To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ohjelmien luominen ja ylläpito Google Home ‐automaatioille

Google Home ‐sovelluksen ohjelmat ovat kodin laitteiden automaatioita, joiden avulla sinun ja kotisi tehtäviä voi päivän aikana.

Voit luoda esimerkiksi seuraavia:

• Henkilökohtainen ohjelma, joka alkaa sanomalla "Hey Google, good morning". Google Assistant sytyttää yhteensopivat älyvalot, kertoo sään, näyttää päivän kalenteritapahtumat ja toistaa uutiset.
  • Kodin ohjelmat, joissa Google Home sytyttää yhdistetyn kuistivalon ja asettaa termostaatin lämpötilaksi 21 °C joka päivä auringonlaskun aikaan tai sen jälkeen, kun joku laittaa olohuoneen television päälle. Assistant suorittaa sitten oman komennon, esimerkiksi "Turn on the amplifier".
Tärkeää: Kaikki kodin jäsenet voivat nähdä, milloin nämä ohjelmat ovat käynnissä. Ohjelmat on tarkoitettu vain helpottamaan elämää, ei turvallisuuden tai tietoturvan kannalta kriittisiin käyttötapauksiin. Älä luo ohjelmia, jotka voivat aiheuttaa loukkaantumisen tai vahinkoa, jos ne eivät käynnisty tai pysähdy. Ohjelmat tarvitsevat toimivan internetyhteyden, Wi-Fi-yhteyden ja palvelut. Tämä koskee sekä Googlen että niiden kolmansien osapuolten palveluita, jotka ovat valmistaneet ohjelmiin kuuluvat laitteet. Ohjelmat eivät välttämättä toimi aina, eikä Google ole vastuussa vahingoista tai menetyksistä, jotka johtuvat ohjelmien virheistä.

Ohjelmat ovat käytettävissä vain valituilla alueilla ja kielillä.

Lisätietoa ohjelmistatyypeistä

Omat ohjelmat

Omien ohjelmien avulla voit automatisoida päivän tehtäviä. Assistant voi esimerkiksi toistaa aamu-uutiset, kun ohitat herätyksen.

• Vain sinä voit luoda, muokata ja aloittaa omia ohjelmia.
  • Vain sinä näet, milloin oma ohjelmasi on suoritettu Omissa tapahtumissa.
  • Voit saada henkilökohtaisia tuloksia, kuten tapahtumia ja muistutuksia kalenterista.

Kodin ohjelmat

Kodin ohjelmien avulla voit automatisoida jaettuja kodin laitteita kaikkia kodin jäseniä varten.  Jos esimerkiksi olet laittanut puhelimen paikallaolotunnistimen päälle, kamerasi sammuvat automaattisesti, kun tulet kotiin tai kun asetat kotisi tilan manuaalisesti Kotona-tilaksi.

• Vain luvan saaneet kodin jäsenet, joilla on ylläpitäjän pääsyoikeudet, voivat luoda kodin ohjelman tai muokata sitä.
  • Kaikki kodin jäsenet, myös vieraat, voivat aloittaa useimmat kodin ohjelmat.
  • Kaikki kodin jäsenet voivat tarkistaa, milloin kodin ohjelma alkaa. Nämä tiedot löytyvät Google Home ‐sovelluksesta kodin historiasta.
  • Ohjelmat voivat käynnistyä, kun laite käynnistyy.
  • Ohjelmat eivät voi antaa henkilökohtaisia tuloksia, kuten kodin jäsenten kalenteria koskevia tapahtumia tai muistutuksia.
  • Ohjelmat voivat alkaa, kun kaikki ovat poissa kotoa tai kun joku tulee kotiin. Lue lisää Kotona- ja Poissa-ohjelmista.

Ohjelman luominen

Tärkeää: Jos otat Digitaalisen hyvinvoinnin käyttöön, Laitepaussi, suodattimet tai Älä häiritse ‐tila voivat rajoittaa ohjelmia.

