To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Vertraging bij downloaden van update bij bepaalde wifi-routers

STBC (Space-Time Block Coding) is een optionele functie in 802.11ac. Hiermee kan een zender meerdere exemplaren van gegevensstreams overzetten via een aantal antennes. Vervolgens kan een ontvanger het beste gegevensexemplaar kiezen om de betrouwbaarheid te verbeteren. Er is een probleem met de interoperabiliteit tussen Google Nest- of Home-apparaten en bepaalde modellen 802.11ac-routers die deze functie gebruiken via 5GHz-wifi. Dit kan resulteren in een langzame download van de eerste OTA-update (over the air).

Als je router in de onderstaande lijst staat, zet je je speaker of scherm terug naar de fabrieksinstellingen en stel je het apparaat opnieuw in via 2,4GHz-wifi. Nadat het instellen en de update zijn afgerond, kun je je speaker of scherm terugzetten naar een wifi-netwerk van 5 GHz via de Google Home-app.

• TPLink Archer C7 v1 of v2
  • Netgear R6100, 6200 of 6300
  • Asus RT_AC66U of RT_AC68W
  • Buffalo WZR_D1800H