Google Wifi

Kodin Wi-Fi-verkon pitäisi toimia nopeasti ja saumattomasti, jotta voit nauttia monipuolisesta internetistä. Suunnittelimme tätä varten Google Wifin.

Google Wifin toiminnot ja niiden tuomat edut

• Google Wifi on kodin langaton mesh-verkkojärjestelmä, joka korvaa perinteisen reitittimen ja tuo kattavan ja luotettavan Wi-Fi-verkon kaikkialle kotiisi. Internetyhteyden muodostaminen edellyttää silti internetpalveluntarjoajaa (ISP) ja modeemia.
  • Voit ottaa nopeasti käyttöön useita Google Wifi ‑laitteita (eli "Wifi-pisteitä"), jotta verkko toimii haluamassasi paikassa toimistossa, olohuoneessa, autotallissa tai vaikka kellarissa. Jos haluat kertauksen verkon termeistä ja peruskäsitteistä, lue artikkeli Perustietoa langattomasta verkosta.
  • Google Wifi perustuu langattomaan mesh-tekniikkaan. Kun mesh-verkko on otettu käyttöön, Google Wifi ‑pisteet luovat tehokkaan yhteyden ja varmistavat yhdessä, että laitteesi pysyvät vapaimmalla kanavalla, jossa on nopein kaistanleveys. Lopputuloksena on nopea Wi-Fi-yhteys kodin joka nurkassa eikä vain reitittimen vieressä. Voit jopa liikkua huoneesta toiseen ilman, että videopuhelu tai videon striimaus häiriintyy.
  • Google Wifiä voi käyttää erillisenä järjestelmänä tai se voidaan yhdistää Nest Wifin kanssa kattavuuden lisäämiseksi.

Mitä Google Wifin käyttö edellyttää

• Modeemi
  • Internetpalvelu
  • Google-tili
  • Jokin seuraavista mobiililaitteista:
    • Android-puhelimella, jonka käyttöjärjestelmä on Android 6.0 tai uudempi
    • Android-tabletilla, jonka käyttöjärjestelmä on Android 6.0 tai uudempi
    • iPhone tai iPad, jonka käyttöjärjestelmä on iOS 12.0 tai uudempi
  • Google Home ‑sovelluksen uusin versio Androidille tai iOS:lle.

Huom. Suosittelemme ostamaan Google Wifin siitä maasta, jossa aiot käyttää sitä. Langattomien verkkojen säädökset vaihtelevat maittain, joten yhteensopivuusongelmia saattaa ilmetä, jos siirrät Wifi-laitteesi toiseen maahan, ja Google ei välttämättä voi auttaa sinua. Jos olet ottamassa käyttöön mesh-verkkoa, suosittelemme ostamaan kaikki Wifi-pisteet samasta maasta.

Usein kysyttyä

Lue usein kysytyt kysymykset läpi, niin saat lisätietoa Google Wifistä.

Miten Google Wifi eroaa muista laitteista?

• Perinteisiä reitittimiä ei ole suunniteltu Wi-Fin kaikkia nykyaikaisia käyttötarkoituksia varten. Seinien ja suurten etäisyyksien vuoksi yhdellä reitittimellä on vaikea saada aikaan vahva signaali kaikkialle kotiin. Tämän seurauksena Wi-Fi-yhteys hidastelee ja siinä on katvealueita.
  • Google Wifi on kodin langaton verkkojärjestelmä, jonka ansiosta sinulla on luotettava internetyhteys kaikkialla kodissasi.
  • Kattavuuden lisäksi Google Wifi vaihtaa käyttämääsi Wifi-pistettä, kun liikut huoneesta toiseen, ja valitsee oikean verkkokanavan ruuhkautumisen välttämiseksi. Näin verkkosignaali pysyy vahvana.
  • Jos tarvitset laajempaa verkkoa, sijoita lisää Wifi-pisteitä eri huoneisiin, niin saat nopean langattoman verkkoyhteyden kodin joka nurkkaan. Pisteet kannattaa sijoittaa avoimille paikoille noin yhden tai kahden huoneen välein.
  • Perheen Wi-Fillä voit hallita sitä, milloin lapsesi voivat käyttää internetiä laitteillaan. Voit keskeyttää lasten laitteita halutessasi tai ennalta määrätyn aikataulun mukaan ja estää automaattisesti miljoonia aikuisille suunnattuja sivustoja.

Toimiiko Google Wifi nykyisen järjestelmäni kanssa?

• Jokainen Google Wifi ‑piste on reititin, joka on suunniteltu toimimaan nykyisen internetpalveluntarjoajasi ja modeemisi kanssa.

• Google Wifi voi luoda mesh-verkon vain Google Nest Wifi-, Google Wifi- ja OnHub-reitittimillä ja ‑pisteillä. Jos sinulla on muunlainen reititin (esim. Cisco-, Linksys- tai Netgear-merkkinen), se ei voi luoda mesh-verkkoa Google Wifi ‑pisteiden kanssa.
  • Useimmat langattomat laitteet, esimerkiksi tabletit, tulostimet ja älykkäät kodinkoneet, toimivat Google Wifin kanssa. Vaikka useimmat laitteet toimivat Google Wifin kanssa, kaikki eivät ole yhteensopivia.

Lue lisää Google Wifin käyttöönotosta.

Montako Google Wifi ‑pistettä tarvitsen?

Wi-Fin kattavuus riippuu useasta tekijästä. Lue lisää siitä, mitkä asiat vaikuttavat Wi-Fin signaaliin, ja kuinka monta pistettä tarvitset.

Voinko laajentaa reitittimen kantamaa Google Wifillä?

Google Wifiä ei voi käyttää nykyisen reitittimen kantaman laajentamiseen. Google Wifi korvaa reitittimen yhdellä tai useammalla Google Wifi ‑pisteellä.

Toimivatko Google Wifi ‑pisteet langattomasti? Tarvitsenko Ethernet-johtoa?

Ensisijainen Wifi-piste liitetään modeemiin Ethernet-johdolla, joka tulee laitteen mukana. Muita Wifi-pisteitä ei tarvitse liittää johdolla modeemiin vaan ainoastaan pistorasiaan. Voit kuitenkin yhdistää pisteet toisiinsa Ethernet-johdolla.
Voiko Google Wifiä käyttää OnHubin kanssa?

OnHub ja Google Wifi ‑pisteet voivat muodostaa mesh-verkon yhdessä. Jos sinulla on jo OnHub, voit lisätä Wi-Fi-pisteen ja laajentaa kantamaa kotisi eri osiin. Jotta voit käyttää niitä yhdessä, sinun on käytettävä samaa sovellusta, jolla otit OnHubin käyttöön.

Huom. OnHub ei toimi Nest Wifin kanssa. Se toimii vain Google Wifin kanssa.

Voinko käyttää Google Wifiä Google Nest Wifin kanssa?

Miten Google Wifi toimii Google Assistantin kanssa

Voit käyttää Google Assistantia Smart Displayllä, kaiuttimella tai puhelimella ja pyytää Google Wifiä tekemään asioita, esim. keskeyttämään laitteen Wi-Fin tai tarkistamaan internetyhteyden nopeuden. Google Wifissä ei ole sisäänrakennettua kaiutinta Google Assistantin kanssa käytettäväksi, joten se ei voi itse vastata Googlelta kysymiisi asioihin tai äänikomentoihin.
Jos haluat toistaa musiikkia Wifi-laitteella tai käyttää siinä Google Assistantia, lisää verkkoosi Nest Wifi ‑piste.

Onko sinulla vielä kysyttävää Google Wifistä? Ota yhteyttä.