Styra smarta enheter för hemmet med Google Home

Med Google Home kan du styra över 10 000 smarta enheter för hemmet, till exempel tv-apparater, fjärrkontroller, lampor, hushållsapparater, strömbrytare, termostater och annat. Konfigurera de smarta enheterna för hemmet genom att följa tillverkarens anvisningar, om du inte redan har gjort det.

Styra enheter med röstkommandon

Se vilka Google Assistent-partner du kan använda för att styra saker i hemmet med hjälp av rösten. Här är några exempel:

Styra enheter för underhållning

Du kan styra uppspelningen av program eller kanaler på tv:n, få låtar uppspelade i högtalarna, ändra volymen och annat. Se alla Google Assistent-partner som du kan använda för att styra saker i hemmet med hjälp av rösten.

Åtgärd:

Säg ”Ok Google” eller ”Hej Google” och …

Slå på digitalboxen

• “Slå på [digitalboxens namn]”

Ändra volym

• ”Höj/sänk volymen på [digitalboxens namn]”
  • ”Höj/sänk volymen med 5 på [digitalboxens namn]”

Spela upp, pausa, spola fram eller spola tillbaka ett tv-program

• ”Spela upp [tv-program]”
  • ”Pausa [tv-program]”

Spela upp en kanal

• ”Spela upp [kanal] på tv:n”
  • ”Byt kanal till [x].”

Söka efter och spela upp innehåll

• ”Sök efter filmer inom [x]”
  • ”Spela upp album/artist/osv. inom [x]”

Sätta på en kanal

• ”Sätt på [tv-program] på Netflix på tv:n.”

Styra högtalare och ljud- och bildmottagare

• ”Spela upp [låt] på högtalaren.”
Styra lampor
Du kan justera ljusstyrkan, tända och släcka lampor och annat. Se alla Google Assistent-partner som du kan använda för att styra saker i hemmet med hjälp av rösten.
Åtgärd:  Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:
”Tända/släcka en lampa” ”Tänd <lampans namn>”
Dimma en lampa ”Dimma <lampans namn>”
Öka ljusstyrkan för en lampa ”Gör <lampans namn> ljusare”
Ställa in ljusstyrkan på en viss procent ”Ställ in <lampans namn> på 50 %”
Dimma eller öka ljusstyrkan med en viss procent ”Dimma/öka ljusstyrkan för <lampans namn> med 50 %”
Byta färg på lampan ”Byt färg på <lampans namn> till grönt”
Tända/släcka alla lampor i ett rum ”Tänd/släck lamporna i <rummets namn>”
Tända/släcka alla lampor ”Tänd/släck alla lampor”
Styra termostater
Du kan styra termostater och annat. Se alla Google Assistent-partner som du kan använda för att styra saker i hemmet med hjälp av rösten.
Åtgärd:  Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:
Justera temperaturen ”Gör det varmare/svalare”, ”Höj/sänk temperaturen”, ”Höj/sänk temperaturen med två grader”, ”Ställ in temperaturen på 23 grader”
Byta mellan läget för uppvärmning och nedkylning ”Aktivera uppvärmning/nedkylning”, ”Ställ in termostaten på nedkylning/uppvärmning”, ”Ställ in termostaten på läget Värme/kyla”
Styra smarta kontakter
Du kan styra hushållsapparater därhemma med hjälp av smarta kontakter. Se alla Google Assistent-partner som du kan använda för att styra saker i hemmet med hjälp av rösten.
Åtgärd:  Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:
Slå på/stänga av kontakter ”Slå på/stäng av [kontaktens namn]”
Slå på/stänga av brytare ”Slå på/stäng av [brytarens namn]”

Styra hemsäkerhet

Du kan styra kameror, säkerhetssystem för hemmet och annat. Se alla Google Assistent-partner som du kan använda för att styra saker i hemmet med hjälp av rösten.

Åtgärd: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:
Börja streama
  • ”Visa [kamerans namn]”
  • ”Vad visas på [kamerans namn]?”
  • ”[Kamerans namn] på [Chromecast-enhetens namn]”
  • ”Spela upp [kamerans namn] på [Chromecast-enhetens namn]”
  • ”Visa [kamerans namn] på [Chromecast-enhetens namn]”
Sluta streama ”Sluta visa [tv:ns/Chromecast-enhetens namn]”

Så här streamar och styr du säkerhetskameror.

Obs! Det går inte att inaktivera säkerhetssystem med röstkommandon.

