Lyssna på radio

Med Google Home kan du använda rösten för att lyssna på analoga radiokanaler eller radiokanaler som sänds via internet eller satellit via Google Home eller en tv eller högtalare med inbyggd Chromecast.

Lyssna på radio med hjälp av rösten

Här är några sätt att prata med Google-assistenten på Google Home när du väljer och lyssnar på analog radio eller internet- eller satellitradio.

Om du vill göra detta: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” och …
Lyssna på den närmaste radiokanalen efter namn ”Spela Mega 97,9 FM”, ”Spela ESPN Radio”, ”Spela Mega 97,9 på iHeartRadio”, ”Spela P4 Stockholm”
Lyssna på en radiokanal efter anropssignal ”Spela KQED”, ”Spela KFOG”
Lyssna på en radiokanal efter frekvens ”Spela 98,5”
Lyssna på en radiokanal på annan ort efter frekvens ”Spela 90,6 Trollhättan”
Lyssna på en radiokanal på annan ort efter namn ”Spela Mix Megapol i Göteborg”, ”Spela Mix Megapol i Malmö”
Spela upp radio på en tv eller högtalare med inbyggd Chromecast ”Spela CNN RADIO på min <enhetens namn>”
Spela en NPR-kanal i närheten ”Spela NPR”
Pausa  ”Pausa” eller ”Pausa radion”
Återuppta ”Återuppta” eller ”Fortsätt spela”
Stoppa ”Stoppa” eller ”Stoppa nyheterna”
Vilken radiokanal är det som spelas ”Vad är det som spelas upp?”
Ställa in volymen  ”Ställ in volymen på 5”, ”Ställ in volymen på 40 %”

Andra sätt att styra radion

Med Google Home-enheten
Google Home Google Home
Gör det här: Genom att trycka så här på enheten: Bild
Spela upp/pausa/stoppa alarm eller timer   Tryck en gång på enhetens ovansida
Höja volymen

Svep medsols på enhetens ovansida.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier. Du kan när som helst ändra timer- och alarmvolymen i Google Home-appen.

Sänka volymen

Svep motsols på enhetens ovansida.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier och Google Assistent. På volymnivå 0 är alla medier tysta, men Google-assistenten talar fortfarande på den lägsta nivån.  Volymen för alarm och timer ändras inte.

Tala in din förfrågan  Tryck länge på enhetens ovansida
Aktivera/inaktivera mikrofonen

Tryck på avstängningsknappen för mikrofonen på enhetens baksida

Obs! Om du stänger av mikrofonen kan Google Home inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna interagera med Google Home.

Återställa enheten till standardinställningarna Tryck och håll kvar fingret på återställningsknappen på baksidan av Google Home.
Stänga av strömmen Dra ur kontakten till Google Home.
Google Home Mini Google Home Mini
Gör det här: Genom att trycka så här på Google Home Mini: Bild

Spela upp/pausa/stoppa medier eller avsluta ett telefonsamtal

Tryck länge på valfri sida av Mini.

Stoppa alarm eller timer som ringer

Tryck på valfri sida av Mini.

Höja volymen

Tryck på höger sida av Mini.

Tryck till volymnivå 10 om du vill ha maxvolym.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier och Google Assistent. På volymnivå 0 är alla medier tysta, men Google-assistenten talar fortfarande på den lägsta nivån.  Volymen för alarm och timer ändras inte.

Sänka volymen

Tryck på vänster sida av Mini.

Sammanlagt 10 tryck stänger av allt ljud utom för Google-assistenten.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier och Google Assistent. På volymnivå 0 är alla medier tysta, men Google-assistenten talar fortfarande på den lägsta nivån.  Volymen för alarm och timer ändras inte.

Aktivera/inaktivera mikrofonen

Aktivera/inaktivera mikrofonen med reglaget bredvid strömsladden. Reglaget är orange när mikrofonen är inaktiverad.

Obs! Om du stänger av mikrofonen kan Google Home inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna interagera med Google Home.

Återställa enheten till standardinställningarna

Tryck och håll kvar fingret på återställningsknappen under strömsladden på Minis undersida. Titta efter en cirkel som etsats in i basen.

