Kennismaken met de Google Home-app

Via de Google Home-app kun je Chromecast-apparaten (Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio, tv of speaker met Chromecast ingebouwd), Google Home-apparaten en Google Assistent-speakers of smartdisplays instellen en bedienen. Je kunt duizenden geschikte lampen, camera's, speakers en meer bedienen, allemaal vanuit één app. Gebruik de app om populaire muziek, tv-programma's en video's te ontdekken en deze naar je tv's en speakers te casten.

Download de nieuwe Google Home-app

Download of update de Google Home-app via de Google Play Store.

Manieren om de Google Home-app te gebruiken

Je kunt de Google Home-app gebruiken voor het volgende:

1. Je Google Home-apparaten (Google Home, Google Home Mini, Google Home Max, Google Home Hub) en Chromecast-apparaten (Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio en tv's en speakers met Chromecast ingebouwd) instellen.
  2. Geschikte lampen, camera's, tv's en meer bedienen, organiseren en beheren vanaf één plek. De Google Home-app werkt als een afstandsbediening voor duizenden smarthome-apparaten van populaire merken.
  3. Je instellingen en voorkeuren voor de Google Assistent beheren.
  4. Apparaatinstellingen beheren.
  5. Browsen door tv-programma's, muziek en films.

Home

Vanuit het tabblad Home  kun je je Google Home, Chromecast en andere smartapparaten bedienen. Hier kun je ook nieuwe apparaten instellen en al je apparaten bekijken, gesorteerd op ruimten in je huis.

Huis

Je ziet de naam van je huis bovenaan het scherm. Als je meerdere huizen hebt ingesteld, kun je op de naam van je huis tikken om van huis te wisselen.

Snelle acties

Hier heb je algemene controle over je hele huis. Elke knop dient voor de bediening van een bepaald apparaat, een bepaalde service of een groep apparaten en services. Elke knop heeft een andere functie, afhankelijk van welk apparaat deze vertegenwoordigt en in welke staat het apparaat zich bevindt.

Licht uit: Schakel het licht per ruimte uit of schakel alle smartverlichting in dit huis uit.

Licht aan: Schakel het licht per ruimte in of schakel alle smartverlichting in dit huis in.

Afspelen: Tik hierop om een lijst weer te geven van alle apparaten waarnaar je kunt casten. Tik op een apparaat om muziek af te spelen.

Megafoon: Roep vanuit de Google Home-app een bericht om naar je Google Assistent-speakers en smartdisplays.

Thermostaat: Opent de bedieningsopties voor je thermostaat. Als je meer dan één slimme thermostaat hebt, kun je kiezen welke je wilt bedienen.

Camera: Bekijk de videofeed van je camera. Als je meer dan één camera hebt, kun je kiezen welke je wilt weergeven.

Toevoegen: Stel apparaten en services in, voeg leden van je huis toe of maak speakergroepen en huizen.

Instellingen: Hiermee open je instellingen voor je huis.

Apparaten in je huis

Kamers

Je Google Home-apparaten, Chromecast-apparaten en andere smarthome-apparaten worden per kamer vermeld. Tik op een apparaat om de opties voor dat apparaat weer te geven.

In je huis

Hier worden apparaten vermeld die onderdeel zijn van je huis, maar nog niet aan een kamer zijn toegewezen. Tik op een apparaat om de opties voor dat apparaat weer te geven. Je kunt ze ook toewijzen aan een ruimte.

Groepen

Hier verschijnen speakergroepen uit het lokale wifi-netwerk. Tik op een groep om de opties voor de speakergroep te openen.

Andere cast-apparaten

Hier vind je apparaten die zijn verbonden met je lokale wifi-netwerk, maar nog niet zijn toegevoegd aan je huis.

Apparaatopties

Tik vanuit het tabblad Home op een apparaat om de apparaatopties te openen. Je kunt het apparaat bedienen of de instellingen openen. Verschillende apparaten kunnen verschillende opties hebben.

• Google Home-apparaten en -speakers: Bedien het volume en de EQ van de speaker of open de instellingen. Je kunt ook nummers, podcasts of audioboeken afspelen, pauzeren, vooruit spoelen, terug spoelen of stoppen met casten.
  • Chromecast-apparaten en -displays: Bedien het volume van het display of open de instellingen. Je kunt ook video's, films of tv-programma's afspelen, pauzeren, vooruitspoelen, terugspoelen of stoppen met casten.
  • Lampen: Schakel je smartverlichting in of uit en pas de helderheid aan (indien ondersteund).
  • Thermostaat: Pas de richtwaarde van de thermostaat aan, wissel van modus en bekijk de omgevingstemperatuur.
  • Smartstekkers: Schakel je smartstekker in of uit.
  • Camera's: Bekijk de stream van je camera's.
  • Speakergroepen: Je kunt het volume en de EQ bedienen van alle apparaten in de speakergroep, of de instellingen van de groep openen. Je kunt ook nummers, podcasts of audioboeken afspelen, pauzeren, vooruit spoelen, terug spoelen of stoppen met casten.

Ontdekken

Op het tabblad Ontdekken vind je meer informatie over nieuwe functies, zoekopdrachten, apps die werken met Chromecast en aanbiedingen voor je apparaten. Ook zie je wat er op je apparaten wordt afgespeeld.

