Lyssna på poddar

Med högtalare och skärmar från Google Nest eller Google Home kan du lyssna på populära poddar och poddserier i Google Podcasts eller Spotify var du än är därhemma med hjälp av rösten. Funktionen är för närvarande bara tillgänglig på engelska.

Oavsett om en enskild person eller flera personer använder en högtalare eller skärm kan var och en endast länka ett konto per streamingtjänst. Läs mer om hur du länkar dina musiktjänster och anger en standardtjänst.

Styra poddar och poddserier med rösten

Nedan visas några exempel på hur du aktiverar Google-assistenten på din högtalare eller skärm när du vill välja och lyssna på poddar och poddserier.

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Lyssna på en podd

”Lyssna på Oral History of The Office på Spotify”
”Spela upp This American Life på Google Podcasts”

Fortsätta lyssna på en podd ”Fortsätt lyssna på Oral History of Office”
Lyssna på podd efter senaste avsnittet ”Lyssna på det senaste avsnittet av Oral History of the Office”
Lyssna på nästa eller föregående avsnitt

”Nästa avsnitt”
”Föregående”

Pausa

”Pausa”
”Pausa podden”

Återuppta

”Återuppta”
”Fortsätt spela upp”

Stänga av

”Stäng av”
”Stäng av podden”

Ändra uppspelningshastigheten

”Spela upp i dubbel hastighet”
”Spela upp långsammare eller snabbare”
”Spela upp dubbelt så snabbt”
”Spela upp hälften så snabbt”

Spela upp föregående eller nästa podd

”Nästa”
”Hoppa över”
”Nästa podd”
”Föregående”
”Föregående avsnitt”

Ta reda på vad som spelas upp (podd)

”Vad spelas?”
”Vilken podd är det som spelas?”

Upptäcka nya poddar ”Rekommendera en podd”

Du kan fortfarande använda Google-assistenten på en högtalare eller skärm när du lyssnar på en podd. När du aktiverar Google-assistenten pausas podden och återupptas sedan när du har pratat klart med Google-assistenten.

Andra sätt att styra poddar

Med Google Nest- eller Home-enheten

Högtalare

Google Home Google Home
Du vill: Tryck på Google Home så här: Bild
Spela upp, pausa eller stoppa alarm eller timers  Tryck en gång på enhetens ovansida.
Höja volymen

Svep medsols på enhetens ovansida.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier. Du kan justera alarm- och timervolym när du vill i Google Home-appen.

Sänka volymen

Svep motsols på enhetens ovansida.

Obs! Detta ändrar bara volymen vid uppspelning och för Google Assistent. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för all uppspelning, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym. Volymen för alarm och timer ändras inte.

Tala in din begäran  Tryck och håll på enhetens ovansida.
Mikrofon på eller av

Tryck på avstängningsknappen för mikrofonen på enhetens baksida.

Obs! Om du stänger av mikrofonen kan Google Home inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna interagera med Google Home.

Återställa enheten till standardinställningarna Tryck och håll kvar fingret på återställningsknappen på baksidan av Google Home.
Stänga av strömmen Dra ur strömkabeln till Google Home.

Googel Nest Mini Google Nest Mini (andra generationen)

Obs! Google Nest Mini (andra generationen) har ett skruvhål för väggmontering på baksidan. Om enheten saknar skruvhål för väggmontering har du en Google Home Mini (första generationen).

Du vill: Tryck på Google Nest Mini så här: Bild

Spela upp, pausa eller stoppa medier eller avsluta ett telefonsamtal

Tryck mitt på Nest Mini

Google Nest Mini center tap
Stoppa ett alarm eller en timer som ringer

Tryck mitt på Nest Mini

Google Nest Mini center tap
Höja volymen

Tryck på höger sida på Nest Mini.

Sammanlagt 10 tryck ger högsta volym.

Obs! Detta ändrar bara volymen vid uppspelning och för Google Assistent. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för all uppspelning, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym. Volymen för alarm och timers ändras inte.

Om du vill byta plats på kontrollerna öppnar du Home-appen Google Home app  tryck på enheten  Inställningar   Omvänd plats på enhetskontroller.

Google Nest Mini volume up
Sänka volymen

Tryck på vänster sida på Nest Mini.

Sammanlagt tio tryck stänger av allt ljud utom för Google-assistenten.

Obs! Detta ändrar bara volymen vid uppspelning och för Google Assistent. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för all uppspelning, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym. Volymen för alarm och timers ändras inte.

Om du vill byta plats på kontrollerna öppnar du Home-appen Google Home app  trycker på enheten Inställningar   Omvänd plats på enhetskontroller.

