Smarthome-apparaten bedienen via de Google Home

Je kunt meer dan 10.000 smarthome-apparaten, zoals tv's, afstandsbedieningen, lampen, huishoudelijke apparatuur, stekkers, thermostaten en meer, bedienen via de Google Home. Als je dat nog niet hebt gedaan, stel je je smarthome-apparaten in volgens de instructies van de fabrikant van het apparaat.

Apparaten bedienen via spraakopdrachten

Bekijk de Google Assistent-partners die je kunt gebruiken om apparaten in je huis te bedienen met je stem. Hier zijn enkele voorbeelden:

Entertainmentapparaten bedienen

Je kunt tv's bedienen om tv-programma's of bepaalde kanalen te bekijken, nummers aan te vragen op je speakers, het volume te wijzigen en meer. Bekijk alle Google Assistent-partners die je kunt gebruiken om apparaten in je huis te bedienen met je stem.

Actie:

Zeg 'Oké Google' of 'Hey Google' en vervolgens…

Settopbox inschakelen

• 'Schakel de [naam settopbox] in'

Volume wijzigen

• 'Volume hoger/lager op [naam settopbox]'
  • 'Volume 5 omhoog/omlaag op [naam settopbox]'

Een programma afspelen, pauzeren, vooruitspoelen, terugspoelen

• 'Speel [programma] af'
  • 'Pauzeer [programma]'

Een bepaald kanaal afspelen

• 'Speel [kanaal] af op tv'
  • 'Wijzig kanaal in [x]'

Content zoeken en afspelen

• 'Zoek naar [x]-films'
  • 'Zoek een [x]-album/-artiest, enzovoort'

Een kanaal activeren

• 'Start [programma] via Netflix op tv'

Je speakers en AV-receivers bedienen

• 'Speel [nummer] af op mijn speaker'
Lampen bedienen
Je kunt de helderheid aanpassen, lampen aan- of uitzetten en meer. Bekijk alle Google Assistent-partners die je kunt gebruiken om apparaten in je huis te bedienen met je stem.
Actie:  Zeg 'Oké Google' of 'Hey Google' en daarna…
Een lamp aan-/uitdoen 'Doe <naam lamp> aan'
Een lamp dimmen 'Dim de <naam lamp>'
Een lamp helderder maken 'Maak de <naam lamp> helderder'
De helderheid van een lamp op een bepaald percentage zetten 'Zet <naam lamp> op 50%'
Lampen dimmen/helderder maken met een bepaald percentage 'Dim <naam lamp> 50%'/Maak <naam lamp> 50% helderder'
De kleur van een lamp wijzigen 'Maak <naam lamp> groen'
Alle lampen in de kamer in- of uitschakelen 'Doe de lampen in <naam kamer> aan/uit'
Alle lampen in- of uitschakelen 'Doe alle lampen aan/uit'
Thermostaten bedienen
Je kunt je thermostaten en meer bedienen. Bekijk alle Google Assistent-partners die je kunt gebruiken om apparaten in je huis te bedienen met je stem.
Actie:  Zeg 'Oké Google' of 'Hey Google' en daarna…
De temperatuur aanpassen

'Maak het warmer'

'Zet de thermostaat lager'

'Zet de temperatuur 2 graden hoger'

'Zet de temperatuur op 21 graden'

Verwarmings- of koelingsmodus inschakelen

'Zet de koeling aan'

'Zet de thermostaat op verwarmen'

'Zet de thermostaat op de modus voor verwarmen/koelen'

Smartstekkers bedienen
Je kunt huishoudelijke apparatuur in je huis bedienen met smartstekkers. Bekijk alle Google Assistent-partners die je kunt gebruiken om apparaten in je huis te bedienen met je stem.
Actie:  Zeg 'Oké Google' of 'Hey Google' en daarna…
Stekkers in- of uitschakelen 'Schakel [naam van stekker] in/uit'
Schakelaars in- of uitschakelen 'Schakel [naam van schakelaar] in/uit'

Thuisbeveiliging bedienen

Je kunt camera's, systemen voor thuisbeveiliging en meer bedienen. Bekijk alle Google Assistent-partners die je kunt gebruiken om apparaten in je huis te bedienen met je stem.

Actie: Zeg 'Oké Google' of 'Hey Google' en vervolgens…
Stream starten
  • 'Laat [cameranaam] zien'
  • 'Wat gebeurt er op [cameranaam]?'
  • '[Cameranaam] op [naam Chromecast-apparaat]'
  • 'Speel [cameranaam] af op [naam Chromecast-apparaat]'
  • 'Laat [cameranaam] zien op [naam Chromecast-apparaat]'
Stream stoppen 'Stop [naam tv/Chromecast-apparaat]'

Hier vind je meer informatie over hoe je beveiligingscamera's kunt streamen en bedienen.

Opmerking: Je kunt beveiligingssystemen niet deactiveren met spraakopdrachten.

Huishoudelijke apparatuur bedienen

Je kunt huishoudelijke smartapparatuur bedienen, zoals wasmachines, drogers, vaatwassers, stofzuigers en meer. Bekijk alle Google Assistent-partners die je kunt gebruiken om apparaten in je huis te bedienen met je stem.