Håll ned den i ungefär 12 sekunder.

Stänga av strömmen Dra ur kontakten till Mini.
Tala in din förfrågan

Obs! Du kan inte tala in en förfrågan till assistenten genom att trycka och hålla kvar fingret på Minis ovansida.

Säg i stället ”Ok Google” och tala in den.

Google Home Max Google Home Max
Gör det här: Genom att trycka så här på Google Home Max: Bild

Spela upp/pausa/stoppa medier.

Stoppa alarm eller timer som ringer

Avsluta ett samtal

Horisontell placering: Tryck på linjen på ovansidan av Max.

Vertikal placering: Tryck på linjen på högra sidan av Max.

Höja volymen

Horisontell placering: Svep från vänster till höger längs linjen ovanpå Max.

Vertikal placering: Svep uppåt längs linjen på höger sida av Max.

Sänka volymen

Horisontell placering: Svep från höger till vänster längs linjen ovanpå Max.

Vertikal placering: Svep nedåt längs linjen på höger sida av Max.

Aktivera/inaktivera mikrofonen

Aktivera/inaktivera mikrofonen med reglaget på baksidan av Max. Reglaget är orange när mikrofonen är inaktiverad. Du kan inte aktivera eller inaktivera mikrofonen med rösten eller Google Home-appen.

Obs! När du inaktiverar mikrofonen:

• Google Home kan inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna interagera med Google Home.
  • Rumsanpassad equalizer stängs av.
Återställa enheten till standardinställningarna

Tryck och håll kvar fingret på återställningsknappen ovanför strömsladden på baksidan av Max. Titta efter en liten grå knapp.

Håll ned den i ungefär 12 sekunder.

Stänga av strömmen Dra ur kontakten till Max.

Google Nest Hub

Ändra volymen på alla högtalare i en grupp

1. Tryck på det aktiva mediekortet på startskärmen för Nest Hub. Tryck sedan på skärmen en gång till så att mediekontrollerna visas.
  2. Öppna volymkontrollerna genom att trycka på högtalargruppens namn nere till vänster på skärmen.
  3. Ändra volymen för högtalargruppen genom att svepa gruppreglaget åt höger eller vänster.

Ändra volymen på en högtalare i en grupp

1. Tryck på det aktiva mediekortet på startskärmen för Nest Hub. Tryck sedan på skärmen en gång till så att mediekontrollerna visas.
  2. Öppna volymkontrollerna genom att trycka på högtalargruppens namn nere till vänster på skärmen.
  3. Ändra volymen för en högtalare genom att svepa dess reglage åt höger eller vänster.
Med Google Home-appen

Alternativ 1:

1. Kontrollera att mobilen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Google Home-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  3. Tryck på Google Home- eller Chromecast-enheten.
  4. På mediakontrollen visas radiokanalen eller vad som spelas upp just nu.
  5. Du kan stoppa, pausa, återuppta och ändra volymen på Google Home.

Alternativ 2:

1. Kontrollera att mobilen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Google Home-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Upptäck  längst ned till vänster på startskärmen.
  4. Rulla till enhetskortet för Google Home.
  5. På enhetskortet visas radiokanalen eller programmet som spelas upp just nu.
  6. Du kan stoppa, pausa, återuppta och ändra volymen på Google Home.

Felsökning

1. Om Google Home inte spelar upp den begärda radiokanalen kan du vara mer specifik i din begäran eller fråga efter kanalen på ett annat sätt, med namn, frekvens eller anropssignal.
  2. Om begäran inte besvaras på rätt sätt testar du att lägga till ”på TuneIn” eller ”på iHeartRadio” i begäran. Exempel: ”Spela upp ESPN Radio på TuneIn” eller ”Spela upp ESPN Radio på iHeartRadio”.
  3. Om det är fel kanal som spelas upp när du frågar efter frekvens testar du att lägga till namnet på en närliggande stad. Exempel: ”Spela upp 99,4 Göteborg.”

Relaterade länkar

Styra volymen på Google Home
Lyssna på musik
Spela upp ljud på högtalare och tv-apparater med Google Home