Det här är Google Home-appen

Google Home-appen hjälper dig att konfigurera och styra Google Nest-, Google Home- och Chromecast-enheter. Du kan styra tusentals kompatibla lampor, kameror, högtalare och annat med en enda app och dessutom läsa påminnelser och de senaste aviseringarna.

Hämta den senaste versionen av Google Home-appen

Ladda ned eller uppdatera Google Home-appen från App Store.

Olika sätt att använda Google Home-appen

Du kan göra följande i Google Home-appen:

• Konfigurera Google Nest- och Home-enheter (Google Home, Google Nest Mini (andra generationen), Google Home Mini (första generationen), Google Home Max, Google Nest Hub, Google Nest Hub Max), Google Nest Wifi och Chromecast-enheter (Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio och tv-skärmar och högtalare med inbyggd Chromecast).
  • Styra, organisera och hantera kompatibla lampor, kameror, tv-apparater och mycket annat från ett och samma ställe. Google Home-appen kan användas som en fjärrkontroll med tusentals smarta enheter från de populäraste varumärkena.
  • Hantera inställningar för Google Assistent.
  • Hantera enhetsinställningar.

Startsida

På fliken Startsida styr du Google Nest, Google Home, Chromecast och andra smarta enheter. Här kan du även konfigurera nya enheter och se enheterna ordnade efter rummen i hemmet.

Hem

Hemmets namn står högst upp på skärmen. Om du har konfigurerat flera hem kan du byta hem genom att trycka på hemmets namn.

Snabbkommandon

Här hittar du allmänna inställningar och reglage för hela hemmet. Var och en av knapparna fungerar som ett reglage för en enhet, tjänst eller grupp av enheter och tjänster. De har alla olika funktioner beroende på vilken enhet den är kopplad till och den aktuella enhetens status.

Släck: Släck smarta lampor rum för rum eller släck alla smarta lampor i hemmet.

Tänd: Tänd smarta lampor rum för rum eller släck alla smarta lampor i hemmet.

Media: Här visas pågående uppspelningar och på vilken enhet de spelas upp. Om du har flera enheter kan du streama mellan dem

Ring hem: RIng upp alla enheter som länkats till Duo genom att ringa upp Home-enheten.

Utsändning: Sänd ut ett meddelande till högtalare med Google Assistent och Smart Display-enheter från Google Home-appen.

Termostat: Öppna inställningarna för termostaten. Om du har fler än en smart termostat kan du välja vilken du vill styra.

Kamera: Visa videoflödet från kameran. Om du har fler än en kamera kan du välja vilken av dem du vill se.

Inställningar: Öppnar inställningarna för hemmet.

Enheter i hemmet

Rum

Dina Google Nest-, Google Home- och Chromecast-enheter och andra smarta hemenheter visas per rum. Tryck på en enhet för att öppna inställningarna för den.

I hemmet

Här visas enheter som finns i hemmet men ännu inte har tilldelats ett rum. Tryck på en enhet för att öppna inställningarna för den. Du kan även tilldela den ett rum.

Grupper

Här visas högtalargrupper på det lokala Wi-Fi-nätverket. Tryck på en grupp för att öppna inställningarna för den.

Andra överföringsenheter

Här visas enheter som är ansluta till det lokala Wi-Fi-nätverket men inte har lagts till i hemmet.

Enhetsinställningar

Öppna startsidan och tryck på en enhet som du vill styra eller ändra inställningarna för. Det finns olika reglage för olika enheter.

• Högtalare och skärmar från Google Nest och Home – Styr högtalarens volym och equalizer eller öppna inställningarna. Du kan även spela upp, pausa, spola framåt eller bakåt i en låt, podcast eller ljudbok eller sluta casta.
  • Chromecast-enheter – Styr skärmens volym eller öppna inställningarna. Du kan även spela upp, pausa, spola framåt eller bakåt i en video, film eller ett tv-program eller sluta casta.
  • Lampor – Tänd eller släck smarta lampor eller justera ljusstyrkan (om funktionen stöds).
  • Termostat – Justera termostatens aktiveringstemperatur, ändra läge och visa omgivningstemperaturen.
  • Smarta eluttag – Slå på eller stäng av smarta eluttag.
  • Kameror – Visa flödet från kameror.
  • Högtalargrupper – Styr volymen och equalizern för alla enheter i högtalargruppen eller öppna gruppens inställningar. Du kan även spela upp, pausa, spola framåt eller bakåt i en låt, podcast eller ljudbok eller sluta casta.

Flöde

På fliken Flöde  visas varningar om viktig enhetsaktivitet och påminnelser.
  • Viktiga händelser – Visa det viktigaste från de senaste 30 dagarna.
  • Senaste händelserna – Få en översikt över de 10 senaste händelserna på enheten.
  • Upptäck – Läs mer om nya funktioner, sökfrågor som stöds, Chromecast-kompatibla appar och tillgängliga erbjudanden för dina enheter. Du kan också se vad som spelas på enheterna.

Kontomeny

Du når följande inställningar via fotot högst upp till höger i Google Home-appen:

Add another account image Lägg till ett konto – Konfigurera enheter och tjänster, lägg till medlemmar i hushållet och skapa högtalargrupper och hem.

Hantera konton på den här enheten – Lägg till eller ta bort konton

Inställningar för Home-appen – Hantera allmänna sekretessinställningar och juridiska inställningar samt appinställningar.

• E-postaviseringar – Hantera e-postaviseringar.
  • Appaviseringar – Hantera appaviseringar.
  • Ta bort sparade Wi-Fi-nätverk – Ta bort alla sparade Wi-Fi-nätverk.
  • Rensa platser för appar – Ta bort sparade platser.
  • Partneranslutningar – Välj vilken data som delas med Google Nest-partner.
  • Sök- och visningshistorik – Hantera sök- och visningshistoriken.
  • Google Nest – integritetsfråg. – Läs vanliga frågor om integritet.
  • Kompletterande användarvillkor för Nest
  • Licenser för öppen källkod
  • Appinformation – Se appens versionsnummer
  • Inställningar för Google-appen – Visa inställningarna för Google-appen.
  • Betygsätt appen – Betygsätt appen i Google Play Butik eller Apple App Store.

Hjälp och feedback – Öppna hjälpcentren för Chromecast och Google Nest Home. Få svar på frågor och hitta felsökningsinformation. Skicka en feedbackrapport om Google Nest-enheter, Google Home-enheter, Chromecast-enheter och enheter med inbyggd Chromecast.

Inställningar

Allmänt

Funktioner och tjänster

• Nest Aware – Hantera prenumeration och funktioner (endast migrerade konton)

Rum, grupper och enheter

• Rum och lokala enheter – Enheter som länkats till assistenten. Tryck på en enhet om du vill ändra enhetsinställningarna (kan även öppnas från fliken Startsida).
  • Lägg till – Lägg till nya enheter, högtalargrupper och annat
  • Skapa nytt hemSkapa ett nytt hem
  • Ta bort det här hemmetRadera ett hem

Tjänster för Google Assistent

• Inköpslista – Visa och hantera inköpslistor
  • Voice match – Konfigurera och hantera Voice Match
  • Musik – Välj bland populära musikleverantörer.
  • TV och video – Ange önskad foto- och videoleverantör
  • Fler inställningar – Öppna ytterligare inställningar för exempelvis pendling, betalningar och vädret
  • Nödsamtal – 112 – Ställ in och hantera nödsamtal
  • Historik för hemmet – Visa de senaste händelserna
  • Kompletterande användarvillkor för Nest – Läs användarvillkoren för Nest