To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Vad är Google Wifi?

Så fungerar Google Wifi

• Google Wifi är ett mesh-wifi-system för hemmet som ersätter din traditionella router och ger sömlös och tillförlitlig wifi-täckning överallt i hemmet. Du behöver fortfarande en internetleverantör (ISP) och ett modem för att ansluta till internet.
  • Det går snabbt att konfigurera flera Google Wifi-enheter (även kallade åtkomstpunkter) så att du får internet där du vill ha det — på kontoret eller i vardagsrummet, garaget eller källaren. Om du vill friska upp dina wifi-kunskaper hittar du vanliga termer i Grunderna i Wi-Fi.
  • Google Wifi bygger på vår teknik för mesh-wifi. När du har konfigurerat mesh-nätverket skapar Google Wifi-åtkomstpunkterna en kraftfull anslutning och samverkar för att se till att enheterna använder den bästa kanalen med den snabbaste bandbredden. Resultatet är snabbt wifi överallt i hemmet och inte bara precis vid routern. Du kan till och med röra dig genom bostaden under ett videosamtal eller när du streamar en film utan att anslutningen avbryts.
  • Google Wifi kan användas som fristående system eller kombineras med Nest Wifi för ytterligare täckning.
Obs! Det går inte att kombinera Nest Wifi Pro (wifi 6E) med Nest Wifi-routrar eller -åtkomstpunkter eller Google Wifi-åtkomstpunkter (wifi 5) i ett mesh-nätverk.

Detta behövs

• Ett modem.
  • En internetuppkoppling.
  • ett Google-konto
  • en av följande mobila enheter:
    • Android-telefon eller Android-surfplatta med Android 9.0 eller senare
    • iPhone eller iPad med iOS 15.0 eller senare
  • Den senaste versionen av Google Home-appen på Android eller iOS.

Obs! Vi rekommenderar att du köper Google Wifi i det land där du ska använda det. Eftersom bestämmelserna för trådlösa nätverk skiljer sig från land till land kan det uppstå prestandaproblem eller överträdelser av myndighetsbestämmelser om du flyttar Wifi-enheter till ett annat land. Google har ingen möjlighet att ge support för detta.

Vanliga frågor

Vad gör Google Wifi annorlunda?

• Traditionella routrar är inte anpassade efter dagens sätt att använda wifi. Det kan vara svårt för en enskild router att skicka starka signaler till alla rum i hemmet, bl.a. på grund av väggar och avstånd till enheterna, vilket kan ge långsam eller obefintlig wifi-täckning på vissa ställen.
  • Google Wifi är ett wifi-system för hemmabruk som gör det möjligt för dig att ha stabilt internet på fler ställen i bostaden.
  • Förutom att ge dig bra täckning ser Google Wifi till att signalen är stark genom att ansluta dig till den lämpligaste Wifi-åtkomstpunkten medan du rör dig runt i bostaden. Du ansluts även till den bästa wifi-kanalen så att du slipper överbelastning.
  • Behöver du bättre täckning? Du kan placera ut ytterligare åtkomstpunkter i olika rum om du vill ha snabbt wifi överallt i hemmet. Vi rekommenderar att du placerar åtkomstpunkterna öppet i varje eller vartannat rum.
  • Med Familjens wifi bestämmer du när dina barn kan ansluta till internet på sina enheter. Du kan pausa wifi på barnens enheter när det behövs eller efter ett regelbundet schema och blockera automatiskt åtkomsten till miljontals webbplatser med innehåll för vuxna.

Fungerar Google Wifi med min befintliga lösning?

• Google Wifi-åtkomstpunkten är en router som är utformad för att fungera med din nuvarande internetleverantör och ditt modem.

• Google Wifi kan endast skapa ett mesh-nätverk med Nest Wifi- och Google Wifi-routrar och -åtkomstpunkter. Om du har en inkompatibel router, t.ex. en Cisco-, Linksys- eller Netgear-router, kan den inte användas till ett mesh-nätverk med Google Wifi-åtkomstpunkterna.
  • Google Wifi fungerar med de flesta enheter med trådlös anslutning, bland annat surfplattor, skrivare och smarta apparater. De allra flesta enheter är kompatibla med Google Wifi, men det finns några som inte är det.
    • Obs! Det går inte att kombinera Nest Wifi Pro (wifi 6E) med Nest Wifi-routrar eller -åtkomstpunkter eller Google Wifi-åtkomstpunkter (wifi 5) i ett mesh-nätverk.

Läs mer om att konfigurera Google Wifi.

Kan jag använda Google Wifi som extender?

Google Wifi kan inte användas som extender eller repeater till din nuvarande router. Google Wifi fungerar som ett mesh-nätverk som utökar wifi-signalen i ett nätverk för att få smidig täckning och stabilt internet i hela hemmet.1

Är Google Wifi-åtkomstpunkter trådlösa?

Den primära Wifi-åtkomstpunkten måste vara ansluten till ett modem med en Ethernet-kabel (ingår). Ytterligare Google Wifi-åtkomstpunkter kan konfigureras via en trådlös anslutning, men du kan också ansluta dina Wifi-enheter med kabel.

1Routerns placering och hemmets storlek, material och planlösning kan påverka hur wifi-signaler färdas. Medelstora och stora hem eller hem med tjocka väggar eller långa, smala korridorer kan behöva extra Wifi-åtkomstpunkter för att få täckning överallt. Signalens styrka och hastighet beror även på internetleverantören. Vi rekommenderar inte att du använder mer än fem åtkomstpunkter i ett nätverk, eftersom det kan ge sämre prestanda.