Lyssna på poddar

Med högtalare och skärmar från Google Nest och Google Home kan du lyssna på poddar och program du gillar i alla rum därhemma bara genom att använda rösten. Funktionen är för närvarande bara tillgänglig på engelska.

Obs! Du kan för närvarande inte be om en podd från partner som Spotify, Google Play Musik och TuneIn. Exempel: Det finns inget stöd för ”Hey Google, spela upp en podd på Spotify”. Säg i stället ”Hey Google, spela upp podden <poddens namn>”.

Styra poddar och program med rösten

Det här är några exempel på saker du kan säga till Google-assistenten på en högtalare eller skärm när du väljer och lyssnar på poddar och program.

Åtgärd: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:
Lyssna på podd ”Lyssna på P3 Dokumentär”, ”Spela upp Historiepodden”
Fortsätta lyssna på podd ”Fortsätt lyssna på P3 Dokumentär”
Lyssna på podd efter senaste avsnittet ”Lyssna på det senaste avsnittet av Historiepodden”
Lyssna på nästa/föregående avsnitt ”Nästa avsnitt”, ”Föregående”
Pausa  ”Pausa”, ”Pausa podden”
Återuppta ”Återuppta”, ”Fortsätt spela upp”
Sluta ”Stäng av”, ”Stäng av podden”
Ändra uppspelningshastigheten ”Spela upp i dubbel hastighet”, ”Spela upp långsammare/snabbare”, ”Spela upp dubbelt så snabbt”, ”Spela upp hälften så snabbt”
Spela upp nästa/föregående podd ”Nästa”, ”Hoppa över”, ”Nästa podd”, ”Föregående”, ”Föregående avsnitt”
Ta reda på vad som spelas upp (podd) ”Vad är det som spelas?”, ”Vilken podd är det som spelas?”
Upptäcka nya poddar ”Rekommendera en podd”

Obs! För närvarande listas inte tillgängliga poddar i Google Home-appen. Fråga i stället efter den podd du vill lyssna på.

Du kan prata med Google-assistenten på högtalaren eller skärmen samtidigt som du lyssnar på en podd. När du ställer en fråga eller säger något annat pausas podden och återupptas sedan när du har pratat klart med Google-assistenten.

Andra sätt att styra poddar

Från Google Nest- eller Google Home-enheten
Google Home Google Home
Åtgärd: Genom att trycka så här på Google Home: Bild
Spela upp, pausa eller stoppa alarm eller timers  Tryck en gång på enhetens ovansida.
Höja volymen

Svep medsols på enhetens ovansida.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier. Du kan justera alarm- och timervolym när du vill i Google Home-appen.

Sänka volymen

Svep motsols på enhetens ovansida.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier och Google Assistent. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för alla mediafiler, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym.  Volymen för alarm och timers ändras inte.

Tala in din förfrågan  Tryck och håll på enhetens ovansida.
Aktivera/inaktivera mikrofonen

Tryck på avstängningsknappen för mikrofonen på enhetens baksida.

Obs! Om du stänger av mikrofonen kan Google Home inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna interagera med Google Home.

Återställa enheten till standardinställningarna Tryck och håll kvar fingret på återställningsknappen på baksidan av Google Home.
Stänga av strömmen Dra ur strömkabeln till Google Home.

Googel Nest Mini Google Nest Mini (andra generationen)

Obs! Google Nest Mini (andra generationen) har ett skruvhål för väggmontering på baksidan. Om enheten saknar skruvhål för väggmontering har du en Google Home Mini (första generationen).

Åtgärd: Så här trycker du på Google Nest Mini: Bild

Spela upp, pausa eller stoppa medier eller avsluta ett telefonsamtal

Tryck mitt på Nest Mini

Google Nest Mini center tap
Stoppa alarm eller timers som ringer

Tryck mitt på Nest Mini

Google Nest Mini center tap
Höja volymen

Tryck på höger sida på Nest Mini.

