To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center

Kennismaken met de Google Home-app

Met de Google Home-app Google Home-app kun je speakers en schermen voor Google Nest of Home en de Chromecast instellen en bedienen. Je kunt duizenden geschikte lampen, camera's, speakers en meer bedienen. Ook kun je herinneringen en recente meldingen bekijken, allemaal vanuit één app. De Google Home-app is beschikbaar op Android-telefoons en -tablets, en op iPhones en iPads.

Download de nieuwste versie van de Google Home-app Google Home-app

Download of update de Google Home-app Google Home-app via de Google Play Store.

Manieren om de Google Home-app Google Home-app te gebruiken

Je kunt de Google Home-app Google Home-app gebruiken voor het volgende:

Huis

Op het tabblad Huis  kun je je speakers en schermen, Chromecast en andere smartapparaten bedienen. Je kunt ook nieuwe apparaten instellen en al je apparaten bekijken, ingedeeld volgens de ruimtes in je huis.

Huis

Bovenaan het scherm van de Home-app zie je de naam van je huis. Als je meerdere huizen hebt ingesteld, kun je op de naam van een huis tikken om van huis te wisselen.

Snelle acties

Hier heb je algemene controle over je hele huis. Elke knop dient voor de bediening van een apparaat, service of groep apparaten. De functie van elke knop verschilt per apparaat en hangt af van de status van dat apparaat.

Lampen: Hiermee worden je smartlampen aan- of uitgezet. Je kunt alle lampen in je huis of alleen de lampen in een specifieke ruimte bedienen.

Media: Hier zie je welke media je op dit moment afspeelt en op welk apparaat. Als je meer dan één apparaat hebt, kun je ervoor kiezen om van het ene apparaat naar het andere te streamen. Je kunt de media met één tik starten of stoppen.

Bel naar huis: Hiermee bel je je huis om alle aan Duo gekoppelde apparaten te laten overgaan.

Omroepbericht: Roep vanuit de Google Home-app een bericht om naar je Google Assistent-speakers en smartdisplays.

Thermostaat: Hiermee open je de bedieningsopties voor je thermostaat. Als je meer dan één slimme thermostaat hebt, kun je kiezen welke je wilt bedienen.

Camera's: Bekijk de videofeed van je camera. Als je meer dan één camera hebt, kun je kiezen welke je wilt weergeven.

Wifi: Hiermee voer je snelheidstests uit en beheer je je netwerk en instellingen voor Nest Wifi, Google Wifi of OnHub.

Routines: Hier maak en beheer je routines voor je apparaat.

Instellingen: Hiermee open je de instellingen voor je huis.

Actiechips: Maak snel verbinding met smarthome-apparaten, koppel mediaservices en voer andere aanbevolen acties uit.

Apparaten in je huis

Ruimtes

Je speakers en schermen, Chromecast en andere smarthome-apparaten worden per ruimte vermeld. Tik op de tegel van het apparaat en houd deze vast om de bedieningselementen voor een apparaat te openen. Je ziet mogelijk een paar bedieningselementen op de tegel van het apparaat zelf.

In je huis

Hier staan apparaten die onderdeel zijn van je huis, maar momenteel niet aan een ruimte zijn toegewezen. Tik op de tegel van het apparaat en houd deze vast om de bedieningselementen voor een apparaat te openen. Op het bedieningsscherm heb je toegang tot de apparaatinstellingen , waaronder ruimte-instellingen.

Groepen

Hier zie je speakergroepen in je lokale wifi-netwerk. Tik op Media  om de bedieningsopties voor een speakergroep te openen.

Andere cast-apparaten

Hier vind je apparaten die zijn verbonden met je lokale wifi-netwerk, maar nog niet zijn toegevoegd aan je huis.

Apparaatopties

Tik vanuit Huis  op de tegel van je apparaat en houd deze vast voor alle instellingen. Verschillende soorten apparaten hebben verschillende opties en sommige bedieningselementen staan op de apparaattegel zelf.