Voit luoda ohjelman itsellesi tai kaikille kotonasi oleville.

Henkilökohtaisen ohjelman luominen

Tärkeää: Jos haluat saada tuloksia, kuten kalenteritapahtumia ja työmatkatietoja, sinun on otettava henkilökohtaiset tulokset käyttöön.
  1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Automaatiot . ja sitten Lisää ja sitten valitse Henkilökohtainen.
  3. Voit nimetä ohjelman valitsemalla Nimetön.
    • Jos lisäät äänikäynnistimen ennen ohjelman nimeämistä, äänikäynnistimestä tulee ohjelman nimi.
  4. Lisää haluamasi käynnistimet ja toiminnotHuom. Jos ohjelma on asetettu käynnistymään automaattisesti ja sisältää audiotoimintoja, valitse laite, jolla haluat toistaa audion. Valitse alareunasta Audiolaite, valitse laite ja valitse Tallenna.
  5. Valitse Tallenna.
Löydät uuden ohjelman Henkilökohtaiset ohjelmat ‐kohdasta. Listalla on myös valmiita ohjelmia, joita voit muokata.

Huom. Jos et voi luoda tai käynnistää ohjelmia, sinun on ehkä vaihdettava puhelimen kieli alueellasi tuettuun kieleen.

"Olen kotona" ja "Lähdössä kotoa" ovat valmiita henkilökohtaisia ohjelmia, jotka eivät käytä paikallaolotunnistinta. Voit luoda Kotona- ja Poissa-ohjelmia, jotka alkavat, kun kaikki ovat poissa tai kun joku tulee kotiin.

Esimerkkejä henkilökohtaisista ohjelmista:

• Käynnistin: Sano "Hey Google, let's go home".
  • Toiminto: Assistant antaa liikennepäivityksiä, lukee tekstiviestejä ja toistaa podcastin.
  • Käynnistin: Sano "Hey Google, bedtime".
  • Toiminto: Assistant asettaa herätyksen, sammuttaa valot ja toistaa nukkumisääniä.
  • Käynnistin: Hylkäät aamuherätyksen.
  • Toiminto: Assistant kertoo kalenteritapahtumat, päivän sään ja työmatkatiedot.

Kodin ohjelman luominen

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Automaatiot . Lisää valitse Kotitalous.
  3. Voit nimetä ohjelman valitsemalla Nimetön.
    • Jos lisäät äänikäynnistimen ennen ohjelman nimeämistä, äänikäynnistimestä tulee ohjelman nimi.
  4. Lisää haluamasi käynnistimet ja toiminnotHuom. Jos ohjelma on asetettu käynnistymään automaattisesti ja sisältää audiotoimintoja, valitse laite, jolla haluat toistaa audion. Valitse alareunasta Ei audiolaitetta, valitse laite ja valitse Tallenna.
  5. Valitse Tallenna.

Kodin ohjelmalla voit tehdä seuraavaa:

• Laittaa valon, pistokkeen, kameran tai valitsimen päälle tai pois päältä tiettyyn aikaan joka päivä.
  • Säätää älyvalojen kirkkauden ja värin, kun televisio laitetaan päälle.
  • Laittaa sisäänkäynnin valon päälle, kun liiketunnistin havaitsee liikettä, tai sammuttaa valot, kun liikettä ei havaita 10 minuuttiin.
  • Laittaa ulkovalot päälle ja asettaa valon kirkkauden 75 %:iin, jos ovikello soi illalla.

Huom. Kotona- ja Poissa-ohjelmilla on erilaiset käyttöönottovaiheet kuin muilla kodin ohjelmilla.

Voit luoda ja muokata edistyneitä kodin automaatioita skriptieditorilla, jossa on lisää käynnistimiä, toimintoja ja ehtoja. Lue lisää skriptien muokkaustyökalusta ja tarkkojen ohjelmien luomisesta.

