Lyssna på poddradio

Med Google-högtalare och Google Nest-skärmar kan du lyssna på poddradio och program du gillar i alla rum därhemma bara genom att använda rösten.

Obs! Du kan för närvarande inte be om en podcast från partner som Spotify, Google Play Musik och TuneIn. Exempel: Det finns inget stöd för ”Hey Google, spela upp poddradio på Spotify”. Säg i stället ”Hey Google, spela upp poddradion <namn på poddradion>”.

Styra poddradio och program med rösten

Här hittar du några sätt att prata med Google-assistenten på Google Home när du väljer och lyssnar på poddradio och program:

Om du vill göra detta: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” och …
Lyssna på poddradio ”Lyssna på P3 Dokumentär”, ”Spela upp Historiepodden”
Fortsätta lyssna på poddradio ”Fortsätt lyssna på P3 Dokumentär”
Lyssna på poddradio efter senaste avsnittet ”Lyssna på det senaste avsnittet av Historiepodden”
Lyssna på nästa/föregående avsnitt ”Nästa avsnitt”, ”Föregående”
Pausa  ”Pausa”, ”Pausa podcasten”
Återuppta ”Återuppta”, ”Fortsätt spela upp”
Sluta ”Stäng av”, ”Stäng av podcasten”
Ändra uppspelningshastigheten ”Spela upp i dubbel hastighet”, ”Spela upp långsammare/snabbare”, ”Spela upp dubbelt så snabbt”, ”Spela upp hälften så snabbt”
Spela upp nästa/föregående podcast ”Nästa”, ”Hoppa över”, ”Nästa podcast”, ”Föregående”, ”Föregående avsnitt”
Ta reda på vad som spelas upp (poddradio) ”Vad är det som spelas?”, ”Vilken podcast är det som spelas?”

Obs! För närvarande listas inte tillgängliga poddsändningar i Google Home-appen. Be i stället om den poddradio du vill lyssna på.

Du kan prata med Google Assistent på Google Home medan du lyssnar på en poddsändning. När du ställer en fråga eller säger något annat pausas poddsändningen och återupptas sedan när du har pratat klart med Google-assistenten.

Andra sätt att styra poddradio

Med Google Home-enheten
Google Home Google Home
Gör det här: Genom att trycka så här på enheten: Bild
Spela upp/pausa/stoppa alarm eller timer   Tryck en gång på enhetens ovansida
Höja volymen

Svep medsols på enhetens ovansida.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier. Du kan när som helst ändra timer- och alarmvolymen i Google Home-appen.

Sänka volymen

Svep motsols på enhetens ovansida.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier och Google Assistent. På volymnivå 0 är alla medier tysta, men Google-assistenten talar fortfarande på den lägsta nivån.  Volymen för alarm och timer ändras inte.

Tala in din förfrågan  Tryck länge på enhetens ovansida
Aktivera/inaktivera mikrofonen

Tryck på avstängningsknappen för mikrofonen på enhetens baksida

Obs! Om du stänger av mikrofonen kan Google Home inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna interagera med Google Home.

Återställa enheten till standardinställningarna Tryck och håll kvar fingret på återställningsknappen på baksidan av Google Home.
Stänga av strömmen Dra ur kontakten till Google Home.
Google Home Mini Google Home Mini
Gör det här: Genom att trycka så här på Google Home Mini: Bild

Spela upp/pausa/stoppa medier eller avsluta ett telefonsamtal

Tryck länge på valfri sida av Mini.

Stoppa alarm eller timer som ringer

Tryck på valfri sida av Mini.

Höja volymen

Tryck på höger sida av Mini.

Tryck till volymnivå 10 om du vill ha maxvolym.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier och Google Assistent. På volymnivå 0 är alla medier tysta, men Google-assistenten talar fortfarande på den lägsta nivån.  Volymen för alarm och timer ändras inte.

Sänka volymen

Tryck på vänster sida av Mini.

Sammanlagt 10 tryck stänger av allt ljud utom för Google-assistenten.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier och Google Assistent. På volymnivå 0 är alla medier tysta, men Google-assistenten talar fortfarande på den lägsta nivån.  Volymen för alarm och timer ändras inte.