Actie: Zeg 'Oké Google' of 'Hey Google' en vervolgens…
Stofzuiger aanzetten
  • 'Zet de [naam stofzuiger] aan'
  • 'Begin met stofzuigen'
  • 'Is de [naam stofzuiger] aan?'
Stofzuiger uitzetten
  • 'Zet de [naam stofzuiger] uit'
  • 'Stop met stofzuigen'

De verbinding van apparaten met de Google Home verbreken

Als je je smarthome-apparaten niet meer via de Assistent wilt bedienen, kun je je account ontkoppelen.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik in de rechterbenedenhoek van het startscherm op Account .
  3. Controleer of het vermelde Google-account het account is dat aan je apparaat is gekoppeld. Als je tussen accounts wilt schakelen, klik je op de pijl-omlaag .
  4. Tik je op Instellingen
  5. Tik op het tabblad ASSISTENT en dan Home-apparaten bedienen.
  6. Tik in de rechterbovenhoek van het tabblad 'Apparaten' op Meer Meer en dan Accounts beheren.
  7. Tik op het account dat je wilt ontkoppelen en dan Account ontkoppelen en dan Ontkoppelen.

Productspecifieke informatie

Nest Thermostat

Hier volgen enkele specifieke punten om te onthouden wanneer je je Nest Thermostat op de Google Home instelt en gebruikt.

• Nest-thermostaten van de eerste, tweede en derde generatie werken op de Google Home.
  • Je kunt de Google Home tot twintig spraakopdrachten in een uur geven om de Nest-thermostaat te bedienen. Zo wordt de batterij van de Nest-thermostaat gespaard.
  • Elk Google-account biedt ondersteuning voor één Nest-huis. Als je meer dan één huis in je Nest-account hebt, moet je eentje kiezen voor gebruik met de Google Home.
  • Je kunt slechts één huis importeren.
  • Alle thermostaten binnen een Nest-huis worden naar de Google Home geïmporteerd. Je kunt niet kiezen welke thermostaten worden geïmporteerd en je kunt afzonderlijke thermostaten niet verwijderen nadat deze naar de Google Home zijn geïmporteerd.
  • Alleen de eigenaar van een Nest-huis kan toestemming geven voor de integratie van de Nest Thermostat en de Google Home. Mensen die zijn uitgenodigd voor toegang via gezinsaccounts kunnen dit niet doen. Hier vind je meer informatie over hoe de eigenaar van een Nest-huis verschilt van andere mensen met toegang.
  • Als je de locatienaam of het label van je thermostaat wijzigt met de Nest-app of op de thermostaat zelf, wordt dit automatisch geüpdatet in de Google Home. Als je echter de naam of bijnaam van een ruimte wijzigt in de Google Home-app, wordt de naam niet automatisch geüpdatet in de Nest-app. Hier vind je meer informatie over hoe je de naam van je Nest Learning Thermostat kunt wijzigen.
  • Je kunt de Google Home niet gebruiken om je Nest-thermostaat te bedienen als de noodverwarming of een noodstop actief is.
  • Je kunt de structuurstatus momenteel niet instellen op 'Thuis', 'Afwezig' of 'Eco'.
  • Je kunt je huis momenteel niet instellen op 'Eco'. Als je thermostaat is ingesteld op 'Eco', wordt dit geregistreerd als 'Uit'.
  • Meer informatie over de Nest Thermostat.Nest Indoor/Outdoor Cam en Nest Protect worden momenteel nog niet ondersteund.

Een probleem oplossen

Ik zie mijn apparaat niet onder 'Home-apparaten bedienen' in de Google Home-app

Als je a) een nieuw apparaat hebt toegevoegd in de partner-app of b) een bestaand apparaat hebt geüpdatet/gewijzigd in de partner-app en het apparaat niet ziet staan onder 'Home-apparaten bedienen' in de Google Home-app, probeer dan het smarthome-apparaat en de Google Home te synchroniseren via je stem.

Actie:  Zeg 'Oké Google' of 'Hey Google' en vervolgens…
Alle apparaten synchroniseren 'Synchroniseer mijn apparaten'
Een apparaattype synchroniseren 'Synchroniseer mijn lampen'

Belangrijk:

• Je moet je apparaten al hebben ingesteld in de partner-app (stap 1 hierboven).
  • Als je meerdere apparaten tegelijk synchroniseert, kan er een time-out optreden.

De Google Assistent kan het apparaat niet bedienen

Probeer het probleem te verhelpen door de naam van je apparaat te wijzigen. Lees de onderstaande tips en volg de stappen om een nieuwe bijnaam in te stellen.

Tips voor het wijzigen van de naam van je apparaat:

• Voeg geen nummers, speciale tekens of ruimtenamen toe.
  • Als je een naam opgeeft voor lampen die zijn aangesloten op stekkers of schakelaars, voeg je 'stekker' of 'schakelaar' toe aan de bijnaam.
  • Vermijd vergelijkbare namen (bijvoorbeeld 'Tafellampje links' en 'Tafellampje rechts').

Gerelateerde content

Partners met ondersteunde Google Home-apparaten