Agenda- en afspraakinformatie opvragen

Voeg agenda-afspraken toe of vraag je planning voor de dag op via de Google Assistent op de Google Home.

Agenda's die je kunt gebruiken

Ondersteunde Google-agenda's:

• Primaire Google-agenda van de eigenaren van de Google-accounts en de stemmen die aan de Google Home zijn gekoppeld.
  • Gedeelde Google-agenda's en Google-gezinsagenda's: Aanvullende Google-agenda's die zijn gemaakt of gedeeld door de eigenaren van de Google-accounts en stemmen die aan de Google Home zijn gekoppeld. Dit is exclusief de niet-ondersteunde Google-agenda's die hieronder worden vermeld.

Niet-ondersteunde agenda's:

• Overige Google-agenda's: Agenda's voor verjaardagen, het weer en feestdagen.
  • G Suite-agenda's: Agenda's die zijn gemaakt via een G Suite-domein.
  • Geïmporteerde agenda's: Agenda's die zijn geïmporteerd via URL's en iCal-agenda's.
  • Agenda's die geen lees- of schrijftoegang bieden tot afspraken. Denk hierbij aan een agenda met uitsluitend beschikbaarheidsinformatie.

Stap 1. Personalisatie instellen

Eén persoon maakt gebruik van de Google Home

Je moet 'Persoonlijke resultaten' inschakelen om agenda-informatie toe te voegen of te horen.

1. Zorg ervoor dat je mobiele apparaat is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of aan hetzelfde account is gekoppeld als je speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home app.
  3. Tik rechtsboven in het scherm op je account.
  4. Ga na of het weergegeven Google-account het account is dat is gekoppeld aan je speaker of scherm. Als je van account wilt wisselen, tik je op een ander account of op Nog een account toevoegen.

5. Ga terug naar het startscherm Home.
  6. Tik op je apparaat.
  7. Tik rechtsboven op Instellingen .
  8. Tik onder Meer op Herkenning en personalisatie.
  9. Schakel Persoonlijke resultaten toestaan in.
Meerdere mensen maken gebruik van de Google Home

Als meerdere mensen gebruikmaken van dezelfde Google Home, moet iedereen die persoonlijke agenda-informatie via de Google Home wil horen 'Voice Match' instellen, ook degene die de Google Home heeft ingesteld. Als je je Google-account en stem al hebt gekoppeld, kun je deze stappen overslaan.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik rechtsboven op je account.
  3. Ga na of het weergegeven Google-account het account is dat is gekoppeld aan je speaker of scherm. Als je van account wilt wisselen, tik je op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  4. Tik op Instellingen voor de Assistent Voice Match Apparaten toevoegen.
  5. Zorg dat apparaten die je aan je stem wilt koppelen, zijn aangevinkt.
  6. Tik op Volgende Ik ga akkoord.
  7. Volg de stappen in de app.
  8. Schakel 'Persoonlijke resultaten' in als je persoonlijke informatie wilt horen. Tik op Ik ga akkoord en ga verder met het instellen van Voice Match.
  9. Als je anderen wilt uitnodigen om Voice Match in te stellen voor gepersonaliseerde resultaten, tik je op Uitnodigen. Kies de gewenste communicatiemethode en stuur de uitnodiging. Tik op Nee, bedankt om deze stap over te slaan.

Stap 2. Gedeelde Google-agenda's toevoegen

Je kunt afspraken horen van gedeelde ondersteunde Google-agenda's nadat je deze hebt toegevoegd aan de Google Home.

Gedeelde Google-agenda's toevoegen
  1.  Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik rechtsboven op je account.
  3. Ga na of het weergegeven Google-account het account is dat is gekoppeld aan je speaker of scherm. Als je van account wilt wisselen, tik je op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  4. Tik op Instellingen voor Assistent  ​Services  Agenda.
  5. Onder 'Je agenda's' is de primaire Google-agenda die aan het Google-account en de stem voor de Google Home is gekoppeld, standaard aangevinkt.
  6. Vink het selectievakje aan naast andere gedeelde agenda's waarvan je afspraken wilt horen.
  7. (Optioneel, uitsluitend Engels) Kies onder 'Standaardagenda om afspraken te maken' de Google-agenda waaraan je afspraken wilt toevoegen met spraakopdrachten. Opmerking: Je ziet alleen de gedeelde agenda's waarvoor je schrijftoegang hebt.

Stap 3. Een afspraak toevoegen met je stem

Actie: Zeg 'Oké Google' of 'Hey Google' en daarna…

Een agenda-afspraak toevoegen

Opmerking: De Assistent vraagt je om de titel, datum
en begintijd van je afspraak. De standaardduur is één uur.

'Voeg <afspraak> toe aan mijn agenda'

'Plan op zaterdag om 20:00 uur <afspraak> voor me'

'Voeg <afspraak> voor mijn verjaardagsetentje toe'

Belangrijk: Je kunt met je stem geen afspraken verwijderen, annuleren of wijzigen, geen genodigden toevoegen en geen locatie instellen. Dit moet je doen in de Google Agenda-app of op een desktopcomputer. Als je een afspraak voor de hele dag wilt toevoegen, noem je 'De hele dag' als begintijd.

Stap 4. Vragen naar afspraakinformatie

Actie: Zeg 'Oké Google' of 'Hey Google' en daarna…

Informatie krijgen over
één geplande afspraak/meeting

'Wanneer/wat/waar is mijn eerste afspraak?'

'Wanneer/wat/waar is mijn volgende afspraak /
agenda?'
Informatie krijgen over meerdere afspraken/
agenda​

Opmerking: Je hoort informatie
over je eerste drie geplande afspraken
'Vermeld alle afspraken voor 1 augustus'
'Wat staat er voor vandaag in mijn agenda?'

'Wat staat er voor vrijdag in mijn agenda?'
Opmerking: De Google Nest Hub ondersteunt alleen de dag- en weekweergave van je agenda. De Nest Hub en de Nest Hub Max geven ook afspraken weer die de hele dag duren wanneer daarom wordt gevraagd.

Problemen oplossen

Zorg dat Persoonlijke resultaten is ingeschakeld. Dit is vereist om afspraakinformatie op te vragen.