Google Home ‑sovellus

Google Home ‑sovelluksella voit määrittää ja ohjata Chromecast-laitteita (Chromecastia, Chromecast Ultraa, Chromecast Audiota ja Chromecast Built-In ‑kaiuttimia tai televisioita), Google Home ‑laitteita, Google Assistant ‑kaiuttimia ja Smart Displayita. Voit ohjata tuhansia yhteensopivia valoja, kameroita, kaiuttimia ja muita yhdellä sovelluksella. Voit myös löytää suosittuja kappaleita, TV-ohjelmia ja videoita ja suoratoistaa niitä televisioihin ja kaiuttimiin.

Uuden Google Home ‑sovelluksen lataaminen

Download or update the Google Home app from the Google Play Store.

Uuden Google Home ‑sovelluksen käyttö

Google Home ‑sovelluksella voit tehdä seuraavaa:

1. Määritä Google Home ‑laitteita (Google Home, Google Home Mini, Google Home Max ja Google Home ‑keskitin) ja Chromecast-laitteita (Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio sekä Chromecast Built-In ‑televisiot ja ‑kaiuttimet).
  2. Ohjaa, järjestä ja ylläpidä yhteensopivia valoja, kameroita, televisioita ja muita yhdestä paikasta. Google Home ‑sovellus toimii kaukosäätimen tavoin tuhansien huippuvalmistajien älylaitteiden kanssa.
  3. Ylläpidä Google Assistantin asetuksia.
  4. Ylläpidä laitteen asetuksia.
  5. Selaa TV-ohjelmia, musiikkia ja elokuvia.

Koti

Koti -välilehdellä voit ohjata Google Homea, Chromecastia ja muita älylaitteita. Siellä voit myös määrittää uusia laitteita sekä nähdä kaikki kodin laitteet huoneittain.

Koti

Näet kotisi nimen näytön yläreunassa. Jos olet määrittänyt useita koteja, voit vaihtaa kodista toiseen napauttamalla kodin nimeä.

Pikatoiminnot

Täältä löydät koko kodin yleiset ohjaimet. Kullakin painikkeella ohjataan laitetta, palvelua tai laitteiden ja palvelujen ryhmää. Toiminnot riippuvat painikkeeseen liittyvästä laitteesta ja sen tilasta.

Valot pois: Sammuta haluamasi huoneen valot tai kaikki älyvalot, jotka on määritetty tähän kotiin.

Valot päälle: Sytytä haluamasi huoneen valot tai kaikki älyvalot, jotka on määritetty tähän kotiin.

Toista: Napauta nähdäksesi luettelon laitteista, joihin voit suoratoistaa. Napauta laitetta toistaaksesi musiikkia.

Lähetys: Lähetä viestisi Google Assistant ‑kaiuttimiin ja Smart Displayihin Google Home ‑sovelluksella.

Termostaatti: Avaa termostaatin säätimet. Jos älytermostaatteja on useita, voit säätää juuri haluamaasi.

Kamera: Näytä kameran videofiidi. Jos kameroita on useita, voit katsella juuri haluamaasi.

Lisää: Määritä laitteita ja palveluja, lisää kodin jäseniä sekä luo kaiutinryhmiä ja koteja.

Asetukset: Avaa kodin asetukset.

Kodin laitteet

Huoneet

Google Home ‑laitteet, Chromecast-laitteet ja muut kodin älylaitteet on ilmoitettu huoneittain. Napauta laitetta avataksesi sen valinnat.

Kodissa

Täällä näkyvät laitteet, jotka kuuluvat kotiisi mutta joita ei ole määritetty tiettyyn huoneeseen. Napauta laitetta avataksesi sen valinnat. Voit myös lisätä laitteen tiettyyn huoneeseen.

Ryhmät

Paikalliseen Wi-Fi-verkkoon liitetyt kaiutinryhmät näkyvät täällä. Napauta kaiutinryhmää avataksesi sen valinnat.

Muut lähetyslaitteet

Täällä näkyvät laitteet, jotka on yhdistetty paikalliseen Wi-Fi-verkkoon mutta joita ei ole lisätty kotiin.

