To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Det lokala IP-nätverket har ändrats till 192.168.85.0/24 (Google Wifi)

Detta händer när du konfigurerar ett nytt och separat Google Wifi-nätverk som är anslutet nedströms från ett befintligt Google Wifi-nätverk eller när du ansluter en Google Wifi-åtkomstpunkt till en router från tredje part som distribuerar DHCP-adresser i IP-nätverksintervallet 192.168.86.0/24. I båda dessa fall ändras det lokala IP-nätverket för den Google Wifi-åtkomstpunkt som du använder som standard till 192.168.85.0/24.

Det här händer eftersom WAN-porten behöver en annan IP-adress än LAN-delnätet.

Vad är det för skillnad mellan WAN och LAN?

Ändra det lokala IP-nätverket till 192.168.86.0/24

Följ de här anvisningarna för att ändra tillbaka nätverket till 192.168.86.0/24:

1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på Favoriter  följt av Wifi  följt av Inställningar  följt av Avancerade nätverksinställningar.
  3. Tryck på LAN.
  4. Ändra Grupp med DHCP-adresser till önskat intervall och tryck på Spara. Exempel: 192.168.86.20 till 192.168.86.250 är standardintervallet.
  5. Återgå till Wi-Fi  följt av Inställningar  följt av Starta om nätverket. Då tvingar du klienterna att startas om så att de får nya IP-adresser.

Obs! Det lokala nätverket ändras inte tillbaka till 192.168.86.0/24 automatiskt om du bara ändrar WAN-IP-adressen eller kopplar från den Wifi-åtkomstpunkt som är uppströms (dvs. mellan modemet och den andra Wifi-åtkomstpunkten).