To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Lokaal IP-netwerk gewijzigd in 192.168.85.0/24 (Google Wifi)

Dit gebeurt als je een nieuw en afzonderlijk Google Wifi-netwerk instelt dat downstream is verbonden van een bestaand Google Wifi-netwerk of als je een Wifi-punt aansluit op een router van derden die DHCP-adressen uitgeeft in het IP-netwerkbereik 192.168.86.0/24. In beide gevallen wordt het lokale IP-netwerkbereik van je standaard Google Wifi-punt veranderd in 192.168.85.0/24.

Dit gebeurt omdat je WAN-poort een ander IP-adres nodig heeft dan je LAN-subnetwerk.

Wat is het verschil tussen WAN en LAN?

Het lokale IP-netwerk terugzetten naar 192.168.86.0/24

Volg deze stappen om het netwerk terug te zetten naar 192.168.86.0/24:

1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik op Favorieten  en danWifi  en dan Instellingen  en dan Geavanceerde netwerken.
  3. Tik op LAN.
  4. Verander de DHCP-adresgroep naar het gewenste bereik en tik op Opslaan. Voorbeeld: Het standaardbereik is van 192.168.86.20 tot 192.168.86.250.
  5. Ga terug naar Wifi  en dan Instellingen  en dan Netwerk opnieuw opstarten. Hierdoor worden de clients opnieuw verbonden en worden er aan alle clients nieuwe IP-adressen toegewezen.

Opmerking: Als je alleen het WAN IP-adres wijzigt of de verbinding verbreekt met het 'upstream' Wifi-punt (de verbinding tussen je modem en een tweede Wifi-punt), wordt het lokale netwerk niet automatisch teruggezet naar 192.168.86.0/24.