Aktivera/inaktivera mikrofonen

Aktivera/inaktivera mikrofonen med reglaget bredvid strömsladden. Reglaget är orange när mikrofonen är inaktiverad.

Obs! Om du stänger av mikrofonen kan Google Home inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna interagera med Google Home.

Återställa enheten till standardinställningarna

Tryck och håll kvar fingret på återställningsknappen under strömsladden på Minis undersida. Titta efter en cirkel som etsats in i basen.

Håll ned den i ungefär 12 sekunder.

Stänga av strömmen Dra ur kontakten till Mini.
Tala in din förfrågan

Obs! Du kan inte tala in en förfrågan till assistenten genom att trycka och hålla kvar fingret på Minis ovansida.

Säg i stället ”Ok Google” och tala in den.

Google Home Max Google Home Max
Gör det här: Genom att trycka så här på Google Home Max: Bild

Spela upp/pausa/stoppa medier.

Stoppa alarm eller timer som ringer

Avsluta ett samtal

Horisontell placering: Tryck på linjen på ovansidan av Max.

Vertikal placering: Tryck på linjen på högra sidan av Max.

Höja volymen

Horisontell placering: Svep från vänster till höger längs linjen ovanpå Max.

Vertikal placering: Svep uppåt längs linjen på höger sida av Max.

Sänka volymen

Horisontell placering: Svep från höger till vänster längs linjen ovanpå Max.

Vertikal placering: Svep nedåt längs linjen på höger sida av Max.

Aktivera/inaktivera mikrofonen

Aktivera/inaktivera mikrofonen med reglaget på baksidan av Max. Reglaget är orange när mikrofonen är inaktiverad. Du kan inte aktivera eller inaktivera mikrofonen med rösten eller Google Home-appen.

Obs! När du inaktiverar mikrofonen:

• Google Home kan inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna interagera med Google Home.
  • Rumsanpassad equalizer stängs av.
Återställa enheten till standardinställningarna

Tryck och håll kvar fingret på återställningsknappen ovanför strömsladden på baksidan av Max. Titta efter en liten grå knapp.

Håll ned den i ungefär 12 sekunder.

Stänga av strömmen Dra ur kontakten till Max.

Google Nest Hub

Ändra volymen på alla högtalare i en grupp

1. Tryck på det aktiva mediekortet på startskärmen för Nest Hub. Tryck sedan på skärmen en gång till så att mediekontrollerna visas.
  2. Öppna volymkontrollerna genom att trycka på högtalargruppens namn nere till vänster på skärmen.
  3. Ändra volymen för högtalargruppen genom att svepa gruppreglaget åt höger eller vänster.

Ändra volymen på en högtalare i en grupp

1. Tryck på det aktiva mediekortet på startskärmen för Nest Hub. Tryck sedan på skärmen en gång till så att mediekontrollerna visas.
  2. Öppna volymkontrollerna genom att trycka på högtalargruppens namn nere till vänster på skärmen.
  3. Ändra volymen för en högtalare genom att svepa dess reglage åt höger eller vänster.
Med Google Home-appen

Alternativ 1:

1. Kontrollera att mobilen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Google Home-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Konto nere till höger på startskärmen följt av Lokala enheter Devices. Tillgängliga Google Home- eller Chromecast-enheter visas.
  4. Du ser på mediakontrollen vilken podcast som spelas upp just nu.
  5. Du kan stoppa, pausa, återuppta och ändra volymen på Google Home från enhetskortet på samma sätt som du styr uppspelningen av musik.​

Alternativ 2:

1. Kontrollera att mobilen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Google Home-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Upptäck  längst ned till vänster på startskärmen.
  4. Rulla för att hitta enhetskortet för den Google Home-enhet som spelar upp poddradio.
  5. Du kan stoppa, pausa, återuppta och ändra volymen på Google Home från enhetskortet på samma sätt som du styr uppspelningen av musik.

Felsökning

Om Google Home inte spelar upp den poddradio du bad om testar du att vara mer specifik i din begäran genom att lägga till titelnamnet.