för att se till att få svar på enheten du föredrar:

• Enhetsplacering: Kontrollera att enheterna är minst 2,4 meter ifrån varandra.
  • Säg enhetens namn: För vissa åtgärder kan du säga vilken enhet du vill använda. Du kan till exempel säga ”Hey Google, spela upp musik på högtalaren i sovrummet” eller ”Hey Google, tänd lamporna i köket”.
  • Rikta dig mot enskilda enheter: Beroende på enhetstypen kan du visa Google-assistenten vilken enhet du vill använda. Det kan hjälpa att ställa dig närmare enheten.
    • Pixel Watch: Höj armen eller rör på handleden.
    • Nest Hub Max: Om du har beviljat rätt behörigheter kan du titta på enheten när du pratar med Google-assistenten.
    • Telefon och surfplatta: Se till att skärmen är riktad uppåt.
  • Fjärrstyr timers, alarm och media: Du kan styra inställda timers, alarm och media som spelas upp på andra enheter via en enhet som är närmre till hands. Om du till exempel vill stoppa ett alarm som ljuder i sovrummet från vardagsrummet säger du ”Hey Google, stoppa alarmet”. Enheten som är närmast dig stoppar alarmet.

Hjälp Google att förbättra framtida beteenden

Din feedback används till att förbättra upplevelsen med Google Assistent.

Aviseringar för assistenten

Vi skickar regelbundet pushmeddelanden för att be om din feedback. Om du får en avisering får du gärna lämna feedback och hjälpa oss att förbättra Google Assistent.

Skicka feedback i Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Välj Hjälp och feedback följt av den typ av enhet som du vill skicka feedback om.
  4. Tryck på Skicka feedback följt av den enhet du vill skicka feedback om.
  5. Ge en kort beskrivning av problemet.
  6. Markera kryssrutan för Skärmbild och systemloggar.
  7. Tryck på Skicka Skicka uppe till höger.

Ändra volymen

När du har bett Google-assistenten att spela upp media kan du styra volymen med kommandon. Du kan ställa in volymen till en viss nivå (1–10) eller procent (1–100 %).

Viktigt! Vilka språk du kan använda varierar beroende på enhet. Läs mer om vilka språk som fungerar på enheten.

Så här ändrar du volymen

Säg ”Hey Google” eller tryck på knappen för att prata med Google-assistenten. Sedan säger du ett kommando.

• Höja: ”Höj volymen” (höjer volymen med 10 %).
  • Sänka: ”Sänk volymen” (sänker volymen med 10 %).
  • Ange en viss nivå eller procent: “Volym 5.” “Ändra volymen till 65 %.”
  • Ändra volymen med [X]: ”Höj volymen med 10 %.” ”Sänk volymen med 10 %.”
  • Maximera: ”Högsta volym.”
  • Minimera: ”Lägsta volym.”