Det här är Google Wifi

Wi-Fi-nätverket i hemmet ska vara snabbt och sömlöst, så att du kan ta del av allt som internet har att erbjuda. Därför har vi skapat Google Wifi. Obs! Google Wifi är den tidigare versionen av Google Nest Wifi.

Google Wifi 3-pack

Vad Google Wifi gör (och varför det är fantastiskt)

• Google Wifi är ett mesh-Wi-Fi-system för hemmet som ersätter din traditionella router och ger sömlös och tillförlitlig Wi-Fi-täckning överallt i hemmet. Du behöver fortfarande en internetleverantör (ISP) och ett modem för att ansluta till internet.
  • Det går snabbt att konfigurera flera Google Wifi-enheter (vi kallar dem åtkomstpunkter) så att du får internet där du vill ha det på kontoret eller i vardagsrummet, garaget eller källaren. Om du vill friska upp dina Wi-Fi-kunskaper hittar du vanliga termer i Grunderna i Wi-Fi.
  • Google Wifi bygger på vår mesh-teknik för Wi-Fi. När du har konfigurerat mesh-nätverket skapar Google Wifi-åtkomstpunkterna en kraftfull anslutning och samverkar för att se till att enheterna använder den bästa kanalen med den snabbaste bandbredden. Resultatet är snabbt Wi-Fi överallt i hemmet och inte bara precis vid routern. Du kan till och med röra dig genom bostaden under ett videosamtal eller när du streamar en film utan att anslutningen avbryts.

Krav: Vad du behöver för att använda Google Wifi

Utöver minst en Google Wifi-åtkomstpunkt och Ethernet-kabeln och strömadaptern som ingår behöver du följande:

• Ett modem. Google Wifi är en router, inget modem. Den primära Wifi-åtkomstpunkten måste vara ansluten till ett modem med en Ethernet-kabel (ingår). De andra åtkomstpunkterna är trådlösa. Dem behöver du bara ansluta till ett eluttag (men de kan anslutas till varandra via Ethernet om du föredrar det).
          Obs! Om du har en kombinationsenhet för modem och router från internetleverantören måste du ansluta den primära Google Wifi-åtkomstpunkten till den enheten. Vi rekommenderar att du antingen stänger av modemet och routerns Wi-Fi-funktion eller anger att enheterna ska ”glömma bort” ditt föregående nätverk om du vill att alla dina enheter ska vara anslutna till Google Wifi-nätverket.
  • Bredbandsanslutning till internetleverantören.
  • Ett Google-konto.
  • Den senaste versionen av Google Wifi-appenAndroid eller iOS.

Obs! Vi rekommenderar starkt att du köper Google Wifi i det land där du ska använda det. Eftersom bestämmelserna för trådlösa nätverk skiljer sig från land till land kan det uppstå kompatibilitetsproblem om du flyttar Wifi-enheter till ett annat land. Google har ingen möjlighet att ge support för detta. Om du konfigurerar ett mesh-nätverk rekommenderar vi att du köper samtliga Wifi-åtkomstpunkter i samma land.

Vanliga frågor

Läs igenom den här listan med vanliga frågor om du vill veta mer om Google Wifi.

Vad gör Google Wifi annorlunda?

• Traditionella routrar är inte anpassade för det sätt vi använder Wi-Fi på i dag. Det kan vara svårt för en enskild router att skicka starka signaler till alla rum i hemmet på grund av tjocka väggar och långa avstånd till enheterna. Det kan resultera i långsamt Wi-Fi och områden utan täckning.
  • Google Wifi är ett Wi-Fi-system för hemmabruk som gör det möjligt för dig att använda internet på fler ställen i bostaden.
  • Utöver den fantastiska täckningen hanterar och optimerar Googles Nätverksassistent aktivt Wi-Fi-nätverket åt dig i bakgrunden. Google Wifi ser till att signalen är stark genom att ansluta dig till den lämpligaste Wifi-åtkomstpunkten medan du rör dig runt i bostaden. Du ansluts även till den bästa Wi-Fi-kanalen så att du slipper överbelastning.
  • Behöver du bättre täckning? Du kan placera ut ytterligare åtkomstpunkter i olika rum om du vill ha snabbt Wi-Fi överallt i hemmet. Vi rekommenderar att du placerar åtkomstpunkterna öppet i varje eller vartannat rum.
  • Med funktionerna för Familjens Wi-Fi i Google Home- och Google Wifi-appen kan du bestämma när barnen har åtkomst till internet på sina enheter. Pausa Wi-Fi på barnens enheter när du vill eller efter ett regelbundet schema och blockera automatiskt åtkomsten till miljontals webbplatser med innehåll för vuxna.