Lue lisää Kotona- ja Poissa-ohjelmien käyttöönotosta.

Ohjelmien muokkaaminen

Ohjelman muokkaaminen

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Automaatiot . valitse muokattava ohjelma.
  3. Muokkaa ohjelmaa:
    • Käynnistimen tai toiminnon muokkaaminen: Napauta sitä.
    • Äänikomennon lisääminen: Valitse Lisää käynnistin Kun sanon Assistantille.
    • Muun kuin äänikomennon käynnistimen lisääminen: Valitse Lisää käynnistin muu kuin äänikäynnistin.
    • Toiminnon lisääminen: Valitse Lisää toiminto.
  4. Valitse Tallenna.

Pikakuvakkeen luominen ohjelmalle

Android-puhelimella tai ‑tabletilla voit lisätä aloitusnäytölle pikakuvakkeen, jota napauttamalla voit aloittaa ohjelman.
  1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Automaatiot ..
  3. Valitse ohjelma, jolle haluat luoda pikakuvakkeen.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Luo pikakuvake aloitusnäytölle .
  5. Valitse Lisää aloitusnäytölle.

Ohjelman keskeyttäminen

Jos haluat, että ohjelma on pois käynnistä tietyn ajan, voit laittaa sen tilapäisesti pois päältä poistamalla sen käytöstä.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Automaatiot ..
  3. Valitse keskeytettävä ohjelma.
  4. Laita Aktivoi ohjelma pois päältä yläreunasta.
  5. Valitse oikeasta alareunasta Tallenna.

Huom. Kotona- ja Poissa-ohjelmia ei voi keskeyttää, mutta voit laittaa paikallaolotunnistimen pois päältä, jotta ne eivät käynnisty automaattisesti.

Ohjelman poistaminen

Tärkeää: Ohjelman tai automaation poistaminen on pysyvää. Jos haluat pysäyttää ohjelman tai automaation väliaikaisesti, keskeytä se.
  1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Automaatiot ..
  3. Valitse poistettava ohjelma.
  4. Valitse Poista ja sitten Poista ohjelma.

Huom. Kotona- ja Poissa-ohjelmia ei voi poistaa. Voit kuitenkin laittaa paikallaolotunnistimen pois päältä ja poistaa kaikki laitetoiminnot. Katso, miten voit muuttaa Kotona- ja Poissa-ohjelmien asetuksia.

Lisätietoa ohjelmien käynnistimistä ja toiminnoista

Tärkeää: Ohjelman käytettävissä olevat käynnistimet ja toiminnot riippuvat ohjelman tyypistä, verkkoon yhdistettävistä laitteista, asetuksista ja muista rajoituksista.

Voit luoda ja muokata edistyneitä kodin automaatioita skriptieditorilla, jossa on lisää käynnistimiä, toimintoja ja ehtoja. Lue lisää skriptien muokkaustyökalusta ja tarkkojen ohjelmien luomisesta.

Ohjelman käynnistäminen

Voit aloittaa ohjelman valitsemalla käynnistimen. Tässä muutama esimerkki:

• Äänikomento: Aloita ohjelma, kun sanot oman äänikomennon.
  • Aika: Käynnistä ohjelma automaattisesti valitsemaasi aikaan ja valitseminasi päivinä.
  • Auringonnousu tai auringonlasku: Aloita ohjelma automaattisesti auringonnousun tai -laskun aikaan valitseminasi päivinä.
  • Kun herätys ohitetaan: Aloita henkilökohtainen ohjelma, kun ohitat hälytyksen kaiuttimella, Smart Displaylla tai Kello-sovelluksessa.
  • Kun laite tekee jotain: Aloita kodin ohjelma, kun laite tekee jotain, esim. kun valo syttyy tai liiketunnistin havaitsee liikettä.
  • Paikallaolotunnistin: Aloita Kotona- ja Poissa-ohjelmat, kun kaikki ovat poissa kotoa, kun joku tulee kotiin tai muuta omaa ja Kotona‑ ja Poissa-tilaa manuaalisesti. Lue lisää paikallaolotunnistimesta.
  • Google Home ‐sovellus tai Google Homen verkkoversio: Käynnistä ohjelma napauttamalla Toista Play arrow ohjelman nimen vierestä Google Home ‐sovelluksessa.