• Speakers en schermen voor Google Nest en Home: Regel het volume en de EQ (equalizing) van de speaker of open de instellingen. Je kunt ook nummers, podcasts of audioboeken afspelen, pauzeren, vooruitspoelen, terugspoelen of stoppen met casten.
  • Chromecast-apparaten: Regel het volume van het scherm of open de instellingen. Je kunt ook video's, films of tv-programma's afspelen, pauzeren, vooruitspoelen, terugspoelen of stoppen met casten.
  • Lampen: Zet je smartlampen aan of uit en pas de helderheid aan (indien ondersteund).
  • Thermostaat: Pas de richtwaarde van de thermostaat aan, wissel van modus en bekijk de omgevingstemperatuur. Afhankelijk van het model van de thermostaat kun je andere instellingen wijzigen.
  • Smartstekkers: Zet je smartstekker aan of uit.
  • Camera's: Bekijk de stream van je camera's.
  • Speakergroepen: Open de instellingen van de groep.

Feed

Op het tabblad Feed  kun je meldingen over belangrijke apparaatactiviteiten en herinneringen krijgen.

Accountmenu

Selecteer rechtsboven in de Home-app je account om toegang te krijgen tot de volgende instellingen:

Add another account image Nog een account toevoegen: (Als je wilt zoeken, tik je op de pijl-omlaag naast je account.) Stel apparaten en services in, voeg leden toe aan je thuisgroep of maak speakergroepen en huizen.

Accounts op dit apparaat beheren: Tik op de pijl-omlaag naast je account om deze optie te vinden. Hiermee voeg je accounts toe of verwijder je ze.

Instellingen van de Home-app: Beheer de algemene instellingen, de instellingen voor privacy en juridische kwesties, en de app-instellingen.

• E-mailmeldingen: Beheer je e-mailmeldingen.
  • Opgeslagen wifi-netwerken wissen: Wis alle opgeslagen wifi-netwerken.
  • App-locaties wissen: Verwijder je opgeslagen locaties.
  • Partnerverbindingen: Kies welke gegevens je wilt delen met Google Nest-partners.
  • Supportcode: Code om met support te delen voor probleemoplossing.
  • Zoek- en kijkgeschiedenis: Beheer je zoek- en kijkgeschiedenis.
  • Veelgestelde vragen over privacy van Google Nest: Lees de veelgestelde vragen over privacy.
  • Aanvullende Nest-servicevoorwaarden.
  • Opensource-licenties.
  • App-informatie: Bekijk de app-versie.
  • Instellingen voor de Google-app: Bekijk de instellingen van de Google-app.
  • Beoordeel de app in de Google Play Store.

Instellingen voor de Assistent: Beheer je Google Assistent-instellingen, services en gekoppelde apparaten.

Mijn activiteit: Bekijk en beheer je activiteiten met de Google Assistent.

Help: Ga naar het Helpcentrum van Chromecast en van Google Nest. Hier krijg je antwoord op je vragen en vind je meer informatie waarmee je problemen kunt oplossen.

Feedback: Verstuur een feedbackrapport over je speakers en schermen, Chromecast en apparaten met Chromecast ingebouwd.

Instellingen voor huis

Algemeen

• Informatie over huis: Beheer de bijnaam en het adres van je huis.
  • Huishouden: Beheer de leden van het huis.
  • Ruimtes en groepen: Bekijk je bestaande ruimtes en apparaten.
  • Privacyinstellingen: Bekijk instellingen voor datagebruik, privacyopties voor je huishouden en meer en pas deze aan.

Functies

• Meldingen: Kies welke app-meldingen je wilt krijgen.
  • Digitaal welzijn: Beheer de instellingen voor digitaal welzijn.
  • Nest Wifi: Beheer de naam, het wachtwoord en de instellingen van je Nest Wifi-, Google Wifi- of OnHub-netwerk.
  • Google Assistent: Beheer je Google Assistent-instellingen.
  • Aanwezigheidsdetectie: Beheer welke apparaten kunnen waarnemen of er iemand thuis is of dat iedereen het huis uit is.
  • Nest Aware: Beheer abonnementen en functies (alleen voor overgezette accounts).

Services

• Video: Stel de gewenste foto- en videoproviders in.
  • Muziek: Kies uit populaire muziekservices.
  • Radio: Koppel je radioservices.
  • Live tv: Koppel services voor live tv.
  • Podcasts: Kies de gewenste podcastservice.
  • Communicatie: Bekijk en beheer je belvoorkeuren.
  • Notities en lijsten: Bekijk en beheer je notities en lijsten.
  • Werkt met Google: Koppel en beheer je Werkt met Google-services.