Styra begränsat innehåll

Du kan blockera explicit musik- och videoinnehåll från YouTube, Google Play Musik och andra musik- och radiotjänster från uppspelning i högtalare och på skärmar från Google Nest och Google Home och på länkade enheter.

Obs! Om du har aktiverat Digitalt välmående kan den här funktionen begränsas eller blockeras med Paus, Filter eller Stör ej. Du hittar mer information om Digitalt välmående här.

Digitalt välmående och filter

Med Digitalt välmående kan du använda filter för att styra explicit musik- och videoinnehåll, svar från assistenten, assistentens åtgärder och samtal.

Filter kan tillämpas för alla som använder högtalaren eller skärmen från Google Nest eller Home eller bara för kontrollerade konton och gäster.

Klicka här om du vill veta mer om Digitalt välmående och filter.

Så här ställer du in filter:

1. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  2. Tryck på Inställningar  följt av. Digitalt välmående följt av Konfigurera följt av Nästa.
    • Obs! Du kan trycka på Hoppa över och hoppa över filterinställningarna. Du kan alltid återvända senare om du vill ställa in filter.
  3. Välj vilka du vill att filtren ska gälla för.
    Alla – Filtren gäller för alla som använder högtalaren eller skärmen.
    Endast kontrollerade konton och gäster – Filtren gäller bara för Google-konton som hanteras med Family Link och gäster. Filtren du väljer gäller inte för ditt eget konto eller konton som inte är kontrollerade.
  4. Markera de enheter som du vill att filtren ska gälla för följt av tryck på Nästa.
  5. Video – Endast videor från YouTube i begränsat läge, YouTube TV i filtrerat läge och YouTube Kids spelas upp. Du kan även blockera alla videor eller tillåta alla videotjänster utan filter.
  6. Musik – Välj om musik med explicita texter, all musik eller ingen musik ska blockeras.
    Obs! Inget filter är säkert till 100 %, men om du väljer att blockera musik med explicita texter bör de flesta låtar med språk och teman för vuxna filtreras bort.
  7. Ytterligare inställningar – Välj om du vill blockera någon av följande funktioner på högtalaren eller skärmen.
    • Samtal och meddelanden – Blockera samtal och meddelanden via högtalaren eller skärmen.
    • Svar från assistenten – Begränsa assistentens svar till grundläggande ämnen, t.ex. vädret.
    • Åtgärder – Blockera åtgärder från tredje part via assistenten om de inte angetts som anpassade för familjer.
  8. Tryck på Nästa och ställ in Paus.

Videosökning på YouTube Music och YouTube

Obs! YouTube Music är endast tillgängligt i USA och Australien.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på enheten följt avInställningar .
  3. Skrolla ned till Mer och tryck sedan på Begränsande inställningar för YouTube.
  4. Aktivera eller inaktivera Begränsat läge på YouTubeOnOff

Här finns mer information om begränsat läge på YouTube.

YouTube TV

Du kan välja att endast tillåta program med klassificeringarna YT-Y, YT-G, G och PG.

Obs! YouTube TV är endast tillgängligt på utvalda platser i USA.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på enheten följt avInställningar .
  3. Skrolla ned till Mer och tryck sedan på Begränsande inställningar för YouTube.
  4. Aktivera eller inaktivera Innehållsfilter för YouTube TVOnOff.

Google Play Musik

1. Öppna webbplatsen Google Play Musik. Obs! Du kan inte justera den här inställningen i appen Google Play Musik.
  2. Klicka på Inställningar  uppe till vänster i fönstret.
  3. I avsnittet Allmänt klickar du på kryssrutan bredvid Blockera låtar med explicit innehåll på radio.

Obs! Det här blockerar inte användare med en premiumprenumeration på Google Play Musik från att spela upp specifika låtar eller album med explicit innehåll.

Andra musik- eller radiotjänster

Besök hjälpcentret för Pandora och hjälpcentret för Spotify om du vill veta hur du hanterar begränsat innehåll i dessa tjänster.