Miksi käynnistin ei ehkä ole käytettävissä

Käynnistin ei välttämättä ole käytettävissä näissä tapauksissa:

• Et ole lisännyt kotiosoitetta. Jos haluat käyttää kellonaikaan, auringonnousuun ja ‐laskuun perustuvia käynnistimiä, tai kun joku saapuu kotiin tai lähtee sieltä, sinun on lisättävä kotiosoitteesi.
  • Olet jo valinnut muulla kuin äänellä toimivan käynnistimen. Voit valita kullekin ohjelmalle vain yhden muulla kuin äänellä toimivan käynnistimen.
  • Et ole yhdistänyt käynnistintä tukevaa laitetta. Esimerkiksi oman ohjelman aloittaminen hälytyksen ohittamisen yhteydessä edellyttää, että sinulla on kaiutin, Smart Display tai Smart Clock, jolle voit asettaa herätyksen.
  • Et ole ottanut Kotona- ja Poissa-ohjelmia käyttöön. Jos haluat aloittaa ohjelman, kun ketään ei ole kotona tai kun joku tulee kotiin, ota ensin Kotona- ja Poissa-ohjelmat käyttöön.
  • Toiminto vaikuttaa turvallisuuteen tai suojaukseen. Et voi esimerkiksi aloittaa ohjelmaa lukituksen avauksella, mutta voit käyttää siihen lukitusta.

Vinkki: Kaikkia laitteita ei voi käyttää käynnistiminä. Varmista, että lisäät laitteen siihen kotiin, jolle haluat luoda ohjelman.

Huom. Vain joitain laitteita voi käyttää käynnistimenä. Varmista, että lisäät laitteen siihen kotiin, jolle luot ohjelmaa.

Rutiiniin lisättäviä toimintoja

Sinulla voi olla seuraavia ohjelma:

• Kodin laitteiden ohjaaminen: Voit laittaa kodin älylaitteet päälle, pois päältä tai säätää niitä, esim. valoja, pistokkeita, kytkimiä tai termostaatteja.
  • Median toistaminen ja ohjaaminen: Voit toistaa mediaa, kuten musiikkia, uutisia, radiota ja podcasteja.
  • Saa tietoja ja muistutuksia: Voit saada esimerkiksi sää- ja työmatkatietoja, kalenteritapahtumia ja muistutuksia.
  • Kommunikointi ja ilmoitukset: Voit lähettää viestejä ja lähettää ja lukea tekstiviestejä.
  • Assistantin äänenvoimakkuuden säätäminen:Voit muuttaa äänenvoimakkuutta Google Assistant ‐yhteensopivalla laitteella.
  • Puhelimen asetusten muuttaminen: Android-laitteilla voit säätää puhelimen äänenvoimakkuutta, saada ilmoituksen akun varaustasosta ja laittaa Älä häiritse ‐tilan päälle tai pois päältä.
  • Omat toiminnot: Lisää Google Assistantin kanssa toimiva komento. Esimerkkejä komennoista:

Miksi toiminto ei välttämättä ole saatavilla

Kaikki toiminnot eivät välttämättä ole käytettävissä seuraavissa tapauksissa:

• Toiminto on käytettävissä vain omissa ohjelmissa.
    • Toiminto sisältää henkilökohtaisia tuloksia, kuten kalenteritapahtumia tai työmatkan ajan.
    • Toiminto voi paljastaa henkilökohtaisia tietoja, esim. viestin lähettäminen kodin laitteille tai tekstiviestin lukeminen.
    • Toiminto säätää puhelimen asetuksia, esim. puhelimen äänenvoimakkuuden ja akun varaustason ilmoitukset.
  • Olet jo lisännyt mediatoiminnon. Voit lisätä jokaiselle ohjelmalle vain yhden mediatoiminnon.
  • Toiminto vaikuttaa turvallisuuteen tai suojaukseen. Esimerkiksi lukituksen avausta ei voi käyttää käynnistimenä, mutta voit valita lukituksen toiminnoksi.

