To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Mikä Google Wifi on?

Google Wifin toiminta

• Google Wifi on kodin langaton mesh-verkkojärjestelmä, joka korvaa perinteisen reitittimen ja tuo kattavan ja luotettavan Wi-Fi-verkon kaikkialle kotiisi. Internetyhteyden muodostamiseen tarvitaan silti internetpalveluntarjoaja ja modeemi.
  • Voit ottaa nopeasti käyttöön useita Google Wifi ‑laitteita (eli "pisteitä") luodaksesi verkon haluamaasi paikkaan, esimerkiksi toimistoon, olohuoneeseen, autotalliin tai vaikka kellariin. Jos haluat kertauksen Wi-Fi-verkon termeistä ja peruskäsitteistä, lue artikkeli Perustietoa langattomasta verkosta.
  • Google Wifi perustuu langattomaan mesh-tekniikkaan. Kun mesh-verkko on otettu käyttöön, Google Wifi ‑pisteet luovat tehokkaan yhteyden ja varmistavat yhdessä, että laitteesi pysyvät vapaimmalla kanavalla, jossa on nopein kaistanleveys. Lopputuloksena on nopea Wi-Fi-yhteys kodin joka nurkassa eikä vain reitittimen vieressä. Voit jopa siirtyä huoneesta toiseen ilman, että videopuhelu tai videon striimaus häiriintyy.
  • Google Wifiä voi käyttää erillisenä järjestelmänä tai se voidaan yhdistää Nest Wifin kanssa kattavuuden lisäämiseksi.
Huom. Nest Wifi Prota (Wi-Fi 6E) ei voi yhdistää samaan mesh-verkkoon Nest Wifi ‐reitittimien tai ‐pisteiden tai Google Wifi ‐pisteiden (Wi-Fi 5) kanssa.

Mitä tarvitset

• Modeemi
  • Internetpalvelu
  • Google-tili
  • Jokin seuraavista mobiililaitteista:
    • Android-puhelin tai ‐tabletti, jossa on Android 9.0 tai uudempi
    • iPhone tai iPad, jossa on iOS 15.0 tai uudempi
  • Google Home ‑sovelluksen uusin versio Androidille tai iOS:lle.

Tärkeää: Suosittelemme ostamaan Google Wifin maasta, jossa aiot käyttää sitä. Langattomien verkkojen säädökset vaihtelevat maittain, joten suorituskykyongelmia voi ilmetä tai laitteen toiminta voi rikkoa säädöksiä, jos siirrät Wifi-laitteen toiseen maahan. Google ei voi tarjota apua tällaisessa tilanteessa.

Usein kysyttyä

Miten Google Wifi eroaa muista laitteista?

• Perinteisiä reitittimiä ei ole suunniteltu Wi-Fin kaikkiin nykyaikaisiin käyttötarkoituksiin. Seinien ja suurten etäisyyksien vuoksi yhdellä reitittimellä on vaikea saada aikaan vahva signaali kaikkialle kotiin. Tämän seurauksena Wi-Fi-yhteys hidastelee ja verkossa on katvealueita.
  • Google Wifi on kodin langaton verkkojärjestelmä, jonka ansiosta sinulla on luotettava internetyhteys kaikkialla kodissasi.
  • Kattavuuden lisäksi Google Wifi vaihtaa käyttämääsi Wifi-pistettä, kun liikut huoneesta toiseen, ja valitsee oikean verkkokanavan ruuhkautumisen välttämiseksi. Näin verkkosignaali pysyy vahvana.
  • Jos tarvitset laajempaa verkkoa, sijoita lisää Wifi-pisteitä eri huoneisiin, niin saat nopean langattoman verkkoyhteyden kodin joka nurkkaan. Pisteet kannattaa sijoittaa avoimille paikoille noin yhden tai kahden huoneen välein.
  • Perheen Wi-Fillä voit hallita sitä, milloin lapsesi voivat käyttää internetiä laitteillaan. Voit keskeyttää lasten laitteita halutessasi tai ennalta määrätyn aikataulun mukaan ja estää automaattisesti miljoonia aikuisille suunnattuja sivustoja.

Toimiiko Google Wifi nykyisen järjestelmäni kanssa?

• Jokainen Google Wifi ‑piste on reititin, joka on suunniteltu toimimaan nykyisen internetpalveluntarjoajasi ja modeemisi kanssa.

• Google Wifi voi luoda mesh-verkon vain Nest Wifi- ja Google Wifi ‑reitittimillä ja ‑pisteillä. Jos käytössä on muunlainen reititin (esim. Cisco-, Linksys- tai Netgear-merkkinen), se ei voi luoda mesh-verkkoa Google Wifi ‑pisteiden kanssa.
  • Useimmat langattomat laitteet, esimerkiksi tabletit, tulostimet ja älykkäät kodinkoneet, toimivat Google Wifin kanssa. Kaikki eivät kuitenkaan ole yhteensopivia.
    • Huom. Nest Wifi Prota (Wi-Fi 6E) ei voi yhdistää samaan mesh-verkkoon Nest Wifi ‐reitittimien tai ‐pisteiden tai Google Wifi ‐pisteiden (Wi-Fi 5) kanssa.

Katso ohjeet Google Wifin käyttöönottoon.

Voinko laajentaa reitittimen kantamaa Google Wifillä?

Google Wifiä ei voi käyttää nykyisen reitittimen toistimena tai kantaman laajentajana. Google Wifi luo mesh-verkon, jolloin Wi-Fi-signaali laajenee kattamaan yhden saumattoman verkon ja internetyhteys toimii luotettavasti joka puolella kotia.1

Toimivatko Google Wifi ‑pisteet langattomasti?

Ensisijainen Wifi-piste liitetään modeemiin Ethernet-johdolla, joka tulee laitteen mukana. Muita Google Wifi ‐pisteitä voi käyttää langattomasti, mutta voit myös yhdistää Wifi-laitteet johdolla.

1Reitittimen sijainti, kodin pinta-ala, pintamateriaalit ja pohjaratkaisu voivat vaikuttaa Wi-Fi-signaalin kulkuun. Jos reitittimen sijainti on huono, koti on suuri, seinät ovat paksut tai pohjaratkaisu on pitkä ja kapea, saatat tarvita ylimääräisiä Wifi-pisteitä joihinkin huoneisiin. Signaalin vahvuus ja nopeus riippuvat myös internetpalveluntarjoajastasi. Yli viiden pisteen lisäämistä samaan verkkoon ei suositella, sillä suorituskyky saattaa heiketä.