Krav för Nest- och Home-apparna

Kontrollera att telefonen eller surfplattan uppfyller kraven nedan. Kontrollera även att såväl appen som enhetens operativsystem är uppdaterade. Annars kanske appen inte fungerar som den ska.

Krav för Home-appen

• Ett Google-konto
  • Ett Wi-Fi-nätverk i hemmet
  • En av följande mobila enheter:
    • En Android-telefon med Android 5.0 eller senare
    • An Android-surfplatta med Android 6.0 eller senare
    • En iPhone eller iPad med iOS 12.0 eller senare

Krav för Nest-appen

Obs! Nest-appen är inte tillgänglig i alla regioner och på alla språk.

I tabellen nedan ser du minimikraven för att installera och använda Nest-appen på olika enheter.

Telefoner eller surfplattor med Android

Android TV

Krav på Bluetooth LE för telefoner och surfplattor med Android

För vissa funktioner i Nest-appen krävs Bluetooth med låg energiförbrukning (BLE), som introducerades med Bluetooth 4.0.

Många telefoner och surfplattor med Android har BLE. Om du har köpt enheten under de senaste åren är det troligt att den har BLE. Du tar reda på det genom att läsa de tekniska specifikationerna på tillverkarens webbplats där du ser om enheten har Bluetooth 4.0 eller senare.

Det går att använda Nest-appen på en enhet utan BLE. Många av appens funktioner fungerar utan BLE. Om du vill använda följande funktioner måste enheten dock ha BLE.

• Google Nest Protect
    • Andra generationens Nest Protect behöver BLE för funktionerna App Silence och Safety Check. Om du vill använda App Silence och Safety Check på en Android-enhet måste du även ha Android 5.0 eller senare.
    • Första generationens Nest Protect varken har eller behöver BLE.
  • Google Nest Thermostat: BLE behövs inte (gäller alla termostater).

• Google Nest Cam

Googles användarvillkor och de kompletterande användarvillkoren för Nest gäller för användningen av Google Home-appen och enheter som har konfigurerats via appen.

Obs! I sekretesspolicyn beskrivs hur data hanteras i appen och på dessa enheter. Du hittar mer information i den här artikeln om integritet i hjälpcentret för Nest. Läs mer om vårt åtagande gällande integritet i hemmet.