Laitteiden säätimet

Valitse Koti ja laite, jonka säätimiä haluat käyttää. Voit ohjata laitetta tai muuttaa sen asetuksia. Säätimet voivat vaihdella laitteen mukaan.

• Google Home ‑laitteet ja ‑kaiuttimet – Säädä kaiuttimen äänenvoimakkuutta ja taajuuskorjainta tai muuta asetuksia. Voit myös toistaa, keskeyttää, siirtyä eteen- ja taaksepäin kappaleessa, podcastissa tai äänikirjassa tai lopettaa suoratoiston.
  • Chromecast-laitteet ja ‑näytöt – Säädä näytön äänenvoimakkuutta tai muuta asetuksia. Voit myös toistaa, keskeyttää, siirtyä eteen- ja taaksepäin videossa, elokuvassa tai TV-ohjelmassa tai lopettaa suoratoiston.
  • Valot – Sytytä ja sammuta älyvaloja ja säädä niiden kirkkautta (jos tätä tuetaan).
  • Termostaatti – Säädä termostaatin asetuksia ja tilaa sekä katso ympäristön lämpötilan.
  • Älypistokkeet – Kytke älypistoke päälle tai pois päältä.
  • Kamerat – Katsele Nest- ja Arlo-kameroiden striimiä.
  • Kaiutinryhmät – Säädä kaikkien kaiutinryhmän laitteiden äänenvoimakkuutta ja taajuuskorjainta tai muuta ryhmän asetuksia. Voit myös toistaa, keskeyttää, siirtyä eteen- ja taaksepäin kappaleessa, podcastissa tai äänikirjassa tai lopettaa suoratoiston.

Tutustu

Tutustu-välilehdellä  voit lukea lisää uusista ominaisuuksista, kysymyksistä, Chromecast-yhteensopivista sovelluksista ja laitteillesi suunnatuista tarjouksista. Voit myös nähdä, mitä muilla laitteillasi toistetaan.

• Nyt toistetaan ‑kortti – Näyttää tällä hetkellä suoratoistamasi sisällön. Voit keskeyttää ja lopettaa suoratoiston sekä säätää sen äänenvoimakkuutta napauttamalla korttia.
  • Vinkkikorttifiidi – Ohjeita ja vinkkejä, joiden avulla saat mahdollisimman paljon irti laitteistasi.Huom. Kaikki kortit voi hylätä valitsemalla valikon More options > Ohita.
  • Määritys – Näyttää lähellä olevan laitteen, joka on valmis määritettäväksi.
  • Äänikysely – Näyttää kyselyn, jonka olet kysynyt Google Assistantilta.
  • Tausta – Näyttää kotiympäristöön suunnitellut kuvat ja sisällön. Lue lisää Chromecastin taustasta.
  • Tarjoukset – Näyttää sisältökumppaneiden lunastettavia tarjouksia.

Selaa Browse

Selaa-välilehdellä voit tehdä seuraavaa:

• Etsi TV-ohjelmia, elokuvia, videoita ja yksilöllisen valikoiman kuratoituja albumeja ja soittolistoja Google Play Musiikista, YouTube Musicista ja muista suosituista sovelluksista.
  • Katso, mitä yhteensopivia mediasovelluksia puhelimessasi tai tabletissasi on, ja löydä uusia ladattavia sovelluksia.

TV-ohjelmat

• Selaa suosittuja TV-ohjelmia ja TV-ohjelmia linkitetyistä palveluista (esim. Netflixistä).

Elokuvat

• Selaa suosittuja elokuvia ja elokuvia linkitetyistä palveluista (esim. Netflixistä).

Musiikki

• Selaa suosittuja ja suositeltuja soittolistoja, kanavia ja artisteja linkitetyistä musiikkipalveluista (esim. YouTube Musicista, Pandorasta ja Spotifysta).

Tili

Tili-välilehdeltä pääset käyttämään yleisiä asetuksia, tiliasetuksia ja laitteiden lisävalintoja.

Koti – Vaihda kotia napauttamalla.

Määritys tai Lisää – Määritä laitteita ja palveluja, lisää kotitalouteen jäseniä sekä luo kaiutinryhmiä ja koteja.

