To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Podcasts beluisteren op je Google Nest-speaker of -scherm

Met Google Nest- en Google Home-speakers en -schermen kun je overal in huis naar populaire podcasts en series luisteren op Google Podcasts of Spotify.

Opmerking: De beschikbaarheid van podcasts, podcastproviders en spraakbediening voor podcasts kan verschillen afhankelijk van je land, regio of taal.

Elke persoon kan maar 1 account per streamingservice koppelen. Als je bijvoorbeeld 2 Spotify-accounts hebt, kun je er op al je apparaten maar 1 gebruiken. Meer informatie over hoe je je podcastservices koppelt en je standaardservice instelt

Je kunt de toegang tot content beheren via de instellingen voor Digitaal welzijn in de Google Home-app.

Podcasts en programma's bedienen met je stem

Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Luisteren naar een podcast 'Luister naar [naam van podcast] op [podcastservice]'
'Speel [naam van podcast] af op [podcastservice]'
Blijven luisteren naar een podcast 'Blijf luisteren naar [podcastnaam]'
'Speel mijn podcast af'
Luisteren naar de nieuwste aflevering van een podcast 'Luister naar de nieuwste aflevering van [naam van podcast]'
Luisteren naar de volgende/vorige aflevering 'Volgende aflevering'
'Vorige'
'Overslaan'
Pauzeren 'Pauzeer'
'Pauzeer de podcast'
Doorgaan 'Hervat'
'Ga verder met afspelen'
Volume regelen 'Harder'
'Zet het volume op 40%'
Stoppen 'Stop'
'Stop de podcast'
De afspeelsnelheid wijzigen 'Speel 2x zo snel af'
'Speel trager af'
'Speel met dubbele snelheid af'
'Halveer de snelheid'
Vragen wat er wordt afgespeeld (podcast) 'Wat wordt er afgespeeld?'
'Welke podcast wordt afgespeeld?'
Nieuwe podcasts ontdekken 'Raad een podcast aan'
'Speel een comedy-podcast af'
'Zoek podcasts over investeringen'

Je kunt de Google Assistent gebruiken op je speaker of scherm terwijl je naar een podcast luistert. Als je de Google Assistent activeert, wordt de podcast onderbroken totdat je de interactie hebt beëindigd.

Andere manieren om podcasts te bedienen

Vanaf het Google-apparaat

Google Home- en Nest-speakers

Belangrijk: Met de tikbediening van de speaker wijzig je alleen het volume van media en de Google Assistent. Als je het volume van wekkers en timers wilt aanpassen, gebruik je de Google Home-app of het menu Snelle instellingen op een Nest-scherm.

Google Home Google Home

Actie: Aanraking: Afbeelding
Het volume hoger zetten Swipe rechtsom op de bovenkant.
Het volume lager zetten

Swipe linksom op de bovenkant.

Opmerking: Als het volume is ingesteld op 0:

• Het geluid van media staat uit
  • De Google Assistent spreekt op 5% van het volume
Je verzoek starten Houd je vinger op de bovenkant.

Googel Nest Mini Google Nest Mini (2e generatie)

Opmerking: De Google Nest Mini (2e generatie) heeft een schroefgleuf voor muurbevestiging aan de achterzijde. Als je apparaat geen schroefgleuf voor muurbevestiging heeft, is het een Google Home Mini (1e generatie).

Als je de bediening aan de rechterkant en de linkerkant wilt omkeren, open je de Google Home-app Tik op Favorieten of Apparaten houd je vinger op de tegel van je Nest Mini. Tik op Instellingen Audio Bediening omkeren.

Actie: Aanraking: Afbeelding
Media pauzeren, hervatten of stoppen

Tik in het midden van de Nest Mini.

Google Nest Mini center tap

Het volume hoger zetten

Tik op de rechterkant van de Nest Mini.

Het volume varieert van 0 tot 100%. Met elke tik wijzig je het volume met 10%.

Google Nest Mini volume up

Het volume lager zetten

Tik op de linkerkant van de Nest Mini.

Het volume varieert van 0 tot 100%. Met elke tik wijzig je het volume met 10%.

Opmerking: Als het volume is ingesteld op 0:

• Het geluid van media staat uit
  • De Google Assistent spreekt op 5% van het volume
Google Nest Mini volume down

Google Home Mini Google Home Mini (1e generatie)

Actie: Aanraking: Afbeelding
Media pauzeren, hervatten of stoppen Houd je vinger op een van de zijkanten van de Home Mini.

Het volume hoger zetten

Tik op de rechterkant van de Home Mini.

Het volume varieert van 0 tot 100%. Met elke tik wijzig je het volume met 10%.

Het volume lager zetten

Houd je vinger op de linkerkant van de Home Mini.

Het volume varieert van 0 tot 100%. Met elke tik wijzig je het volume met 10%.

Opmerking: Als het volume is ingesteld op 0:

• Het geluid van media staat uit
  • De Google Assistent spreekt op 5% van het volume

Google Home Max Google Home Max

Actie: Aanraking: Afbeelding

Media pauzeren, hervatten of stoppen

Horizontale plaatsing: tik op de lijn aan de bovenkant.

Verticale plaatsing: tik op de lijn aan de rechterkant.

Het volume hoger zetten

Horizontale plaatsing: swipe van links naar rechts langs de lijn aan de bovenkant.

Verticale plaatsing: swipe omhoog langs de lijn aan de rechterkant.

Het volume lager zetten

Horizontale plaatsing: swipe van rechts naar links langs de lijn aan de bovenkant.

Verticale plaatsing: swipe omlaag langs de lijn aan de rechterkant.