Vinkki: Jotkin toiminnot eivät ole käytettävissä, koska kaksivaiheinen vahvistus on pakollinen.

Ohjeita ongelmatilanteisiin

Ohjelmia ei voi luoda tai käynnistää Google Home ‐sovelluksessa

Ohjelmat ovat käytettävissä vain valituilla alueilla ja kielillä. Jos haluat käyttää ohjelmia tuetulla alueella, vaihda puhelimen oletuskieli kyseisellä alueella tuetuksi kieleksi.

• Useimmissa puhelimissa kielen voi vaihtaa puhelimen Asetukset-sovelluksessa. Tarkista lisätiedot puhelimen valmistajalta.
  • Google Home ‐sovelluksen päivittyminen kestää enintään 12 tuntia kielen vaihtamisen jälkeen.

Laitetta ei löydy ohjelmien käynnistimissä ja toiminnoissa

Jos et löydä laitetta ohjelman käynnistimiä ja toimintoja varten, tarkista, että laite on samassa kodissa, jota käytät ohjelman kanssa:

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Suosikit Tarkista yläreunasta, että käytät ohjelmalla haluamaasi kotia.
  3. Valitse Laitteet . Jos laite on huoneen sijaan Paikalliset laitteet ‐kohdassa, laite voi olla eri kodissa.
    1. Jos haluat siirtää laitteen toiseen kotiin, kosketa laitteen kuvaa pitkään ja sitten valitse Asetukset .
    2. Valitse Laitteen tiedot ja sitten Koti ja sitten sen kodin nimi, jota käytät ohjelmassa.
Huom. Jos laite on oikeassa kodissa eikä se sisällä käynnistimiä ja toimintoja, ohjelmat eivät välttämättä tue laitetta tällä hetkellä.
Käytettävissä olevat kielet alueittain

Omat ohjelmat

Maa tai alue

Tuetut kielet

Argentiina espanja
Australia englanti
Itävalta saksa
Belgia englanti, ranska, saksa, hollanti
Brasilia portugali (Brasilia)
Kanada englanti, ranska (Kanada)
Chile espanja
Kolumbia espanja
Tanska tanska
Egypti arabia
Ranska ranska
Saksa saksa
Intia englanti, hindi
Indonesia indonesia
Italia italia
Japani japani
Korea korea
Meksiko espanja
Alankomaat hollanti
Norja norja, norja (bokmål)
Peru espanja
Puola puola
Saudi-Arabia arabia
Singapore englanti
Espanja espanja
Ruotsi ruotsi
Sveitsi ranska, saksa, italia
Taiwan mandariinikiina (Taiwan)
Yhdistynyt kuningaskunta englanti
Yhdysvallat englanti, espanja

Kodin ohjelmat

Maa tai alue

Tuetut kielet

Argentiina espanja
Australia englanti
Itävalta saksa
Belgia englanti, ranska, saksa, hollanti
Brasilia portugali (Brasilia)
Kanada englanti, ranska (Kanada)
Chile espanja
Kolumbia espanja
Tanska tanska
Ranska ranska
Saksa saksa
Intia englanti, hindi
Indonesia indonesia
Italia italia
Japani japani
Korea korea
Meksiko espanja
Alankomaat hollanti
Norja norja, norja (bokmål)
Peru espanja
Singapore englanti
Espanja espanja
Ruotsi ruotsi
Sveitsi ranska, saksa, italia
Taiwan mandariinikiina (Taiwan)
Yhdistynyt kuningaskunta englanti
Yhdysvallat englanti, espanja