To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Agenda- en afspraakinformatie opvragen

Voeg agenda-afspraken toe of vraag je planning voor de dag op via de Google Assistent op je speaker of scherm voor Google Nest of Home.

Agenda's die je kunt gebruiken

Ondersteunde Google-agenda's:

Niet-ondersteunde agenda's:

• Overige Google-agenda's: Agenda's voor verjaardagen, het weer en feestdagen.
  • Google Workspace-agenda's (voorheen G Suite): Agenda's die zijn gemaakt via een Google Workspace-domein.
  • Geïmporteerde agenda's: Agenda's die zijn geïmporteerd via URL's en iCal-agenda's.
  • Agenda's die geen lees- of schrijftoegang bieden tot afspraken. Denk hierbij aan een agenda met uitsluitend beschikbaarheidsinformatie.

Stap 1. Personalisatie instellen

Eén persoon gebruikt een speaker of scherm

Persoonlijke resultaten moeten aanstaan om je agenda-informatie toe te voegen of op te vragen.

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app .
  3. Tik rechtsboven op je account.
  4. Ga na of het getoonde Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google-apparaat. Als dit het goede account is, tik je op om het accountvenster te sluiten. Als je van account wilt wisselen, tik je op het dropdownicoon en daarna op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  5. Ga terug naar het startscherm.
  6. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  7. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Herkenning en delen en dan Herkenning en personalisatie en dan zet Persoonlijke resultaten toestaan aan.
Meerdere mensen gebruiken een speaker of scherm

Als meerdere mensen gebruikmaken van dezelfde speaker of hetzelfde scherm, moet iedereen die persoonlijke agenda-informatie op de speaker of het scherm wil opvragen, Voice Match instellen. Dit geldt ook voor de persoon die de speaker of het scherm heeft ingesteld. Als je je Google-account en stem al hebt gekoppeld, kun je deze stappen overslaan.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen  en dan Google Assistent en dan Voice Match.
  3. De app toont je alle apparaten die Voice Match ondersteunen. Tik op een apparaat om Voice Match aan of uit te zetten.
    • Als je geen apparaten hebt waarvoor Voice Match aanstaat, tik je op Aan de slag en volg je de stappen in de app.
    • Als je Voice Match automatisch wilt aanzetten voor nieuwe apparaten in hetzelfde huis, zet je Apparaten die je later toevoegt aan.

Stap 2. Gedeelde Google-agenda's toevoegen

Je kunt afspraken krijgen via gedeelde ondersteunde Google-agenda's nadat je die hebt toegevoegd aan je speaker of scherm.

Gedeelde Google-agenda's toevoegen
  1.  Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op je account.
  3. Ga na of het getoonde Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google-apparaat. Als dit het goede account is, tik je op om het accountvenster te sluiten. Als je van account wilt wisselen, tik je op het dropdownicoon en daarna op een ander account of op Nog een account toevoegen.

4. Tik op Instellingen voor de Assistent Agenda.
  5. Onder 'Je agenda's' is de primaire Google-agenda voor het Google-account en de stem die aan je speaker of scherm zijngekoppeld, standaard aangevinkt.
  6. Vink het selectievakje aan naast andere gedeelde agenda's waarvan je afspraken wilt horen.
  7. (Optioneel, uitsluitend Engels) Kies onder 'Standaardagenda om afspraken te maken' de Google-agenda waaraan je afspraken wilt toevoegen als je spraakopdrachten gebruikt. Opmerking: Je ziet alleen gedeelde agenda's waarvoor je schrijftoegang hebt.

Stap 3. Een afspraak toevoegen met je stem

Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:

Een agenda-afspraak toevoegen

Opmerking: De Assistent vraagt je om de titel,
datum en begintijd van je afspraak. De standaardduur is 1 uur.

'Voeg <afspraak> toe aan mijn agenda'

'Plan op zaterdag om 20:00 uur <afspraak> voor me'

'Voeg <afspraak> voor mijn verjaardagsetentje toe'

Belangrijk: Je kunt met je stem geen afspraken verwijderen, annuleren of wijzigen, geen genodigden toevoegen en geen locatie instellen. Dit moet je doen in de Google Agenda-app of op een desktop. Als je een afspraak voor de hele dag wilt toevoegen, noem je 'De hele dag' als begintijd.

Stap 4. Afspraakinformatie opvragen

Actie: Zeg 'Hey Google' en dan:

Informatie opvragen over 1 geplande afspraak of vergadering

'Wanneer is mijn eerste afspraak?'
'Waar is mijn eerste vergadering?'
'Wat is mijn volgende afspraak?'

Informatie opvragen over meerdere afspraken, vergaderingen of agenda's

Opmerking: Je krijgt informatie voor je eerste 3 geplande afspraken.

'Geef alle afspraken voor [datum] op.'
'Wat staat er voor vandaag in mijn agenda?'
'Wat staat er voor [dag] in mijn agenda?'

Opmerking: Google Nest-schermen ondersteunen alleen de dag- en weekweergave van je agenda. De Nest Hub en de Nest Hub Max geven ook afspraken weer die de hele dag duren als daarom wordt gevraagd.

Problemen oplossen

Zorg dat Persoonlijke resultaten aanstaat. Dit is vereist om afspraakinformatie op te vragen.