Smarthome-apparaten bedienen met speakers en schermen

Je kunt meer dan 50.000 smarthome-apparaten (zoals tv's, afstandsbedieningen, lampen, huishoudelijke apparaten, stekkers en thermostaten) bedienen met je speaker of scherm voor Google Nest of Home. Als je aan de slag wilt gaan, moet je eerst je apparaat instellen in de Google Home-app.

Apparaten bedienen via spraakopdrachten

Bekijk de Google Assistent-acties die je kunt gebruiken om apparaten in je huis te bedienen met je stem. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

Entertainmentsystemen bedienen

Je kunt tv's bedienen om onder meer tv-programma's of bepaalde kanalen te bekijken, nummers aan te vragen op je speakers en het volume te wijzigen. Bekijk alle Google Assistent-partners die je kunt gebruiken om apparaten in je huis te bedienen met je stem.
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Settopbox aanzetten 'Zet [naam settopbox] aan'
Volume wijzigen 'Volume hoger op [naam settopbox]'
'Zet het volume 5 lager op [naam settopbox]'
Een programma afspelen, pauzeren, vooruitspoelen of terugspoelen 'Speel [programma] af'
'Pauzeer [programma]'
Een bepaald kanaal afspelen 'Speel [kanaal] af op de tv'
'Wijzig kanaal in [x]'
Content zoeken en afspelen 'Zoek naar [x] films'
'Speel album [x] af'
'Speel artiest [x] af'
Een kanaal activeren 'Zet [programma] aan via Netflix op de tv'
Je speakers en AV-ontvangers bedienen 'Speel [nummer] af op mijn speaker'
Een game spelen op Xbox 'Speel [game] op Xbox'

Verlichting bedienen

Je kunt onder andere de helderheid aanpassen en lampen aan- of uitdoen. Bekijk alle Google Assistent-partners die je kunt gebruiken om apparaten in je huis te bedienen met je stem.
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Een lamp aan- of uitdoen 'Doe <naam lamp> aan/uit'
Een lamp dimmen 'Dim de <naam lamp>'
Een lamp helderder maken 'Maak de <naam lamp> helderder'
De helderheid van een lamp op een bepaald percentage zetten 'Zet <naam lamp> op 50%'
Lampen dimmen of helderder maken met een bepaald percentage

'Dim <naam lamp> 50%'
'Maak <naam lamp> 50% helderder'

De kleur van een lamp wijzigen 'Maak <naam lamp> groen'
Alle lampen in de kamer aan- of uitdoen 'Doe de lampen in <naam ruimte> aan/uit'
Alle lampen aan- of uitdoen 'Doe alle lampen aan/uit'
De thermostaat bedienen
Je kunt onder meer je thermostaten bedienen. Bekijk alle Google Assistent-partners die je kunt gebruiken om apparaten in je huis te bedienen met je stem.
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
De temperatuur aanpassen

'Maak het warmer'
'Verlaag de temperatuur'
'Zet de temperatuur 2 graden hoger'
'Zet de temperatuur op 21 graden'

Verwarmings- of koelingsstand aanzetten

'Zet de koeling aan'
'Zet de thermostaat op verwarmen'
'Zet de thermostaat op verwarmen of koelen'

Opmerking: Als je een Nest-thermostaat gebruikt, kun je spraakopdrachten op je speaker of scherm gebruiken om een vergrendelingstemperatuur te overschrijven.
Smartstekkers en -schakelaars beheren
Je kunt apparaten in huis bedienen met smartstekkers en -schakelaars. Bekijk alle Google Assistent-partners die je kunt gebruiken om apparaten in je huis te bedienen met je stem.
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Stekkers aan- of uitzetten 'Zet <naam stekker> aan/uit'
Schakelaars aan- of uitzetten 'Zet <naam schakelaar> aan/uit'

Thuisbeveiliging bedienen

Je kunt onder meer camera's en systemen voor huisbeveiliging bedienen. Bekijk alle Google Assistent-partners die je kunt gebruiken om apparaten in je huis te bedienen met je stem.

Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Stream starten

'Laat [cameranaam] zien'
'Wat gebeurt er op [cameranaam]?'
'[Cameranaam] op [naam Chromecast-apparaat]'
'Speel [cameranaam] af op [naam Chromecast-apparaat]'
'Laat [cameranaam] zien op [naam Chromecast-apparaat]'

Stream stoppen 'Stop [naam van tv of Chromecast-apparaat]'

Bekijk meer informatie over hoe je beveiligingscamera's kunt streamen en bedienen.