Sammanlagt 10 tryck ger högsta volym.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier och Google Assistent. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för alla mediafiler, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym.  Volymen för alarm och timers ändras inte.

Om du vill byta plats på kontrollerna öppnar du Home-appen Google Home app  trycker på enheten  Inställningar   Omvänd plats på enhetskontroller.

Google Nest Mini volume up
Sänka volymen

Tryck på vänster sida på Nest Mini.

Sammanlagt tio tryck stänger av allt ljud utom för Google-assistenten.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier och Google Assistent. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för alla mediafiler, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym.  Volymen för alarm och timers ändras inte.

Om du vill byta plats på kontrollerna öppnar du Home-appen Google Home app  trycker på enheten Inställningar   Omvänd plats på enhetskontroller.

Google Nest Mini volume down
Aktivera/inaktivera mikrofonen

Aktivera/inaktivera mikrofonen med reglaget bredvid strömsladden. Reglaget är orange när mikrofonen är inaktiverad.

Obs! Om du stänger av mikrofonen kan Nest Mini inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna interagera med Nest Mini.

Google Nest Mini mic on-off
Återställa enheten till standardinställningarna

Stäng av mikrofonen och tryck och håll sedan på lamporna mitt på Nest Mini.

Håll kvar i ungefär 15 sekunder.

Google Nest Mini reset
Stänga av strömmen Dra ur kontakten till Nest Mini. Google Nest Mini unplug
Tala in din förfrågan

Obs! Du kan inte tala in en förfrågan till assistenten genom att trycka och hålla på Nest Minis ovansida.

Säg i stället ”Ok Google” och tala in den.

Google Home Mini Google Home Mini (första generationen)
Åtgärd: Genom att trycka så här på Google Home Mini: Bild

Spela upp, pausa eller stoppa medier eller avsluta ett telefonsamtal

Tryck och håll kvar på någon av sidorna på Home Mini.

Stoppa alarm eller timers som ringer

Tryck och håll kvar på någon av sidorna på Home Mini.

Höja volymen

Tryck på höger sida av Mini.

Tryck till volymnivå 10 om du vill ha maxvolym.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier och Google Assistent. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för alla mediafiler, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym.  Volymen för alarm och timers ändras inte.

Sänka volymen

Tryck och håll kvar på vänster sida av Home Mini.

Sammanlagt tio tryck stänger av allt ljud utom för Google-assistenten.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier och Google Assistent. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för alla mediafiler, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym.  Volymen för alarm och timers ändras inte.

Aktivera/inaktivera mikrofonen

Aktivera/inaktivera mikrofonen med reglaget bredvid strömsladden. Reglaget är orange när mikrofonen är inaktiverad.

Obs! Om du stänger av mikrofonen kan Home Mini inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna interagera med Home Mini.

Återställa enheten till standardinställningarna

Tryck och håll kvar fingret på återställningsknappen under strömsladden på Home Minis undersida. Titta efter en cirkel som etsats in i basen.

Håll den nedtryckt i ungefär 12 sekunder.

Stänga av strömmen Dra ur kontakten till Home Mini.
Tala in din förfrågan

Obs! Du kan inte tala in en förfrågan till assistenten genom att trycka och hålla kvar fingret på Home Minis ovansida.

Säg i stället ”Ok Google” och tala in den.

Google Nest Hub
Åtgärd: Så här trycker du på Google Nest Hub: Bild
Höja volymen Tryck på den övre volymknappen på baksidan av Google Nest Hub.
Sänka volymen Tryck på den nedre volymknappen på baksidan av Google Nest Hub.
Med Google Home-appen

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Media .
  4. Du ser på mediakontrollen vilken podd som spelas upp just nu. Du kan stoppa, pausa, återuppta och ändra volymen på Google Home på samma sätt som du styr uppspelningen av musik.​

Felsökning

Om högtalaren eller skärmen inte spelar upp podden du begärde testar du att vara mer specifik i din begäran genom att lägga till titeln på podden.