Få kalender- och händelseinformation

Lägg till kalenderhändelser eller få dagens schema med Google-assistenten på Google Home.

Kalendrar som du kan använda

Google-kalendrar som stöds:

• Den primära Google-kalendern som tillhör ägarna av de Google-konton och röster som är länkade till Google Home.
  • Delade kalendrar och familjekalendrar från Google – Ytterligare Google-kalendrar som har skapats av eller delas med ägarna av de Google-konton och röster som är länkade till Google Home. Detta utesluter de Google-kalendrar som inte stöds nedan.

Kalendrar som inte stöds:

• Andra Google-kalendrar —  Födelsedags-, väder- och semesterkalendrar.
  • G Suite-kalendrar – Kalendrar som har skapats på en G Suite-domän.
  • Importerade kalendrar – Kalendrar som har importerats från webbadresser och iCal-kalendrar.
  • Kalendrar utan läs- eller skrivåtkomst till händelser. Exempelvis en kalender som endast innehåller information om huruvida du är ledig eller upptagen.

Steg 1. Konfigurera anpassning

Google Home-enheten används av en person

Det går bara att lägga till och höra kalenderinformation om personliga resultat är aktiverade.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på kontot uppe till höger.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är det som är länkat till Google Home- eller Google Nest-enheten. Du byter konto genom att trycka på ett annat konto eller på Lägg till ytterligare ett konto.
  4. Gå tillbaka till startskärmen.
  5. Tryck på Inställningar   Fler inställningar följt av Enheter.
  6. Tryck på Google Home-enheten du vill ändra inställningarna för under Assistent-enheter.
  7. Aktivera Personliga resultat.
Google Home-enheten används av flera personer

Om flera personer använder samma Google Home-enhet måste alla som vill höra information från den personliga kalendern på Google Home konfigurera Voice Match. Det gäller även personen som konfigurerade Google Home-enheten. Du kan hoppa över de här stegen om du redan har länkat ditt Google-konto och din röst.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på kontot uppe till höger.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är det som är länkat till Google Home- eller Google Nest-enheten. Du byter konto genom att trycka på ett annat konto eller på Lägg till ytterligare ett konto.
  4. Återgå till startskärmen och tryck på Inställningar .
  5. Skrolla ned till Tjänster för Google Assistent och tryck på Fler inställningar.
  6. Tryck på Assistent  Voice Match  Lägg till enheter.
  7. Kontrollera att alla enheter som du vill länka rösten till är markerade.
  8. Tryck på Fortsätt  Nästa Jag godkänner.
  9. Följ anvisningar i appen.
  10. Om personliga uppgifter ska kunna användas måste du aktivera personliga resultat. Tryck på Jag godkänner och fortsätt med konfigurationen av Voice Match.
  11. Du kan bjuda in andra att konfigurera Voice Match så att de får skräddarsydda resultat genom att trycka på bjud in, välja kontaktmetod och skicka inbjudan. Tryck på Nej tack om du vill hoppa över det här steget.

Steg 2. Lägg till delade Google-kalendrar

Du kan få händelser från delade Google-kalendrar som stöds upplästa när du har lagt till dem i Google Home.

Lägg till delade Google-kalendrar
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på kontot uppe till höger.

3. Kontrollera att Google-kontot som visas är det som är länkat till Google Home- eller Google Nest-enheten. Du byter konto genom att trycka på ett annat konto eller på Lägg till ytterligare ett konto.
  4. Gå tillbaka till startskärmen.
  5. Tryck på Inställningar   Fler inställningar  ​Tjänster  Kalender.
  6. Under Dina kalendrar är den primära Google-kalendern som är kopplad till Google-kontot och rösten som är länkade till Google Home markerad som standard.
  7. Markera kryssrutan bredvid andra delade kalendrar du vill höra händelser för.
  8. (Valfritt, endast engelska) Under Standardkalender som händelser skapas i väljer du den Google-kalender du vill lägga till händelser i med hjälp av röstkommandon. Obs! Du ser bara delade kalendrar om du har skrivåtkomst.

Steg 3. Lägg till en händelse med rösten

Vad du kan göra: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:

Lägga till en kalenderhändelse

Obs!  Assistenten kan be dig att specificera titel, datum
och starttid för händelsen. Standardlängden är en timme.

”Lägg till <händelse> i kalendern”

”Schemalägg <händelse> på lördag klockan 20.00”

”Lägg till <händelse> som heter  Min födelsedagsmiddag”

Viktigt! Du kan inte ta bort, ställa in eller ändra händelser, lägga till inbjudningar eller ange en plats med röstkommandon. Det gör du i appen Google Kalender eller på datorn. Om du vill lägga till en händelse som varar hela dagen säger du ”Hela dagen” som starttid.

Steg 4. Fråga om händelseinformation

För att: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:

Lyssna på information om
en kommande händelse eller ett möte

”När/vad/var/ är min/mitt första händelse/möte?”

”När/vad/var är min/mitt nästa händelse/möte/
program/kalender?”
Lyssna på information om flera händelser/
möten/program/kalendrar​

Obs! Du hör information
om de första tre inplanerade händelserna
”Säg alla händelser för den 1 augusti”
”Vad står på dagens program?”

”Vad står i kalendern på fredag?”
Obs! Google Nest-skärmar har endast stöd för dags- och veckovyn av kalendern. Heldagshändelser kan också visas på Nest Hub och Nest Hub Max om du ber om det.

Felsökning

Kontrollera att personliga resultat är aktiverade. Inställningen krävs för att du ska få information från kalendern.