Det här är Google Home-appen

Med Google Home-appen kan du konfigurera och styra Chromecast-enheter (Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio, tv-apparater eller högtalare med inbyggd Chromecast), Google Home-enheter, högtalare med Google Assistent eller Smart Display-enheter. Du kan styra tusentals kompatibla lampor, kameror, högtalare och annat med en enda app. Dessutom kan du upptäcka musik, tv-program och videor och casta dem till tv:n och högtalarna.

Ladda ned den nya Google Home-appen

Ladda ned eller uppdatera Google Home-appen från Google Play Butik.

Olika sätt att använda Google Home-appen

Med Google Home-appen kan du göra följande:

1. Konfigurera Google Home-enheter (Google Home, Google Home Mini, Google Home Max, Google Home Hub) och Chromecast-enheter (Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio och tv-apparater eller högtalare med inbyggd Chromecast).
  2. Styra, organisera och hantera kompatibla lampor, kameror, tv-apparater och mycket annat från ett och samma ställe. Google Home-appen kan användas som en fjärrkontroll med tusentals smarta enheter från de populäraste varumärkena.
  3. Hantera inställningar för Google Assistent.
  4. Hantera enhetsinställningar.
  5. Bläddra bland tv-program, musik och filmer.

Hem

På fliken Hem kan du styra Google Home, Chromecast och andra smarta enheter. Här kan du även konfigurera nya enheter och visa enheter ordnade efter rummen i hemmet.

Hem

Hemmets namn visas högst upp på skärmen. Om du har konfigurerat flera hem kan du byta hem genom att trycka på hemmets namn.

Snabbkommandon

Här hittar du allmänna inställningar och reglage för hela hemmet. Var och en av knapparna fungerar som ett reglage för en enhet, tjänst eller grupp enheter och tjänster. De har alla olika funktioner beroende på vilken enhet den är kopplad till och den aktuella enhetens status.

Släck: Släck lamporna i ett rum eller alla smarta lampor i det aktuella hemmet.

Tänd: Tänd lamporna i ett rum eller alla smarta lampor i det aktuella hemmet.

Spela upp: Tryck för att visa en lista över alla enheter du kan casta till. Spela upp musik genom att trycka på en enhet.

Utsändning: Sänd ut ett meddelande till högtalare med Google Assistent och Smart Display-enheter från Google Home-appen.

Termostat: Öppna inställningarna för termostaten. Om du har fler än en smart termostat kan du välja vilken du vill styra.

Kamera: Visa videoflödet från kameran. Om du har fler än en kamera kan du välja vilken av dem du vill se.

Lägg till: Konfigurera enheter och tjänster, lägg till medlemmar i hemmet och skapa grupper och hem.

Inställningarna: Öppnar inställningarna för hemmet.

Enheter i hemmet

Rum

Google Home-enheter, Chromecast-enheter och andra smarta enheter visas efter rum. Tryck på en enhet för att öppna inställningarna för den.

I hemmet

Här visas enheter som finns i hemmet men ännu inte har tilldelats ett rum. Tryck på en enhet för att öppna inställningarna för den. Du kan även tilldela dem ett rum.

Grupper

Här visas högtalargrupper på det lokala Wi-Fi-nätverket. Tryck på en grupp för att öppna inställningarna för den.

Andra överföringsenheter

Här visas enheter som är ansluta till det lokala Wi-Fi-nätverket men inte har lagts till i hemmet.

Enhetsinställningar

Öppna enhetsinställningarna genom att trycka på en enhet på fliken Hem . Du kan styra enheten eller öppna inställningarna för den. Det finns olika reglage för olika enheter.

• Enheter och högtalare med Google Home – Styr högtalarens volym och equalizer eller öppna inställningarna. Du kan även spela upp, pausa, spola framåt eller bakåt i en låt, podcast eller ljudbok eller sluta casta.
  • Enheter och skärmar med Chromecast – Styr skärmens volym eller öppna inställningarna. Du kan även spela upp, pausa, spola framåt eller bakåt i en video, film eller ett tv-program eller sluta casta.
  • Lampor – Tänd eller släck smarta lampor eller justera ljusstyrkan (om funktionen stöds).
  • Termostat – Justera termostatens aktiveringstemperatur, ändra läge och visa omgivningstemperaturen.
  • Smarta eluttag – Slå på eller stäng av smarta eluttag.
  • Kameror – Streama från Nest- och Arlo-kameror.
  • Högtalargrupper – Styr volymen och equalizern för alla enheter i högtalargruppen eller öppna gruppens inställningar. Du kan även spela upp, pausa, spola framåt eller bakåt i en låt, podcast eller ljudbok eller sluta casta.

Upptäck

På fliken Upptäck  kan du läsa mer om nya funktioner, frågor, Chromecast-kompatibla appar och erbjudanden för dina enheter. Du kan också se vad som spelas på enheterna.

