To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Nest Wifi of Google Wifi gebruiken met draadloze extenders

Draadloze bridges en mesh-apparaten worden gebruikt om het bereik van bestaande wifi-netwerken te vergroten, maar ze werken niet altijd met Google Nest Wifi of Google Wifi. De compatibiliteit hangt af van het apparaat en de manier waarop het apparaat het bereik van je netwerk vergroot. Daarbij is het volgende nuttig om te weten:

• Google Nest Wifi en Google Wifi werken met de meeste 'universele' extenders, repeaters, reisrouters en apparaten met ondersteuning voor het volgende:
    • Client-modus
    • AP client-modus
    • ProxySTA
  • Als je in de installatie-instructies van de extender niet wordt gevraagd om de instellingen van Google Nest Wifi of Google Wifi te wijzigen, kun je er over het algemeen van uitgaan dat het werkt.
  • Sommige persoonlijke apparaten (zoals smartphones en laptops) die via een bridge met Google Nest Wifi of Google Wifi zijn verbonden, worden misschien niet getoond in de lijst met verbonden apparaten van de Google Home-app. Het kan ook zijn dat je persoonlijke apparaat er wel in staat, maar met onjuiste informatie.
  • Bij persoonlijke apparaten die je netwerk gebruiken via een bridge, kan de wifi-verbinding soms tijdelijk worden verbroken.

Mogelijke problemen

Door incompatibiliteit tussen de mesh en externe bridge-nodes werken sommige functies misschien niet zoals verwacht als je draadloze extenders gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld deze problemen tegenkomen:

Actie Mogelijke problemen
DNS Bridges van derden kunnen zich voordoen als DNS-proxy
Clientsnelheidstests

Bridges van derden kunnen het MAC-adres verbergen voor de mesh
Apparaatlijsten
Wifi voor het gezin
Apparaten die het gastnetwerk delen
Poortdoorschakeling/-opening
IPv6 Bridges van derden kunnen misschien geen IPv6-multicast doorgeven
QoS Bridges van derden kunnen misschien geen QoS-gedrag doorgeven buiten de mesh
WPA3-interoperabiliteit Bridges van derden ondersteunen WPA3 misschien niet
DHCP IP-reserveringen Bridges van derden kunnen DHCP-adressen gebruiken die de gebruiker heeft gereserveerd