IFTTT

IFTTT (forkortelse for «If this, then that» (hvis dette, så det)) er en nettjeneste der du kan koble sammen forskjellige nettsteder, apper og Internett-tilkoblede enheter. Disse tilkoblingene kalles mini-apper, og de bruker spesifikke betingelser for å utføre enkle handlinger. Du kan for eksempel fortelle IFTTT følgende:

• «Hvis» jeg kommer hjem, «så» be Google Wifi om å prioritere telefonen min.
  • «Hvis» datteren min kommer hjem, «så» send meg en e-post, tekstmelding eller ring meg.
  • «Hvis» barnevakten forlater huset, «så» tekst meg.
  • «Hvis» jeg kommer hjem, «så» slå på Hue-lysene mine.

«Hvis»-delen kalles utløseren. «Så»-delen er handlingen.

• Utløser + handling = mini-app

Tenk på IFTTT som en assistent som automatisk utfører en rekke veldig enkle trinn.

Hvordan vet IFTTT når jeg kommer hjem?
IFTTT-mini-apper kan utløses når en utvalgt personlig enhet (smarttelefon, datamaskin, nettbrett osv.) kobler til eller fra Wi-Fi-nettverket ditt. Ganske stilig, ikke sant?

Kom i gang: Koble Google Wifi til IFTTT

For å bruke IFTTT med Google Wifi må du være eieren av Google Wifi-nettverket, og du trenger en IFTTT-konto.

1. Gå til IFTTT.com.
  2. Logg på med IFTTT-kontoen din.
  3. Gå til Google Wifi-kanalen.
  4. Velg Koble til.
  5. Logg på Google-kontoen din. (Påminnelse: Du må være eieren av Google Wifi-nettverket.)

Velg eller opprett en IFTTT-mini-app

Velg fra en liste over populære mini-apper på Google Wifi-kanalen, eller lag din egen. Føler du deg kreativ? Slik lager du en mini-app:

Trinn 1: Lag en utløser

Som nevnt ovenfor startes mini-appen av en utløser. Dette er «Hvis»-delen.

1. Klikk på brukernavnet ditt oppe til høyre på IFTTT-nettstedet, og velg New Applet (Ny mini-app).

2. Klikk på this (dette) for å velge en utløserkanal. Finn og velg Google Wifi-kanalen.

3. Velg en utløser. Du kan starte en mini-app når en enhet kobler til eller en enhet kobler fra Wi-Fi-nettverket.

4. Velg en utløserenhet fra rullegardinmenyen. (Når denne enheten kobler til eller fra nettverket, utfører IFTTT en handling).

Menyen viser Wi-Fi-nettverket ditt øverst, og nederst vises alle enhetene som er koblet til nettverket.

Velg en utløserenhet, og klikk på Create trigger (Opprett utløser).

Trinn 2: Opprett en handling

En handling er det som skjer etter at utløseren aktiveres.

1. Klikk på that (det) for å koble til appen som skal utføre handlingen.

2. Finn og velg en kanal, og klikk på Connect (Koble til).

Hvis du for eksempel vil prioritere telefonen din, velger du Google Wifi-kanalen. Hvis du vil at IFTTT skal sende deg en e-post, velger du Gmail-kanalen.

Logg på kontoen din først hvis dette er første gang du bruker denne kanalen.

3. Velg en handling. Fyll ut eller endre detaljene om nødvendig.

4. Når du er klar, klikker du på Create Action (Opprett handling) og deretter Create applet (Opprett mini-app).

Da er du ferdig. Du har opprettet en IFTTT-mini-app. Hurra!

Er det noen andre mini-apper du kunne tenke deg å lage, nå som du har fått litt erfaring? Du kan utforske de tilgjengelige kanalene. Du kan gjøre mange nyttige og fascinerende ting.

Vanlige spørsmål

Hvordan fjerner jeg IFTTT fra Google-kontoen min?
  1. Gå til Administrer apper på kontoens side for sikkerhetsinnstillinger. Hvis du ikke er logget på, logger du på Google-kontoen.
  2. Velg IFTTT og deretter Fjern.

Merk: Du må gjøre dette for hver IFTTT-kanal som er koblet til kontoen.

Kan jeg bruke IFTTT med enhetene på Wi-Fi-nettverket for gjester?

Nei, dessverre ikke. Akkurat nå har IFTTT bare tilgang til enhetene som er koblet til hoved-Wi-Fi-nettverket.

Hva slags informasjon deler Google Wifi med IFTTT?

For å kjøre mini-apper trenger IFTTT noe grunnleggende informasjon fra Google Wifi-nettverket ditt. Avhengig av mini-appen du oppretter, kan IFTTT

• se e-postadressen din
  • prioritere enhetene som er koblet til Google WiFi-nettverket
  • se alle enhetene som er koblet til Google WiFi-nettverket, inkludert navn som er gitt et personlig preg
  • se når enheter kobler til og fra Google Wifi-nettverket