To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Kalenteri- ja tapahtumatietojen kysyminen

Voit lisätä kalenteritapahtumia tai kysyä tietoja päivän aikataulustasi Google Nest- tai Google Home ‑kaiuttimen tai ‑näytön Google Assistantilla.

Käytettävissä olevat kalenterit

Tuetut Google-kalenterit:

• Ensisijaiset Google-kalenterit, jotka kuuluvat henkilöille, joiden Google-tilit tai äänet on linkitetty kaiuttimeen tai näyttöön.
  • Jaetut ja perheen Google-kalenterit (muut Google-kalenterit, jotka on jaettu henkilöille, joiden Google-tilit tai äänet on linkitetty kaiuttimeen tai näyttöön. Tämä sisältää myös näiden henkilöiden luomat kalenterit, mutta ei alla mainittuja Google-kalentereita, joita ei tueta).

Kalenterit, joita ei tueta:

• Muut Google-kalenterit — Syntymäpäivä-, sää- ja juhlapäiväkalenterit.
  • Google Workspace (aiemmin G Suite) ‑kalenterit – Google Workspace ‐verkkotunnuksella luodut kalenterit.
  • Tuodut kalenterit – URL-osoitteista ja iCal-kalentereista tuodut kalenterit.
  • Kalenterit, joilla ei ole tapahtumien luku- tai kirjoitusoikeutta. Tällainen olisi esimerkiksi kalenteri, johon merkitään vain, onko henkilö vapaana tai varattu.

Vaihe 1. Ota personointi käyttöön

Yksi kaiutinta tai näyttöä käyttävä henkilö

Omien hakutulosten on oltava päällä, ennen kuin voit lisätä tai saada kalenteritietoja.

1. Varmista, että mobiililaitteesi tai tablettisi on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon tai linkitetty samaan tiliin kuin kaiutin tai näyttö.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus .
  3. Napauta tiliäsi.
  4. Varmista, että näkyvissä oleva Google-tili on sama, jonka olet linkittänyt näyttöön. Jos haluat vaihtaa tiliä, napauta toista tiliä tai valitse Lisää toinen tili.

5. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  6. Valitse Asetukset ja sitten Tunnistus ja jakaminen ja sitten Tunnistus ja personointi ja sitten laita Salli henkilökohtaiset tulokset päälle.
Useita kaiutinta tai näyttöä käyttäviä henkilöitä

Jos samalla kaiuttimella tai näytöllä on useita käyttäjiä, jokaisen joka haluaa saada henkilökohtaisia kalenteritietojaan kaiuttimella tai näytöllä, on otettava Voice Match käyttöön. Tämä koskee myös henkilöä, joka otti kaiuttimen tai näytön käyttöön. Jos olet jo linkittänyt Google-tilisi ja äänesi, voit ohittaa nämä vaiheet.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Asetukset  ja sitten Google Assistant ja sitten Voice Match.
  3. Näet kaikki Voice Matchia tukevat laitteet. Ota Voice Match käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla laitetta.
    • Jos sinulla ei ole laitteita, joissa Voice Match on käytössä, valitse Aloita ja seuraa sovelluksen ohjeita.
    • Jos haluat laittaa Voice Matchin automaattisesti päälle saman kodin uusille laitteille, laita Myöhemmin lisättävät laitteet ‐asetus päälle.

Vaihe 2. Lisää jaetut Google-kalenterit

Kun olet lisännyt tuettuja ja jaettuja Google-kalentereita kaiuttimeen tai näyttöön, voit saada niihin lisättyjä tapahtumia.

Jaettujen Google-kalenterien lisääminen
  1.  Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Napauta tiliäsi.
  3. Varmista, että näkyvissä oleva Google-tili on sama, jonka olet linkittänyt Google-laitteeseen. Jos tili on oikea, sulje tili-ikkuna napauttamalla . Jos haluat vaihtaa tiliä, napauta avattavaa valikkoa ja valitse sitten toinen tili tai Lisää toinen tili.

4. Valitse Assistantin asetukset  Kalenteri.
  5. Kalenterit-kohdassa ensisijainen Google Kalenteri, joka liittyy kaiuttimeen tai näyttöön yhdistettyyn Google-tiliin ja ääneen, on oletuksena valittuna.
  6. Valitse valintaruudut niiden kalenterien kohdalta, joiden tapahtumia haluat kuulla.
  7. (Valinnainen, toimii vain englanniksi) Siirry "Default calendar to create events" (Oletuskalenteri, johon tapahtumia luodaan) ‑kohtaan ja valitse Google-kalenteri, johon haluat lisätä tapahtumia äänikomennoilla. Huom. Näet jaettuja kalentereita tässä kohdassa vain, jos sinulla on niiden muokkausoikeus.

Vaihe 3. Lisää tapahtuma äänellä

Haluamasi toiminto: Sano "Ok Google" ja sitten…

Kalenteritapahtuman lisääminen

Huom.  Assistant pyytää sinua sanomaan tapahtuman nimen,
päivämäärän ja alkamisajan. Oletuskesto on yksi tunti.

"Lisää <tapahtuma> kalenteriini"

"Lisää <tapahtuma> minulle: lauantaina kello 20"

"Lisää <tapahtuma>, jonka nimi on syntymäpäiväillallinen"

Tärkeää: Et voi poistaa, peruuttaa tai muokata tapahtumia, kutsua henkilöitä tai lisätä sijaintia äänelläsi. Sinun on tehtävä nämä kaikki Google-kalenteri-sovelluksessa tai tietokoneella. Jos haluat lisätä koko päivän kestävän tapahtuman, sano, että alkamisaika on "koko päivä".

Vaihe 4. Kysy tietoja tapahtumasta

Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…

Tietojen kysyminen tulevasta tapahtumasta tai kokouksesta

"When is my first event?"
"Where is my first meeting?"
"What is my next event?"

Tietojen kysyminen useista tapahtumista, kokouksista, ohjelmista tai kalenterista

Huom. Saat tietoja kolmesta seuraavasta tapahtumasta.

"List all events for [date]."
"What's my agenda for today?"
"What's on my calendar for [day]?"

Huom. Kalenteritiedot näkyvät Google Nest ‑näytöillä vain päivä- ja viikkokohtaisesti. Myös koko päivän kestävät tapahtumat näkyvät pyydettäessä Nest Hubilla ja Nest Hub Maxilla.

Ohjeita ongelmatilanteisiin

Varmista, että omat hakutulokset ovat päällä. Kalenteritietojen haku ei toimi ilman kyseistä ominaisuutta.