Kennismaken met de Google Home-app

Met de Google Home-app kun je Google Nest-, Google Home- en Chromecast-apparaten instellen en bedienen. Je kunt duizenden geschikte lampen, camera's, speakers en meer bedienen met één app en je herinneringen en recente meldingen bekijken.

De nieuwste versie van de Google Home-app downloaden

Download of update de Google Home-app via de Google Play Store.

Manieren om de Google Home-app te gebruiken

Je kunt de Google Home-app gebruiken voor het volgende:

• Google Nest- en Home-apparaten (Google Home, Google Nest Mini (2e generatie), Google Home Mini (1e generatie), Google Home Max, Google Nest Hub, Google Nest Hub Max), Google Nest Wifi en Chromecast-apparaten (Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio en tv's en speakers met Chromecast ingebouwd) instellen.
  • Geschikte lampen, camera's, tv's en meer bedienen, ordenen en beheren vanaf één plek. De Google Home-app werkt als een afstandsbediening voor duizenden smarthome-apparaten van populaire merken.
  • Je instellingen en voorkeuren voor de Google Assistent beheren.
  • Apparaatinstellingen beheren.

Huis

Vanuit Huis kun je je Google Nest-, Google Home-, Chromecast- en andere smartapparaten bedienen. Hier kun je ook nieuwe apparaten instellen en al je apparaten bekijken, gesorteerd op kamers in je huis.

Huis

De naam van je huis wordt bovenaan het scherm weergegeven. Als je meerdere huizen hebt ingesteld, kun je op de naam van je huis tikken om van huis te wisselen.

Snelle acties

Hier heb je algemene controle over je hele huis. Elke knop dient voor de bediening van een apparaat, service of groep apparaten en services. De functie van elke knop verschilt per apparaat en hangt af van de status van dat apparaat.

Licht uit: Schakel je smartlampen uit per ruimte of doe alle smartlampen in huis uit.

Licht aan: Schakel je smartlampen in per ruimte of doe alle smartlampen in huis aan.

Media: Hier wordt weergegeven welke media je op dit moment afspeelt en op welk apparaat deze wordt afgespeeld. Als je meer dan één apparaat hebt, kun je ervoor kiezen om van het ene apparaat naar het andere te streamen

Bel naar huis: Bel je huis om alle aan Duo gekoppelde apparaten te laten overgaan.

Omroepbericht: Roep vanuit de Google Home-app een bericht om naar uw Google Assistent-speakers en smartdisplays.

Thermostaat: Hiermee open je de bedieningsopties voor je thermostaat. Als je meer dan één slimme thermostaat hebt, kun je kiezen welke je wilt bedienen.

Camera: Bekijk de videofeed van je camera. Als je meer dan één camera hebt, kun je kiezen welke je wilt weergeven.

Wifi: Voer snelheidstests uit en beheer je Google Nest Wifi-netwerkinstellingen.

Routines: Maak en beheer routines voor je apparaat.

Instellingen: Hiermee open je de instellingen voor je huis.

Apparaten in je huis

Ruimten

Je Google Nest, Google Home, Chromecast en andere smarthome-apparaten worden per ruimte vermeld. Tik op een apparaat om de bedieningsopties voor dat apparaat weer te geven.

In je huis

Hier worden apparaten vermeld die onderdeel zijn van je huis, maar nog niet aan een ruimte zijn toegewezen. Tik op een apparaat om de bedieningsopties voor dat apparaat weer te geven. Je kunt ze ook toewijzen aan een ruimte.

Groepen

Speakergroepen in je lokale wifi-netwerk worden hier weergegeven. Tik op een groep om de bedieningsopties voor de speakergroep te openen.

Andere cast-apparaten

Hier vind je apparaten die zijn verbonden met je lokale wifi-netwerk, maar nog niet zijn toegevoegd aan je huis.

Apparaatopties

Tik op het tabblad Huis op een apparaat om het te bedienen of de instellingen daarvan te openen. Verschillende soorten apparaten hebben verschillende opties.

