Hvad du kan spørge Google Assistent om

Du kan bede Google Assistent om oplysninger og hjælp til dine daglige opgaver.

Vigtigt! Visse forespørgsler fungerer ikke på alle enheder og alle sprog.

Du kan få idéer til, hvad du kan spørge Assistent om, ved at sige "Hvad kan du?"

Brug Google Assistent

Få lokale oplysninger

• Vejret: Hvordan bliver vejret i dag?
  • Mad: Find pizzeriaer i nærheden.
  • Åbningstider: Er Matas stadig åben?
  • Navigation: Find vej hjem.

Planlæg din dag

• Trafik: Hvordan er trafikken til arbejde?
  • Påmindelser: Mind mig om at vaske tøj, når jeg kommer hjem. Mind mig om at ringe til mor hver søndag.
  • Kalenderbegivenheder: Hvornår er mit første møde i dag? Føj et møde til min kalender.
  • Flytider: Afgår United 1463 til tiden?

Spørg Google

• Sportsnyheder: Hvem vandt Warriors-kampen?
  • Beregninger: Hvad er 20 % af 80?
  • Ordbog: Hvad betyder "selskabelig"?
  • Oversættelser: Hvordan siger man "Goddag" på fransk?
  • Finans: Hvordan klarer S & P 500 sig i dag?
  • Enhedsomregning: Hvor mange kilometer går der på en mil?
  • Søgning: Søg efter idéer til sommerferien.
  • Billedsøgning: Find billeder af killinger.
  • Svar fra nettet: Hvordan fjerner man vinpletter fra et tæppe?

Afspil medier

• Musik: Spil noget jazzmusik.
  • Podcasts: Afspil det seneste afsnit af This American Life.
  • Nyheder: Afspil nyhederne. Hvad er de seneste nyheder fra DR?

Lad dig underholde

• Lær din assistent at kende: Drømmer du? Hvad er din yndlingsfarve?
  • Spil: Lad os spille et spil. Giv mig et quizspørgsmål.
  • Underholdning: Fortæl en vittighed. Fortæl mig noget spændende.
  • Fakta om dyr: Fortæl mig om giraffer. Hvad er dagens dyr?

På bestemte enheder

På din telefon eller tablet

Kommuniker

• Opkald: Ring til mor. Ring til Jacob med højttaler. Foretag et videoopkald.
  • Duo: Ring til mor. Ring til smartskærmen i stuen.
  • Kun på telefoner:
    • Sms: Send en sms til Anders med beskeden "Vi ses kl. 17".
    • Mails: Send en mail.
    • WhatsApp: Send en WhatsApp-besked til Søren.

Find rundt på din enhed

• Skift indstillinger: Slå Wi-Fi til. Skru op for lyden. Reducer lysstyrken.
  • Styr din telefon: Tænd lommelygten. Tag et billede.
    • Bemærk! Hvorvidt Google Assistant kan tage et billede for dig, afhænger af din enhedsproducent.
  • Find indhold i dine apps: Søg efter tablets på Amazon. Søg efter Kanye West på Twitter.
  • Find billeder: Vis mine billeder af stranden.

Planlæg din dag

• Alarmer: Indstil en alarm til klokken 7.00.
  • Reservationer: Bestil bord til to på [restaurant] på fredag.

Få tingene gjort

• Shopping: Skriv cornflakes på min indkøbsliste.
  • Donér: Donér 5 USD til [organisation].

Tip! Hvis Google Assistent skal gøre to ting på én gang, kan du slå to anmodninger sammen med "og". Du kan f.eks. sige "Hey Google, sluk lyset, og tænd fjernsynet". I øjeblikket kan du kun gøre to ting på én gang, hvis du bruger Google Assistent på engelsk.

På din højttaler eller smartskærm

Styr smartenheder i dit hjem

• Lys: Dæmp lyset i stuen.
  • Termostater: Indstil temperaturen til 20 grader. Sænk temperaturen med 2 grader.

Planlæg din dag

• Alarmer: Indstil en alarm til klokken 7.00.
  • Reservationer: Bestil bord til to på [restaurant] på fredag.

Kommuniker

• Opkald (kun smartskærme): Ring til mor. Ring til Jacob med højttaler. Foretag et videoopkald.
  • Duo (kun smartskærme): Ring til mor. Ring til Smartskærmen i stuen.

Tip! Hvis Google Assistent skal gøre to ting på én gang, kan du slå to anmodninger sammen med "og". Du kan f.eks. sige "Hey Google, sluk lyset, og tænd fjernsynet". I øjeblikket kan du kun gøre to ting på én gang, hvis du bruger Google Assistent på engelsk.

På dit fjernsyn

Se tv

• Film og tv-serier: Afspil Stranger Things på Netflix.
  • Videoklip: Afspil kattevideoer.
  • Apps: Åbn YouTube.
  • Søgning: Søg efter komedieserier.
  • Oplysninger: Fortæl mig om Game of Thrones.

Styr funktioner

• Afspilning: Sæt på pause. Stop. Genoptag.
  • Lydstyrke: Skru op. Skru ned.
  • Strøm: Sluk.
På dit ur

Kommuniker

Følgende stemmekommandoer bruger din telefon, medmindre du har et ur med en LTE-forbindelse.

• Sms: Send en sms til Anders med beskeden "Vi ses kl. 17".
  • Mail: Send en mail til Søren.

Træning

• Løb: Registrer min løbetur.
  • Cykling: Start en cykeltur.
  • Antal skridt: Hvor mange skridt har jeg taget?
  • Puls: Hvad ligger min puls på?
På Pixel 4 og nyere

Tag, søg efter og del billeder

• "Vis mig mine billeder fra New York"
  • "Tag en selfie". Sig derefter "Del det med Rasmus"
  • "Tag et billede om ti sekunder"

Administrer din telefons indstillinger

• "Tænd lommelygten"
  • "Tag et screenshot".
  • "Aktiver Forstyr ikke"
  • "Aktivér Bluetooth".

Foretag opkald, eller send beskeder

• "Ring til Mor"
  • "Sig til Tina, jeg er fem minutter forsinket"
  • "Send en sms til Adam med beskeden: Husk at købe mælk på vej hjem"
  • I en chattråd kan du sige "Svar, jeg er på vej"

Åbn apps

• "Åbn Oversæt"
  • "Søg efter yogaundervisning på YouTube". Sig derefter "Del det med mor"
  • "Find hoteller i San Diego i Maps"
  • "[Navn på kunstner] på YouTube Music"
  • "Vis mig mails fra Michelle i Gmail"

Åbn websites i Chrome

Bed din nye Google Assistent om at gå til en side i Chrome-appen.

• Gå til [navn på website]
  • Åbn [navn på website]

Søg i dine apps eller på websites

Når du har en app eller et website åben i Chrome, kan du bede din nye Google Assistent om at hjælpe dig med at udføre opgaver såsom at finde en video, du vil se, eller søge efter en besked. Det fungerer problemfrit sammen med mange apps, og vi forbedrer løbende appintegrationer. Eksempel:

• Med YouTube-appen åben kan du sige: "Søg efter kattevideoer".
  • Med Google Fotos-appen åben kan du sige: "Vis mig billeder fra New York". Sig derefter "Dem fra Central Park".
  • Med en opskriftside åben i Chrome kan du sige "Søg efter chokoladebrownies med nødder".
  • Med en rejseapp åben kan du sige [hoteller i Paris]