Google Nest Mini volume down
Aktivera eller inaktivera mikrofonen

Aktivera eller inaktivera mikrofonen med reglaget bredvid strömsladden. Reglaget är orange när mikrofonen är inaktiverad.

Obs! Om du stänger av mikrofonen kan Nest Mini inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna interagera med Nest Mini.

Google Nest Mini mic on-off
Återställa enheten till standardinställningarna

Stäng av mikrofonen och tryck och håll sedan på lamporna mitt på Nest Mini.

Håll kvar i ungefär 15 sekunder.

Google Nest Mini reset
Stänga av strömmen Dra ur strömkabeln till Nest Mini. Google Nest Mini unplug
Tala in din begäran

Obs! Du kan inte tala in en begäran till assistenten genom att trycka och hålla på Nest Minis ovansida.

Säg i stället ”Hey Google” och tala in den.

Google Home Mini Google Home Mini (första generationen)
Du vill: Tryck på Google Home Mini så här: Bild

Spela upp, pausa eller stoppa medier eller avsluta ett telefonsamtal

Tryck och håll kvar på någon av sidorna på Home Mini.

Stoppa ett alarm eller en timer som ringer

Tryck och håll kvar på någon av sidorna på Home Mini.

Höja volymen

Tryck på höger sida av Mini.

Tryck till volymnivå 10 om du vill ha maxvolym.

Obs! Detta ändrar bara volymen vid uppspelning och för Google Assistent. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för all uppspelning, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym. Volymen för alarm och timers ändras inte.

Sänka volymen

Tryck och håll kvar på vänster sida av Home Mini.

Sammanlagt tio tryck stänger av allt ljud utom för Google-assistenten.

Obs! Detta ändrar bara volymen vid uppspelning och för Google Assistent. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för all uppspelning, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym. Volymen för alarm och timers ändras inte.

Aktivera eller inaktivera mikrofonen

Aktivera eller inaktivera mikrofonen med reglaget bredvid strömsladden. Reglaget är orange när mikrofonen är inaktiverad.

Obs! Om du stänger av mikrofonen kan Home Mini inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna interagera med Home Mini.

Återställa enheten till standardinställningarna

Tryck och håll kvar fingret på återställningsknappen under strömsladden på Home Minis undersida. Titta efter cirkeln som har etsats in i basen.

Håll den nedtryckt i ungefär 12 sekunder.

Stänga av strömmen Dra ur strömkabeln till Home Mini.
Tala in din begäran

Obs! Du kan inte tala in en begäran till assistenten genom att trycka och hålla kvar fingret på Home Minis ovansida.

Säg i stället ”Hey Google” och tala in den.

Google Home Max Google Home Max

Du vill: Tryck på Google Home Max så här: Bild

Spela, pausa eller stoppa en uppspelning

Stoppa ett alarm eller en timer som ringer

Avsluta ett samtal

Horisontell placering: Tryck på linjen på ovansidan av Max.

Vertikal placering: Tryck på linjen på högra sidan av Max.

Höja volymen

Horisontell placering: Svep från vänster till höger längs linjen ovanpå Max.

Vertikal placering: Svep uppåt längs linjen på höger sida av Max.

Sänka volymen

Horisontell placering: Svep från höger till vänster längs linjen ovanpå Max.

Vertikal placering: Svep nedåt längs linjen på höger sida av Max.

Aktivera eller inaktivera mikrofonen

Du kan aktivera eller inaktivera mikrofonen med reglaget på baksidan av Max. Reglaget är orange när mikrofonen är inaktiverad. Du kan inte aktivera eller inaktivera mikrofonen med hjälp av rösten eller i Google Home-appen.

Obs! När du inaktiverar mikrofonen:

• Google Home kan inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna interagera med Google Home.
  • Rumsanpassad equalizer stängs av.
Återställa enheten till standardinställningarna

Tryck länge på återställningsknappen ovanför strömsladden på baksidan av Max. Titta efter en liten grå knapp.

Håll den nedtryckt i ungefär 12 sekunder.

Stänga av strömmen Dra ur strömkabeln till Max.

Google Nest Audio Google Nest Audio

Du vill: Tryck så här på Google Nest Audio: Bild

Starta, pausa eller stoppa en uppspelning eller avsluta ett telefonsamtal

Tryck mitt på Nest Audio.

Stoppa ett alarm eller en timer som ringer

Tryck mitt på Nest Audio.

Höja volymen

Tryck på höger sida på Nest Audio.

Sammanlagt 20 tryck ger högsta volym.