Opmerking: Je kunt beveiligingssystemen niet uitzetten met spraakopdrachten.

Huishoudelijke apparatuur bedienen

Je kunt huishoudelijke smartapparatuur bedienen, zoals wasmachines, drogers, vaatwassers en stofzuigers. Bekijk alle Google Assistent-partners die je kunt gebruiken om apparaten in je huis te bedienen met je stem.

Apparaten bedienen via de Google Home-app

Nadat je je apparaat hebt ingesteld in de Google Home-app, kun je het ook bedienen vanaf je telefoon.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op je apparaat.
  3. Gebruik de apparaatkaart om je apparaat te bedienen.

Meerdere apparaten beheren en plannen via routines

Gebruik een routine om meerdere apparaten te bedienen met één spraakopdracht of om je apparaten te laten werken op specifieke tijden en dagen van de week. Meer informatie over hoe je een routine instelt en plant.

Je apparaat aan een nieuwe of bestaande ruimte toevoegen

Je apparaat aan een bestaande ruimte toevoegen
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op je apparaat en dan Instellingen Instellingen en dan Apparaatgegevens en dan Plaatsing en dan kies waar het apparaat staat en dan tik op Opslaan.

Je apparaat aan een nieuwe ruimte toevoegen

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op je apparaat en dan Instellingen Instellingen en dan Apparaatgegevens en dan Plaatsing en dan scroll omlaag en tik op Aangepaste ruimte toevoegen.
  3. Geef de naam van de ruimte op en dan tik op Opslaan.

Een probleem oplossen

Controleer eerst deze punten

1. Is je speaker of scherm aangesloten op een stopcontact en ingeschakeld?
  2. Zijn je speaker of scherm en andere smartapparaten ingesteld op hetzelfde wifi-netwerk?
  3. Gebruik je hetzelfde Google-account op je mobiele apparaat en in de Google Home-app?
    1. Open de Google Home-app Google Home-app.
    2. Tik rechtsboven op je account.
    3. Ga na of het Google-account dat je ziet, het account is dat is gekoppeld aan je speaker of scherm. Als je van account wilt wisselen, tik je op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  4. Ben je in dezelfde ruimte als je speaker of scherm?
Ik kan mijn apparaat niet vinden via de instellingen voor bediening voor in huis van de Google Home-app

Als je een nieuw apparaat hebt toegevoegd aan de partner-app of een bestaand apparaat hebt geüpdatet of gewijzigd in de partner-app maar het apparaat niet meer kunt vinden in de instellingen voor bediening voor in huis van de Google Home-app, probeer je het smarthome-apparaat en je speaker of scherm te synchroniseren.

Je apparaten synchroniseren in de Google Home-app

1.  Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik rechtsboven op je account.
  3. Ga na of het Google-account dat je ziet, het account is dat is gekoppeld aan je speaker of scherm. Als je van account wilt wisselen, tik je op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  4. Tik op Instellingen voor de Assistent Bediening voor in huis.
  5. Swipe met je vinger omlaag over het scherm.
  6. Je ziet een draaiende cirkel. De synchronisatie is afgerond als de cirkel verdwijnt.
  7. Check of je apparaat in de lijst Home-apparaten staat.

Je apparaten synchroniseren met je stem

Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Alle apparaten synchroniseren 'Synchroniseer mijn apparaten'
Een apparaattype synchroniseren 'Synchroniseer mijn lampen'

Belangrijk:

De Google Assistent kan het apparaat niet bedienen

Probeer het probleem op te lossen door de naam van je apparaat te wijzigen.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op je apparaat en dan tik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Apparaatgegevens en dan Apparaatnaam.
  3. Geef een nieuwe naam op voor het apparaat en dan tik op Opslaan.

Tips voor het wijzigen van de naam van je apparaat:

• Voeg geen nummers, speciale tekens of ruimtenamen toe.
  • Vermijd vergelijkbare namen (bijvoorbeeld Tafellampje links en Tafellampje rechts).

Gerelateerde link

Partners met ondersteunde apparaten voor bediening voor in huis