Spela upp YouTube-videor på en tv med Google Home

Starta och styr YouTube-videor på en valfri tv med Chromecast eller inbyggd Chromecast – bara med hjälp av rösten.

Titta på YouTube-videon längst ner i den här artikeln om du vill ha en videodemonstration. Nedan finns steg för steg-anvisningar.

Steg 1. Länka tv:n med Google Home-appen

Länka tv:n till Google Home

Så här länkar du överföringsenheter med röststyrning till Google Home:

Länka en enhet

1. Konfigurera Google Home.
  2. Kontrollera att din Chromecast Audio eller högtalare med inbyggd Chromecast har konfigurerats och är i samma Wi-Fi-nätverk som Google Home.
  3. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  4. Tryck på Konto  längst ned till höger på skärmen.
  5. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google Home. Du byter konto genom att klicka på triangeln till höger om kontonamnet.
  6. Tryck på Inställningar
  7. Tryck på Tv-apparater och högtalare TVs and speakers under TJÄNSTER. En lista med alla länkade enheter visas.
  8. Om du vill länka en ny Chromecast Audio eller högtalare med inbyggd Chromecast trycker du på längst ned till höger på skärmen.
  9. Google Home-appen söker efter högtalare med röststyrning i samma Wi-Fi-nätverk som Google Home. Obs! En lista över enheter som inte har stöd för röststyrning kan visas. Det går just nu inte att länka dessa till Google Home, men de blir tillgängliga inom kort.
  10. Tryck på kryssrutan bredvid enhetsnamnet för att lägga till en enhet. Du kan välja flera enheter. Tryck på Lägg till
  11. Alla dina enheter visas i avsnittet Tv-apparater och högtalare TVs and speakers i Google Home-appen Google Home-appen.

Obs! Om felmeddelandet Det gick inte att länka enheten visas måste du återställa Chromecast-enheten till standardinställningarna.

Ta bort en länkad enhet

1. Kontrollera att mobilen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Google Home-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. På startskärmen trycker du på enheten som du vill ta bort.
  4. Tryck på Inställningar  och sedan Ta bort enhet och sedan Ta bort.
Överföringsenheter med röststyrning för YouTube-videor

Följande överföringsenheter kan spela upp YouTube-videor på tv:n med hjälp av Google Home:

1. Chromecast
  2. Tv-apparater med inbyggd Chromecast
  3. Android TV-enheter

Viktigt! Vissa smarta tv-apparater kan se ut att ha stöd för cast-teknik, eftersom funktionerna påminner om att casta. Här hittar du de smarta tv-apparater som har stöd för cast-teknik

Steg 2. Styr YouTube-videor på tv-apparater med röstkommandon

Här hittar du några sätt att prata med Google-assistenten på Google Home för att spela upp YouTube-videor på tv-apparater.

Om du vill göra detta: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” och …
Spela upp videor från ett tv-program/en YouTube-kanal/med en artist ”Spela upp videor med Fredrik Skavlan <på tv:n>”
”Spela upp videor med Pewdiepie <på tv:n i vardagsrummet>”
”Spela upp videor med Adele <på Chromecast>”

Spela upp en viss video/låt

”Spela upp trailern för Husdjurens hemliga liv <på tv:n>”
"Spela upp videon för Rise med Kate Perry <på tv:n i sovrummet>”
Spela upp videor efter kategori ”Spela upp videor om yoga <på tv:n>”

Aktivera undertexter/textning

Inaktivera undertexter/textning

”Aktivera undertexter", ”Aktivera textning", ”Undertexter på”, ”Textning på”

”Inaktivera undertexter", ”Inaktivera textning", ”Undertexter av”, ”Textning av”

Aktivera undertexter på <språk>

Obs! Vilka språk som stöds beror på vilken innehållstjänst (till exempel YouTube eller Netflix) och vilken video det gäller.

”Aktivera textning på svenska”
Du kan använda alla kommandon som du startar och styr med på fjärrenheten – lägg till <på enhetens namn> i kommandot.  ”Pausa <på tv:n>”
Återuppta <på tv:n>”
Hoppa över <på tv:n i vardagsrummet>”
Stoppa <på tv:n>”
Om du bara har en länkad överföringsenhet med röststyrning behöver du inte säga dess namn när du säger kommandot. I stället kan du säga ”Ok Google, …<på tv:n>” eller ”Ok Google, …<på Chromecast>”.

Andra sätt att styra video

Med appen Google Home
  1. Se till att mobilen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som fjärrenheten.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Upptäck  längst ned till vänster på startskärmen.
  4. Rulla till enhetskortet för Google Home.

På enhetskortet visas följande uppgifter om den aktuella sessionen:

• innehållsleverantör
  • titel (namnet på låten/avsnittet/radioprogrammet)
  • artist (om tillgänglig)
  • samling (spellista/album/programserie/radiokanal) (om tillgänglig)

Du kan även pausa/återuppta, stoppa och styra fjärrenheten från enhetskortet.

Lösa problem