Obs! Detta ändrar bara volymen vid uppspelning och för Google Assistent. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för all uppspelning, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym. Volymen för alarm och timers ändras inte.

Sänka volymen

Tryck på vänster sida på Nest Audio.

Sammanlagt 20 tryck stänger av allt ljud utom för Google-assistenten.

Obs! Detta ändrar bara volymen vid uppspelning och för Google Assistent. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för all uppspelning, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym. Volymen för alarm och timers ändras inte.

Aktivera eller inaktivera mikrofonen

Aktivera eller inaktivera mikrofonen med reglaget bredvid strömsladden. Reglaget är orange när mikrofonen är inaktiverad.

Obs! Om du stänger av mikrofonen kan Nest Audio inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna styra Nest Audio med rösten.

Återställa enheten till standardinställningarna

Stäng av mikrofonen och tryck sedan ner lamporna mitt på Nest Audio.

Håll kvar i ungefär 15 sekunder.

Stänga av strömmen Dra ur kontakten till Nest Audio.
Tala in din förfrågan

Obs! Du kan inte tala in en förfrågan till assistenten genom att trycka och hålla på Nest Audios ovansida.

Säg i stället ”Hey Google” och tala in den.

Nest Wifi point Google Nest Wifi-åtkomstpunkt

Du vill:

Tryck på Nest Wifi-åtkomstpunkten så här:

Bild

Spela upp, pausa eller stoppa medier eller avsluta ett telefonsamtal

Tryck mitt på Nest Wifi-åtkomstpunkten.

Nest Wifi center tap

Stoppa ett alarm eller en timer som ringer

Tryck mitt på Nest Wifi-åtkomstpunkten.

Nest Wifi center tap

Höja volymen

Tryck på höger sida på Nest Wifi-åtkomstpunkten.

Sammanlagt 10 tryck ger högsta volym.

Obs! Detta ändrar bara volymen vid uppspelning och för Google Assistent. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för all uppspelning, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym. Volymen för alarm och timers ändras inte.

Nest Wifi point volume up

Sänka volymen

Klicka på vänster sida på Nest Wifi-åtkomstpunkten.

Sammanlagt tio tryck stänger av allt ljud utom för Google-assistenten.

Obs! Detta ändrar bara volymen vid uppspelning och för Google Assistent. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för all uppspelning, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym. Volymen för alarm och timers ändras inte.

Nest Wifi point volume down

Aktivera eller inaktivera mikrofonen

Aktivera eller inaktivera mikrofonen med reglaget bredvid strömsladden. Reglaget är orange när mikrofonen är inaktiverad.

Obs! Om du stänger av mikrofonen kan Nest Wifi-åtkomstpunkt inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna interagera med Nest Wifi-åtkomstpunkten med rösten.

Nest Wifi point mic on-off

Stänga av strömmen

Koppla ur strömkabeln från Nest Wifi-åtkomstpunkten.

Nest Wifi unplug

Tala in din begäran

Obs! Det går inte att aktivera assistenten genom att trycka på Nest Wifi-åtkomstpunktens ovansida och hålla kvar fingret.

Säg i stället ”Hey Google” och därefter din begäran.

Skärmar

Google Nest Hub
Du vill: Tryck på Google Nest Hub så här: Bild
Höja volymen Tryck på den övre volymknappen på baksidan av Google Nest Hub.
Sänka volymen Tryck på den nedre volymknappen på baksidan av Google Nest Hub.

Fler volymkontroller för flera enheter samtidigt finns på skärmen. Läs mer om styrning i flera rum.

Google Nest Hub Max
Du vill: Tryck på Nest Hub Max så här: Bild
Höja volymen Tryck på den övre volymknappen på baksidan av Nest Hub Max.
Sänka volymen Tryck på den nedre volymknappen på baksidan av Nest Hub Max.

Fler volymkontroller för flera enheter samtidigt finns på skärmen. Läs mer om styrning i flera rum.

Med Google Home-appen
  1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Media .
  4. Du ser på mediakontrollen vilken podd som spelas upp just nu. Du kan stoppa, pausa, återuppta och ändra volymen på Google Home på samma sätt som du styr uppspelningen av musik.​

Felsökning

Om högtalaren eller skärmen inte spelar upp podden du begärde testar du att vara mer specifik i din begäran genom att lägga till titeln på podden.

Relaterade länkar

Ändra volymen på Google Nest- och Google Home-enheter
Lyssna på musik på Google Nest- och Google Home-enheter
Lyssna på poddar med appen Google Podcasts
Ladda ned appen Google Podcasts på Android