Opmerking: Als het volume is ingesteld op 0:

• Het geluid van media staat uit
  • De Google Assistent spreekt op 5% van het volume

Google Nest Audio Google Nest Audio

Actie: Aanraking: Afbeelding
Media pauzeren, hervatten of stoppen Tik in het midden van de Nest Audio.

Het volume hoger zetten

Tik op de rechterkant van de Nest Audio.

Het volume varieert van 0 tot 100%. Met elke tik wijzig je het volume met 5%.

Het volume lager zetten

Tik op de linkerkant van de Nest Audio.

Het volume varieert van 0 tot 100%. Met elke tik wijzig je het volume met 5%.

Opmerking: Als het volume is ingesteld op 0:

• Het geluid van media staat uit
  • De Google Assistent spreekt op 5% van het volume

Nest Wifi point Google Nest Wifi-punt

Actie: Aanraking: Afbeelding
Media pauzeren, hervatten of stoppen Tik in het midden van het Nest Wifi-punt. Nest Wifi center tap

Het volume hoger zetten

Tik op de rechterkant van het Nest Wifi-punt.

Het volume varieert van 0 tot 100%. Met elke tik wijzig je het volume met 10%.

Nest Wifi point volume up

Het volume lager zetten

Tik op de linkerkant van het Nest Wifi-punt.

Het volume varieert van 0 tot 100%. Met elke tik wijzig je het volume met 10%.

Opmerking: Als het volume is ingesteld op 0:

• Het geluid van media staat uit
  • De Google Assistent spreekt op 5% van het volume
Nest Wifi point volume down

Google Nest-schermen

Belangrijk: Gebruik het menu Snelle instellingen om het volume van wekkers en timers te regelen. Je kunt het volume van media en de Google Assistent alleen aanpassen met de volumeknop en de mediakaart.

Gebruik de mediakaart om te pauzeren, te hervatten, het vorige of volgende nummer af te spelen of te wijzigen op welk apparaat media wordt afgespeeld.

Volumeknop

Actie: Aanraking: Afbeelding

Het volume hoger zetten

Druk achter op het Nest-scherm op de bovenste volumeknop.

Het volume varieert van 0 tot 100%. Bij elke druk wijzig je het volume met 5%.

Het volume lager zetten

Druk achter op het Nest-scherm op de onderste volumeknop.

Het volume varieert van 0 tot 100%. Bij elke druk wijzig je het volume met 5%.

Opmerking: Als het volume is ingesteld op 0:

• Het geluid van media staat uit
  • De Google Assistent spreekt op 5% van het volume
Menu Snelle instellingen
  1. Swipe vanaf de onderkant van het scherm omhoog om het menu Snelle instellingen te openen.
  2. Tik op Volume .
    • Gebruik de hoofdvolumeregelaar  voor media en de Google Assistent.
    • Tik zo nodig op Uitvouwen  om de schuifregelaar voor volumeregeling voor timers en wekkers  te openen.
  3. Pas het volume aan door de schuifregelaar naar links of rechts te swipen.

Mediakaart

1. Swipe vanaf de bovenkant omlaag en dan tik op Media om de mediakaart te vinden.
    • Opmerking: Als op het scherm de media wordt getoond die wordt afgespeeld, kun je in plaats daarvan op het scherm tikken.
  2. Gebruik de bedieningselementen op de kaart om te pauzeren, te hervatten of het vorige of volgende nummer af te spelen.
  3. Tik op [weergavenaam] om meer opties te openen. Je krijgt een lijst met beschikbare apparaten en een schuifknop om het volume te regelen voor elk apparaat dat momenteel iets afspeelt.
    • Als je het afspelen van media op een apparaat wilt starten of stoppen, tik je op het keuzerondje naast de naam van het apparaat.
    • Als je het volume op een actief apparaat wilt veranderen, swipe je de schuifregelaar naar links of rechts.

Google Pixel Tablet (Hub-modus)

Als je het volume op je Pixel Tablet wijzigt terwijl het apparaat is gedockt, verandert het volume op het speakerdock ook.

Volumeknop

Actie: Aanraking:
Het volume hoger zetten

Druk aan de zijkant op de knop die het dichtst bij de aan/uit-knop zit.

Volume omhoog

Het volume lager zetten

Druk aan de zijkant op de knop die het verst van de aan/uit-knop zit.

Volume omlaag

Media-widget

Als media wordt afgespeeld in de Hub-modus, kun je deze op je vergrendel- en startscherm afspelen via tikbediening. Er verschijnt automatisch een mediawidget met knoppen om te regelen wat er wordt afgespeeld.

Sommige media-apps hebben widgets die je aan je startscherm kunt toevoegen voor makkelijke tikbediening. Plaats de widget op je startscherm en tik daarna op de widget om onder andere het volume te regelen, het afspelen te pauzeren, nummers of podcasts over te slaan of te wijzigen en het radiostation te veranderen.

Vanuit de Google Home-app

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Favorieten .
  4. Tik op de huidige mediasessie voor:
    • Afspeelbediening
    • Volumeregeling (media en Google Assistent)
    • Apparaatselectie afspelen

Problemen oplossen

Als de gevraagde podcast niet wordt afgespeeld op je speaker of scherm, voeg je specifiekere informatie toe aan je verzoek, zoals de titel of streamingservice.

Als je je podcast nog steeds niet krijgt, check je in de instellingen voor digitaal welzijn of filters misschien podcasts blokkeren of Time-out is aangezet.

Gerelateerde links

Het volume van Google Nest-speakers en -schermen regelen
Naar muziek luisteren via Google Nest-speakers en -schermen
Podcasts beluisteren met Google Podcasts
Slaaptimers instellen en beheren op je Google Nest-speaker of -scherm