Paikalliset laitteet – Muokkaa paikallisia laitteita ja luo kaiutinryhmiä. Mobiililaite on yhdistettävä samaan Wi-Fi-verkkoon.

Asetukset – Avaa Asetukset.

Tiliasetukset – Avaa Tiliasetukset.

Activity icon Omat tapahtumat – Ylläpidä Assistant-toimintaa.

Peilaa laite – Suoratoista Android-laitteen näyttö ja ääni televisioon, kaiuttimeen tai Chromecast-laitteeseen.

Tarjoukset – Katso Google Home- ja Chromecast-laitteiden kanssa yhteensopivien palvelujen ja tuotteiden kampanjoita ja tarjouksia.

Google Store – Osta Chromecast-, Google Home- ja Nest-tuotteita tai muita kodin älylaitteita.

Sovelluksen tiedot – Näytä Google Home ‑sovelluksen versionumero.

Ohje – Siirry Chromecast- ja Google Home ‑ohjekeskuksiin. Saat vastauksia kysymyksiin ja löydät vianetsintäohjeita.

Palaute – Lähetä palauteraportti Google Home-, Chromecast- ja Chromecast Built-In ‑laitteista.

Avoimen lähdekoodin käyttöluvat – Tutustu avoimen lähdekoodin käyttölupiin.

Asetukset

Henkilötiedot

• Lempinimi – Valitse itsellesi lempinimi.
  • Liikkuminen – Määritä kodin ja työpaikan sijainti.
  • Maksut – Ylläpidä maksutapojasi.
  • Sää – Aseta lämpötilayksiköksi F tai C.
  • Omat tapahtumat – Ylläpidä tilin toimintaa.
  • Tilin hallinta – Ylläpidä Googlen toimintojen hallintaa.

Assistant

• Kielet – Valitse Google Homelle korkeintaan kaksi kieltä.
  • Assistantin ääni – Valitse Assistantin ääni.
  • Jatkuvat keskustelut – Ota jatkuvat keskustelut käyttöön tai poista ne käytöstä.
  • Voice Match – Opeta Google Assistant tunnistamaan äänesi.
  • Assistant-laitteet – Näet luettelon Assistantiin linkitetyistä laitteista. Napauta laitetta muuttaaksesi sen asetuksia.

Palvelut

• Linkitetyt kolmannen osapuolen tilit – Lisää tai poista kolmannen osapuolen palveluja, jotka olet linkittänyt Google Homeen.
  • Puhelut laitteella – Valitse puhelinnumero, jota haluat käyttää Google Home ‑puheluihin. Voit käyttää operaattorisi puhelinnumeroa, Google Voice ‑numeroa tai Project Fi ‑numeroa.
  • Luettelot ja muistiinpanot – Katsele ja ylläpidä ostoslistoja ja muistiinpanoja.
  • Musiikki – Valitse haluamasi suosituista musiikkipalveluntarjoajista.
  • Videot ja kuvat – Määritä haluamasi kuva- ja videopalveluntarjoajat.
  • Kalenteri – Valitse, mitkä kalenterisi linkitetään Google Assistantiin.
  • Osakkeet – Ylläpidä osakkeitasi.

Koti

• Koti – Määritä kodin lempinimi ja osoite.
  • Kodin jäsenet – Ylläpidä kodin jäseniä.
  • Digitaalinen hyvinvointi – Ylläpidä suodattimia ja käyttökatkoja.
  • Lisää… – Lisää uusia laitteita, kaiutinryhmiä ja muita.
  • Näet myös luettelon kodin eri huoneisiin kuuluvista laitteista. Napauta laitetta avataksesi sen asetukset.

Tiliasetukset

Sovellusasetukset

• Linkitetyt laitteet – Katsele ja ylläpidä linkitettyjä laitteita.
  • Sähköposti-ilmoitukset – Ylläpidä sähköposti-ilmoituksia.
  • Haku- ja katseluhistoria – Ylläpidä haku- ja katseluhistoriaa
  • Tyhjennä Wi-Fi-historia – Poista kaikki tallennetut Wi-Fi-verkot.
  • Tyhjennä tallennettu sijainti – Poista tallennetut sijainnit.
  • Arvioi sovellus – Arvioi sovellus Google Play Kaupassa tai Applen App Storessa.