Naar de radio luisteren

Met de Google Home kun je je stem gebruiken om naar radiozenders via de ether of internet/satelliet te luisteren via de Google Home zelf of via een tv of speaker met Chromecast ingebouwd.

Je stem gebruiken om naar de radio te luisteren

Hier volgen enkele manieren om met de Google Assistent op de Google Home te praten wanneer je een radiozender wilt kiezen en luisteren.

Actie: Zeg 'Oké Google' of 'Hey Google' en vervolgens...
Luisteren naar de dichtstbijzijnde radiozender op basis van naam 'Speel Mega 97.9 FM af', 'Speel ESPN Radio af', 'Speel Mega 97.9 af op iHeartRadio', 'Speel WNYC af'
Luisteren naar radiozender op basis van zendercode  'Speel KQED af', 'Speel KFOG af'
Luisteren naar radiozender op basis van frequentie 'Speel 98.5 af'
Luisteren naar radiozender op basis van frequentie op een andere locatie 'Speel 98.7 New York af'
Luisteren naar radiozender op basis van naam op een andere locatie 'Speel Z100 af in Portland', 'Speel Z100 af in New York'
Radio afspelen op tv of speaker met Chromecast ingebouwd 'Speel CNN RADIO af op mijn <apparaatnaam>'
Een NPR-zender in de buurt afspelen 'Speel NPR af'
Pauzeren  'Pauzeer' of 'Pauzeer de radio'
Hervatten 'Hervat' of 'Ga verder met afspelen'
Stoppen 'Stop' of 'Stop het nieuws'
Welke radiozender wordt afgespeeld 'Wat wordt er afgespeeld?'
Volume regelen  'Zet het volume op 5', 'Zet het volume op 40%'

Andere manieren om de radio te bedienen

Via het Google Home-apparaat
Google Home Google Home
Actie: Aanraking: Afbeelding
Afspelen/onderbreken/wekker of timer stoppen   Tik één keer op de bovenkant van het apparaat
Het volume hoger zetten

Veeg op de bovenkant van het apparaat met de klok mee.

Opmerking: Hiermee wordt alleen het volume van media aangepast. Je kunt het volume van wekkers en timers op elk gewenst moment aanpassen via de Google Home-app.

Het volume lager zetten

Veeg op de bovenkant van het apparaat tegen de klok in.

Opmerking: Hiermee wordt alleen het volume van media en de Google Assistent aangepast. Bij volumeniveau 0 wordt alle media gedempt, maar kan de Google Assistent nog wel op minimaal niveau spreken.  Hiermee wordt het volume van wekkers en timers niet aangepast.

Je verzoek starten  Houd de bovenkant van het apparaat ingedrukt.
Microfoon aan/uit

Druk op de achterkant van het apparaat op de dempknop voor de microfoon

Opmerking: Als de microfoon is gedempt, kan de Google Home niet luisteren of reageren. De microfoon moet zijn ingeschakeld voor interactie met de Google Home.

Apparaat terugzetten op fabrieksinstellingen Houd de resetknop op de achterkant van de Google Home ingedrukt.
De stroom uitschakelen Haal de stroomkabel uit de Google Home.
Google Home Mini Google Home Mini
Actie: Aanraking: Afbeelding

Media afspelen/onderbreken/stoppen of een actief telefoongesprek beëindigen

Houd een van de zijkanten van de Mini ingedrukt.

Een wekker of timer stoppen

Tik op een van de zijkanten van de Mini.

Het volume hoger zetten

Tik op de rechterzijkant van de Mini.

Tik door tot het volumeniveau 10 voor het maximale volume.

Opmerking: Hiermee wordt alleen het volume van media en de Google Assistent aangepast. Bij volumeniveau 0 wordt alle media gedempt, maar kan de Google Assistent nog wel op minimaal niveau spreken.  Hiermee wordt het volume van wekkers en timers niet aangepast.

Het volume lager zetten

Tik op de linkerzijkant van de Mini.

Met tien tikken wordt alle audio gedempt, behalve de Google Assistent.

Opmerking: Hiermee wordt alleen het volume van media en de Google Assistent aangepast. Bij volumeniveau 0 wordt alle media gedempt, maar kan de Google Assistent nog wel op minimaal niveau spreken.  Hiermee wordt het volume van wekkers en timers niet aangepast.

Microfoon in-/uitschakelen

Zet de microfoonschakelaar naast de voedingskabel op aan of uit. De schakelaar wordt oranje als de microfoon is uitgeschakeld.

Opmerking: Als de microfoon is gedempt, kan de Google Home niet luisteren of reageren. De microfoon moet zijn ingeschakeld voor interactie met de Google Home.