• Kortet Spelar nu – Visar innehållet som spelas just nu. Tryck på kortet för att justera volymen, pausa och sluta casta.
  • Flöde med hjälpkort – Tips och trick om hur du får ut mesta möjliga av dina enheter. Obs! Alla kort kan stängas genom ett tryck på menyn More options > Stäng
  • Konfiguration – Visar enheter i närheten som är klara att konfigureras.
  • Röstfråga – Visar sökfrågan du ställt till Google-assistenten.
  • Bakgrund – Visar handplockade bilder och utvalt innehåll för hemmet. Här finns mer information om bakgrunder för Chromecast.
  • Erbjudanden – Visar erbjudanden som du kan lösa in från innehållspartner.

Bläddra Browse

På fliken Bläddra kan du

• bläddra bland tv-program, filmer, videor och handplockade listor med album och spellistor som är anpassade utifrån populära appar, som Google Play Musik och YouTube Music
  • visa vilka kompatibla medieappar som du redan har på mobilen eller surfplattan och upptäcka nya appar att ladda ned.

Tv-program

• Bläddra bland populära tv-program och tv-program i länkade tjänster (som Netflix).

Filmer

• Bläddra bland populära filmer och filmer i länkade tjänster (som Netflix).

Musik

• Bläddra bland populära och rekommenderade spellistor, kanaler och artister från länkade musiktjänster (som YouTube Music, Pandora och Spotify)

Konto

På fliken Konto hittar du allmänna inställningar, kontoinställningar och fler reglage för enheterna.

Hem – Tryck för att byta hem.

Konfigurera eller Lägg till – Konfigurera enheter och tjänster, lägg till medlemmar i hushållet och skapa grupper och hem.

Spegla enhet – Casta en Android-enhets skärm och ljud till en tv, högtalare eller Chromecast-enhet.

Inställningar – Öppna inställningarna.

Kontoinställningar – Öppna kontoinställningarna.

Min aktivitet – Hantera aktivitet för assistenten.

Spegla enhet – Casta en Android-enhets skärm och ljud till en tv, högtalare eller Chromecast-enhet.

Erbjudanden – Visa kampanjer och erbjudanden för tjänster och produkter som kan användas med Google Home- och Chromecast-enheter.

Google Store – Handla smarta enheter från Google, till exempel Chromecast-, Google Home- och Nest-produkter.

Appinformation – Visar det senaste versionsnumret för Google Home-appen.

Hjälp – Öppna hjälpcentren för Chromecast och Google Home. Få svar på frågor och hitta felsökningsinformation.

Feedback – Skicka en feedbackrapport från Google Home-enheter, Chromecast-enheter och enheter med inbyggd Chromecast.

Licenser för öppen källkod – Läs licenserna för öppen källkod.

Inställningar

Personliga uppgifter

• Smeknamn – Ge dig själv ett smeknamn.
  • Ta sig runt – Ange hem- och jobbadress.
  • Betalningar – Hantera betalningsmetoder.
  • Väder – Ställ in temperaturenheter på F eller C.
  • Min aktivitet – Hantera kontoaktivitet.
  • Kontoinställningar – Hantera aktivitetsinställningar för Google.

Assistent

• Språk – Ange upp till två språk för Google Home.
  • Assistentens röst – Välj assistentens röst.
  • Kontinuerlig konversation- Aktivera eller inaktivera Kontinuerlig konversation.
  • Voice Match – Lär Google-assistenten att känna igen din röst.
  • Enheter med Google Assistent – Visa en lista över enheter som är länkade till assistenten. Tryck på en enhet för att ändra enhetsinställningarna.

Tjänster

• Länkade konton hos tredje part – Lägg till eller ta bort tjänster från tredje part som du har länkat till Google Home.
  • Samtal på enheten – Välj det telefonnummer du vill använda när du ringer via Google Home. Du kan använda telefonnumret från din operatör, ett Google Voice-nummer eller ett Project Fi-nummer.
  • Listor och anteckningar – Visa och hantera inköpslistor och anteckningar.
  • Musik – Välj bland populära musikleverantörer.
  • Videor och foton – Ange föredragen foto- och videoleverantör.
  • Kalender – Hantera vilka kalendrar som är länkade till Google-assistenten.
  • Aktier – Hantera aktier.

Hem

• Ditt hem – Hantera hemmets smeknamn och adress.
  • Hemmets medlemmar – Hantera medlemmar i hemmet.
  • Digitalt välmående – Hantera filter och Avbrottstid.
  • Lägg till … – Lägg till nya enheter, högtalargrupper och mycket annat.
  • Här visas också en lista över enheter i hemmets rum. Tryck på en enhet för att öppna inställningarna för den.

Kontoinställningar

Appinställningar

• Länkade enheter – Visa och hantera länkade enheter.
  • E-postaviseringar – Hantera e-postaviseringar.
  • Sök- och visningshistorik – Hantera sök- och visningshistoriken.
  • Rensa Wi-Fi-historiken – Rensa alla sparade Wi-Fi-nätverk.
  • Rensa sparad plats – Ta bort sparade platser.
  • Betygsätt appen – Betygsätt appen i Google Play Butik eller Apples App Store.