Styra hushållsapparater

Du kan styra smarta hushållsapparater som tvättmaskiner, torktumlare, diskmaskiner, dammsugare och annat. Se alla Google Assistent-partner som du kan använda för att styra saker i hemmet med hjälp av rösten.

Åtgärd: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:
Starta dammsugare
  • ”Starta [dammsugarens namn]”
  • ”Börja dammsug”
  • ”Är [dammsugarens namn] igång?”
Stänga av dammsugaren
  • ”Stäng av [dammsugarens namn]”
  • ”Sluta dammsug”

Koppla bort enheter från Google Home

Om du inte längre vill styra enheter för smarta hem med assistenten kan du koppla från ditt konto.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Konto  längst ned till höger på startskärmen.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är det som är länkat till enheten. Klicka på nedåtpilen om du vill byta konto.
  4. Trycker du på Inställningar
  5. Tryck på fliken ASSISTENT följt av Hemstyrning.
  6. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Hantera konton på fliken Enheter.
  7. Tryck på kontot du vill koppla från följt av Ta bort länk till konto följt av Ta bort länk.

Produktspecifik information

Nest-termostat

Här följer några saker du ska tänka på när du konfigurerar och använder en Nest-termostat med Google Home.

• Första, andra och tredje generationens Nest-termostater är kompatibla med Google Home.
  • Du kan styra Nest-termostater med upp till 20 olika röstkommandon per timme via Google Home. Begränsningen finns för att spara på Nest-termostatens batteri.
  • Du kan lägga till ett Nest-hem per Google-konto. Om du har fler än ett hem i Nest-kontot måste du välja vilket du vill styra med Google Home.
  • Det går bara att importera ett hus.
  • Alla termostater i ett Nest-hem importeras till Google Home. Det går inte att välja vilka termostater som ska importeras och det går inte att ta bort enskilda termostater när de har importerats till Google Home.
  • Endast ägaren av Nest-hemmet kan auktorisera integration mellan Nest-termostaten och Google Home. Personer som har bjudits in att dela åtkomst via familjekonton kan inte auktorisera integrationen. Läs mer om hur ägaren av ett Nest-hem skiljer sig från andra personer med åtkomst.
  • Om du ändrar namn eller etikett för termostatens plats i Nest-appen eller på termostaten uppdateras informationen automatiskt i Google Home. Om du däremot byter namn på ett rum eller ger en enhet ett nytt smeknamn i Google Home-appen uppdateras inte informationen i Nest-appen. Så här byter du namn på Nest Learning Thermostat.
  • Det går inte att styra Nest-termostaten via Google Home med Emergency Heat eller om Emergency Shutoff uppstår.
  • Det går i nuläget inte att ställa in strukturens status på Hemma, Borta eller Eko.
  • Det går i nuläget inte att ställa in hemmet på Eko. Om termostaten är inställd på Eko registreras läget som Av.
  • Läs mer om Nest-termostater.Nest Cam Indoor/Outdoor och Nest Protect stöds inte ännu.

Åtgärda ett problem

Jag hittar inte min enhet i inställningen för Hemstyrning i Google Home-appen

Om du har a) lagt till en ny enhet i partnerns app eller b) uppdaterat/ändrat en enhet i partnerns app och inte ser enheten i inställningen Hemstyrning i Google Home-appen testar du att synkronisera den smarta enheten och Google Home med hjälp av rösten.

Åtgärd:  Säg: ”Hej Google” eller ”Ok Google” och
Synkronisera alla enheter ”Synkronisera mina enheter”
Synkronisera en typ av enhet ”Synkronisera mina lampor”

Viktigt!

• Du måste redan ha konfigurerat enheterna i partnerappen (steg 1 ovan).
  • Om du synkroniserar flera enheter samtidigt kan ett fel uppstå på grund av att tidsgränsen löpt ut.

Google-assistenten kan inte styra enheten

Testa att lösa problemet genom att byta namn på enheten. Läs tipsen nedan och följ sedan anvisningarna för att ange ett nytt smeknamn.

Tips när du byter namn på en enhet:

• Använd inte nummer, specialtecken eller rumsnamn.
  • Lägg till ”kontakt” eller ”reglage” i smeknamnet om du namnger lampor som är kopplade till kontakter eller reglage.
  • Undvik namn som liknar varandra (till exempel ”vänster bordslampa” och ”höger bordslampa”).

Relaterat innehåll

Partner med stöd för Hemstyrning