Apparaat terugzetten op fabrieksinstellingen

Houd de resetknop onder de voedingskabel op de onderkant van de Mini ingedrukt. Zoek naar een stip op de basis.

Druk hier twaalf seconden op.

De stroom uitschakelen Haal de stroomkabel uit de Mini.
Je verzoek starten

Opmerking: Je kunt de bovenkant van de Mini niet ingedrukt houden om een verzoek voor de Assistent te starten.

Zeg in plaats daarvan 'Oké Google' om het verzoek te starten.

Google Home Max Google Home Max
Actie: Aanraking: Afbeelding

Media afspelen/onderbreken/stoppen

Een wekker of timer stoppen

Een gesprek beëindigen

Horizontale plaatsing: Tik op de lijn bovenop de Max.

Verticale plaatsing: Tik op de lijn aan de rechterzijkant van de Max.

Het volume hoger zetten

Horizontale plaatsing: Veeg van links naar rechts over de lijn bovenop de Max.

Verticale plaatsing: Veeg omhoog langs de lijn aan de rechterzijkant van de Max.

Het volume lager zetten

Horizontale plaatsing: Veeg van rechts naar links over de lijn bovenop de Max.

Verticale plaatsing: Veeg omlaag langs de lijn aan de rechterzijkant van de Max.

Microfoon in-/uitschakelen

Zet de microfoonschakelaar op de achterkant van de Max op aan of uit. De schakelaar wordt oranje als de microfoon is uitgeschakeld. Je kunt je stem of de Google Home-app niet gebruiken om de microfoon in of uit te schakelen.

Opmerking: Het volgende gebeurt als de microfoon wordt uitgeschakeld:

• Google Home kan niet meer luisteren of reageren. De microfoon moet zijn ingeschakeld voor interactie met de Google Home.
  • Ruimte-EQ wordt uitgeschakeld.
Apparaat terugzetten op fabrieksinstellingen

Houd de resetknop boven de voedingskabel op de achterkant van de Max ingedrukt. Zoek naar een kleine grijze knop.

Druk hier twaalf seconden op.

De stroom uitschakelen Haal de stroomkabel uit de Max.

Google Nest Hub

Het volume van alle speakers binnen een groep aanpassen

1. Tik rechtsboven op het startscherm van de Nest Hub op de actieve mediakaart. Tik vervolgens nog eens op het scherm om de bediening voor je media te openen.
  2. Tik linksonder in het scherm op de naam van je speakergroep om de volumeregeling te openen.
  3. Veeg de schuifregelaar van de groep naar links of rechts om het volume van de speakergroep aan te passen.

Het volume van één speaker in je groep aanpassen

1. Tik rechtsboven op het startscherm van de Nest Hub op de actieve mediakaart. Tik vervolgens nog eens op het scherm om de bediening voor je media te openen.
  2. Tik linksonder in het scherm op de naam van je speakergroep om de volumeregeling te openen.
  3. Veeg de schuifregelaar van een afzonderlijke speaker naar links of rechts om het volume aan te passen.
Vanuit de Google Home-app

Optie 1:

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Google Home-apparaat.
  2. Open de Google Home-app Google Home app.
  3. Tik op je Google Home- of Chromecast-apparaat.
  4. Op je mediacontroller zie je de radiozender die of het programma dat momenteel wordt afgespeeld.
  5. Je kunt content stoppen, pauzeren en hervatten en het volume van de Google Home aanpassen.

Optie 2:

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Google Home-apparaat.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik in de linkerbenedenhoek van het startscherm op Ontdekken .
  4. Scroll naar de apparaatkaart voor de Google Home.
  5. Op de apparaatkaart zie je de radiozender die of het programma dat momenteel wordt afgespeeld.
  6. Je kunt content stoppen, pauzeren en hervatten en het volume van de Google Home aanpassen.

Problemen oplossen

1. Als de Google Home niet de door jou opgevraagde radiozender afspeelt, zorg dan dat je verzoek specifieker is of vraag de zender op een andere manier aan door de naam, de frequentie of de zendercode te gebruiken.
  2. Als het verzoek niet correct wordt beantwoord, voeg dan 'op TuneIn' of 'op iHeartRadio' toe aan je opdracht. Voorbeeld: 'Speel ESPN Radio op TuneIn af' of 'Speel ESPN Radio op iHeartRadio af'.
  3. Als de geboden zender onjuist is wanneer je de frequentie doorgeeft, voeg dan de naam van een plaats in de buurt toe. Voorbeeld: 'Speel 101.9 FM LA af'.

Gerelateerde links

Het volume van de Google Home beheren
Naar muziek luisteren
Audio afspelen op speakers en tv's via de Google Home