• De kaart 'Wordt nu afgespeeld': Toont de content die op dit moment wordt gecast. Tik op de kaart om het volume aan te passen of om de cast-sessie te onderbreken of te stoppen.
  • Feed met hulpkaarten: Tips en trucs om alles uit je apparaten te halen. Opmerking: Alle kaarten kunnen worden gesloten door op Menu More options > Sluiten te tikken.
  • Instellen: Deze kaart toont een apparaat in de buurt dat klaar is om te worden ingesteld.
  • Gesproken zoekopdracht: Deze kaart toont de vraag die je aan de Google Assistent hebt gesteld.
  • Backdrop: Deze kaart toont afbeeldingen en content die specifiek voor je huis worden beheerd. Meer informatie over Backdrop voor Chromecast.
  • Aanbieding: Deze kaart toont inwisselbare aanbiedingen van contentpartners.

Browsen Browse

Via het tabblad Browsen kun je het volgende doen:

• Browsen om te zoeken naar tv-programma's, films, video's en beheerde lijsten met albums en afspeellijsten, speciaal voor jou samengesteld door populaire apps, zoals Google Play Muziek en YouTube Music.
  • Zien welke geschikte media-apps je al op je telefoon of tablet hebt en nieuwe apps ontdekken die je kunt downloaden.

Tv-programma's

• Browse door populaire tv-programma's en tv-programma's van je gekoppelde services (zoals Netflix).

Films

• Browse door populaire films en films van je gekoppelde services (zoals Netflix).

Muziek

• Browse door populaire en aanbevolen afspeellijsten, zenders en artiesten via gekoppelde muziekservices (zoals YouTube Music, Pandora en Spotify).

Account

Via het tabblad Account kun je je algemene instellingen, je accountvoorkeuren en aanvullende opties voor je apparaten openen.

Huis: Tik hierop om van huis te wisselen.

Instellen of Toevoegen: Stel apparaten en services in, voeg leden toe aan je thuisgroep of maak speakergroepen en huizen.

Lokale apparaten: Beheer lokale apparaten en maak speakergroepen. Je mobiele apparaten moeten zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

Instellingen: Open je Instellingen.

Accountvoorkeuren: Open je Accountvoorkeuren.

Activity icon Mijn activiteit: Beheer je Assistent-activiteit.

Apparaat mirroren: Cast het scherm en de audio van je Android-apparaat naar je tv, speaker of Chromecast-apparaat.

Aanbiedingen: Bekijk promoties en aanbiedingen voor services en producten die met je Google Home- en Chromecast-apparaten werken.

Google Store: Browse door smarthome-apparaten van Google, zoals Chromecast, Google Home en de producten van Nest.

App-info: Toont het versienummer van je Google Home-app.

Help: Ga naar het Helpcentrum van Chromecast en Google Home. Hier krijg je antwoord op je vragen en vind je meer informatie waarmee je problemen kunt oplossen.

Feedback: Dien een feedbackrapport in voor je Google Home, Chromecast en apparaten met ingebouwde Chromecast-functionaliteit.

Open-sourcelicenties: Lees open-sourcelicenties.

Instellingen

Persoonlijke gegevens

• Bijnaam: Stel een bijnaam in voor jezelf.
  • Navigeren: Stel je privé- en werkadres in.
  • Betalingen: Beheer je betaalmethoden.
  • Weer: Stel je temperatuureenheden in op F of C.
  • Mijn activiteit: Beheer je accountactiviteit.
  • Accountopties: Beheer Activiteitsopties van Google.

Assistent

• Talen: Stel maximaal twee talen in voor de Google Home.
  • Stem van de Assistent: Kies de stem van je Assistent.
  • Verder praten: Schakel 'Verder praten' in of uit.
  • Voice Match: Train de Assistent om je stem te herkennen.
  • Assistent-apparaten: Er wordt een lijst weergegeven met apparaten die aan je Assistent zijn gekoppeld. Tik op een apparaat om de apparaatinstellingen te wijzigen.

Services

• Gekoppelde accounts van derden: Je kunt services van derden die je aan je Google Home hebt gekoppeld, toevoegen of verwijderen.
  • Gesprekken op apparaat: Kies het telefoonnummer dat je wilt gebruiken wanneer je belt met de Google Home. Je kunt het telefoonnummer van je mobiele provider, je Google Voice- of je Project Fi-nummer gebruiken.
  • Lijsten en notities: Bekijk en beheer je boodschappenlijstjes en notities.
  • Muziek: Kies uit populaire muziekproviders.
  • Video's en foto's: Stel je primaire foto- en videoproviders in.
  • Agenda: Beheer welke agenda's aan je Google Assistent zijn gekoppeld.
  • Aandelen: Beheer je aandelen.

Huis

• Je huis: Beheer de bijnaam en het adres van je huis.
  • Leden van huis: Beheer de leden van je thuisgroep.
  • Digitaal welzijn: Beheer je filters en time-out.
  • Toevoegen…: Voeg nieuwe apparaten, speakergroepen en meer toe.
  • Je ziet ook een lijst met apparaten in elke kamer van je huis. Tik op een apparaat om de instellingen te openen.

Accountvoorkeuren

App-instellingen

• Gelinkte apparaten: Bekijk en beheer je gelinkte apparaten.
  • E-mailmeldingen: Beheer je e-mailmeldingen.
  • Zoek- en kijkgeschiedenis: Beheer je zoek- en kijkgeschiedenis.
  • Wifi-geschiedenis wissen: Wis alle opgeslagen wifi-netwerken.
  • Opgeslagen locatie wissen: Wis je opgeslagen locaties.
  • De app beoordelen: Beoordeel de app in de Google Play Store of in de Apple App Store.