Kontrollera flygstatus och planera resor på Google Home

Med Google-assistenten är det enkelt att hitta den reseinformation du behöver på Google Home, oavsett om du ska planera en kommande resa eller kontrollera statusen för en bokning.

Steg 1. Kom igång

1. Aktivera Personliga resultat för att få information om befintliga flygresor. Obs! Du behöver inte aktivera Personliga resultat för att hitta nya flygresor eller hålla koll på flygpriser.
  2. Logga in på samma Google-konto som du har länkat till Google Home.
  3. Skapa ett Gmail-konto om du inte redan har ett. Flyginformation hämtas från det Gmail-konto som är kopplat till Google-kontot som användes vid konfigurationen av Google Home.

Steg 2. Få flyginformation

Hitta flyginformation och hålla koll på priser
Vad du kan göra: Säg ”Ok Google” eller ”Hej Google” och …
Hitta ett flyg ”Hitta flyg till Mallorca”

Hålla koll på flygpriser

Obs! Det går bara att hålla koll på flygpriser för en generell plats/ett generellt datum, inte ett specifikt flyg eller flygbolag.

”Hur mycket kostar det att flyga till New York om tre veckor?”
Hitta ett flyg till ett område ”Hur mycket kostar det att flyga till Spanien?”
Hitta ett flyg till ett resmål ”Hitta flyg till Los Angeles”
”Hur mycket kostar det att flyga till Köpenhamn”
Filtrera efter flygbolag ”Hitta flyg med SAS”
Filtrera efter datum ”Jag vill åka 12 januari”
”Jag vill åka tillbaka 26 januari”
”Jag vill åka tillbaka dagen efter”
Filtrera efter mellanlandningar ”Hitta direktflyg”
Nästa flygresorna ”När avgår nästa flyg till Paris?”
”Nästa flyg till Luleå”
Schema för rutten ”Vad är schemat för flyg till London”

När du börjar spåra ett flyg får du aviseringar via e-post och Google Nu-kort.

Få information om befintliga flyg
Personliga resultat måste vara aktiverat om du vill ha den här informationen.
Vad du kan göra: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:
Få datum/tid/flygbolag/destination/avreseort för nästa flygresa uppläst ”Mitt nästa flyg”
”När är nästa flygresa?”
”Vilken tid går mitt nästa flyg?
”Nästa flyg med <SAS>”
”Flyget till <Linköping>”
status för om flyget är i tid/försenat uppläst

”Är mitt flyg i tid?”
”Är mitt flyg med SAS försenat?”

Få datum/tid/flygbolag/destination/avreseort för flera kommande flygresor uppläst

Obs! Du får information om dina nästkommande tre flygresor.

”När är mina kommande flygresor?”
”Vilka tider går mina flyg?”
”Mina flygresor med <SAS>?””
”Mina flygresor i <december>”

Obs! Byt ut flygbolaget, resmålet eller månaden mellan symbolerna <…> ovan.

Steg 3. Hitta roliga saker att göra på resan

Hitta populära aktiviteter
Vad du kan göra: Säg ”Ok Google” eller ”Hej Google” och …
Hitta saker att göra efter plats

”Saker att göra i Paris”

Felsökning

Om du inte får rätt information från Google Home måste du ställa en mer specifik fråga.