• Speakers en schermen voor Google Nest en Home: Regel het volume en de EQ van de speaker of open de instellingen. Je kunt ook nummers, podcasts of audioboeken afspelen, pauzeren, vooruitspoelen, terugspoelen of stoppen met casten.
  • Chromecast-apparaten: Regel het volume van het scherm of open de instellingen. Je kunt ook video's, films of tv-programma's afspelen, pauzeren, vooruitspoelen, terugspoelen of stoppen met casten.
  • Lampen: Schakel je smartlampen in of uit en pas de helderheid aan (indien ondersteund).
  • Thermostaat: Pas de richtwaarde van de thermostaat aan, wissel van modus en bekijk de omgevingstemperatuur.
  • Smartstekkers: Schakel uw smartstekker in of uit.
  • Camera's: Bekijk de stream van je camera's.
  • Speakergroepen: Bedien het volume en de EQ van alle apparaten in de speakergroep of open de instellingen van de groep. Je kunt ook nummers, podcasts of audioboeken afspelen, pauzeren, vooruitspoelen, terugspoelen of stoppen met casten.

Feed

Op het tabblad Feed  kun je meldingen over belangrijke apparaatactiviteiten en herinneringen krijgen.

• Prioriteitsgebeurtenissen: Bekijk de hoogtepunten van de afgelopen dertig dagen.
  • Samenvatting van 48 uur: Bekijk een overzicht van je apparaatgebeurtenissen van de afgelopen 48 uur.
  • Ontdekken: Bekijk meer informatie over nieuwe functies, ondersteunde zoekopdrachten, apps die werken met Chromecast en aanbiedingen die beschikbaar zijn voor je apparaten.

Accountmenu

Selecteer je foto rechtsboven in de Google Home-app voor toegang tot de volgende instellingen:

Add another account image Nog een account toevoegen: Stel apparaten en services in, voeg gezinsleden toe en maak speakergroepen en huizen.

Accounts op dit apparaat beheren: Voeg accounts toe of verwijder deze.

Instellingen van de Home-app: Beheer de algemene instellingen voor privacy en juridische kwesties en de app-instellingen.

• E-mailmeldingen: Beheer je e-mailmeldingen.
  • Opgeslagen wifi-netwerken wissen: Wis alle opgeslagen wifi-netwerken.
  • App-locaties wissen: Verwijder je opgeslagen locaties.
  • Partnerverbindingen: Kies welke gegevens je wilt delen met Google Nest-partners.
  • Zoek- en kijkgeschiedenis: Beheer je zoek- en kijkgeschiedenis.
  • Veelgestelde vragen over privacy van Google Nest: Lees de veelgestelde vragen over privacy.
  • Aanvullende Nest-servicevoorwaarden
  • Opensource-licenties
  • App-informatie: Bekijk de app-versie.
  • Instellingen voor de Google-app: Bekijk de instellingen van de Google-app.
  • De app beoordelen: Beoordeel de app in de Google Play Store.

Instellingen voor de Assistent: Beheer je Google Assistent-instellingen, services en gekoppelde apparaten.

Mijn activiteit: Bekijk en beheer je Google Assistent-activiteit.

Hulp en feedback: Krijg toegang tot de Helpcentrums van Chromecast en Google Nest. Hier krijg je antwoord op je vragen en vind je meer informatie waarmee je problemen kunt oplossen. Ook kun je een feedbackrapport insturen over je Google Nest-, Google Home- en Chromecast-apparaten en je apparaten met Chromecast ingebouwd.

Instellingen voor huis

Algemeen

• Informatie over huis: Beheer de bijnaam en het adres van je huis.
  • Huishouden: Beheer de leden van het huis.
  • Ruimten en apparaten: Bekijk je bestaande ruimten en apparaten.

Functies

• Meldingen: Kies welke app-meldingen je wilt ontvangen.
  • Digitaal welzijn: Beheer de instellingen voor digitaal welzijn.
  • Routines: Maak en beheer routines voor je apparaat.
  • Nest Wifi: Beheer je Nest Wifi-netwerk en de bijbehorende instellingen.
  • Nest Aware: Beheer abonnementen en functies (alleen voor overgezette accounts).

Services

• Video: Stel de gewenste foto- en videoproviders in.
  • Muziek: Kies uit populaire muziekservices.
  • Radio: Kies de gewenste radioservice.
  • Live tv: Koppel services voor live tv.
  • (Video)bellen: Bekijk en beheer je belvoorkeuren.
  • Boodschappenlijstje: Bekijk en beheer je boodschappenlijstjes.
  • Werkt met Google: Koppel en beheer je Werkt met Google-services.