Fungerar Google Wifi med min befintliga lösning?

• Google Wifi-åtkomstpunkten är en router som är utformad för att fungera med din nuvarande internetleverantör och ditt modem.

• Google Wifi kan skapa ett mesh-nätverk med bara Google Nest Wifi-, Google Wifi- och OnHub*-routrar. Om du har en inkompatibel router (t.ex. en Cisco-, Linksys- eller Netgear-router) kan den inte användas till ett mesh-nätverk med Google Wifi-åtkomstpunkterna.
  • Google Wifi fungerar med de flesta enheter som har trådlös anslutning, bland annat surfplattor, skrivare och smarta apparater. De allra flesta enheterna är kompatibla med Google Wifi, men det finns några som inte är det.

Läs mer om att konfigurera Google Wifi

*OnHub-routrar är endast tillgängliga i USA och Kanada.

Hur många Google Wifi-åtkomstpunkter behöver jag?

Wi-Fi-signalen påverkas av många olika saker. Det här är en uppskattning av vilken täckning du får med Google Wifi:

Antal WiFi-åtkomstpunkter WiFi-täckning i kvadratmeter*
1 140 m²
2 140–280 m²
3 280–420 m²

I ett hus som är större än så kan du lägga till fler WiFi-åtkomstpunkter. De fungerar som en helhet tillsammans med de andra. Det kan också behövas fler WiFi-åtkomstpunkter i en långsmal byggnad eller om huset har tjocka väggar.

*Den beräknade täckningen avser trähus. I hus som är byggda av andra material kan Wi-Fi-täckningen bli annorlunda.

Läs mer om var Google Wifi-åtkomstpunkterna ska placeras.

Hur många Wifi-åtkomstpunkter kan ansluta till varandra?

Du kan avgöra hur många Wifi-åtkomstpunkter du behöver för att få täckning i hela hemmet med hjälp av täckningsguiden ovan.
Om du har en medelstor eller stor bostad rekommenderar vi att du konfigurerar nätverket med tre Google Wifi-åtkomstpunkter till att börja med. Om du upptäcker att du behöver ytterligare Wi-Fi-täckning på vissa ställen i hemmet kan du lägga till fler Wifi-åtkomstpunkter där. Du kan ha högst 32 åtkomstpunkter i ett mesh-nätverk, men du behöver antagligen långt ifrån så många.
Vi rekommenderar även att du placerar Google Wifi-åtkomstpunkterna ungefär två rum från varandra för att få bäst signal.

Kan jag använda Google Wifi som extender?

Google Wifi kan inte användas som extender till din nuvarande router. Google Wifi ersätter routern med en eller flera Google Wifi-åtkomstpunkter.

Blir telefonen en trådlös surfzon med Google Wifi-appen?

Du använder Google Wifi-appen till att konfigurera, styra och övervaka Google Wifi-systemets mesh-nätverk. Du får ingen Wi-Fi-anslutning av appen.

Fungerar Google Wifi med IoT-enheter (Sakernas internet) som smarta glödlampor?

Självklart. De flesta enheter som kan anslutas till Wi-Fi kan anslutas till ett Google Wifi-nätverk. Här kan du se vilka enheter som är inkompatibla.

Är Google Wifi-åtkomstpunkter trådlösa? Behöver jag en Ethernet-kabel?

Den primära Wifi-åtkomstpunkten måste vara ansluten till ett modem med en Ethernet-kabel (ingår). Det behöver däremot inte de andra Wifi-åtkomstpunkterna vara. De behöver du bara ansluta till ett eluttag (men de kan anslutas till varandra via Ethernet om du föredrar det).

Har du fler frågor om Google Wifi? Kontakta oss.