To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

IPv6

Hva er IPv6?

Internet Protocol versjon 6 (IPv6) er en avansert nettverksstandard der enheter kan bruke flere unike IP-adresser enn i den eldre standarden (IPv4). Med milliarder av enheter på Internett allerede i dag og fortsatt rask vekst er den gamle IPv4-standarden ikke i stand til å levere nok unike adresser for nye enheter.

Flere fordeler ved IPv6

• Mer effektiv pakkeruting med et prefiksbasert tildelingssystem, noe som gjør at data kan strømmes mer effektivt via rutere på Internett.
  • Mer fleksible regler for adressestyring som er utformet for å støtte flere bruksscenarier for alle typer nettverk.
  • Strømlinjeformet nettverksprogramvare for stakkbehandling takket være eliminering av ruterfragmentering og oppdeling av valgfri informasjon i sekundære topptekster.
  • Innebygd støtte for avanserte sikkerhetsmekanismer, for eksempel IPSEC.
  • Direkte node-til-node-kommunikasjon er nå mulig hvor som helst på planeten, ved å eliminere behovet for NAT («Network Address Translation»).
  • Bedre skalering av nettverksstyring enn dynamiske protokoller (for eksempel DHCP for IPv4) på grunn av klientdrevet adressekonfigurasjon.
  • Mange av de viktigste tilkoblingsoperasjonene i IPv6 bruker multicast-kommunikasjon, noe som betyr at klienter kan registrere seg for bare å bli vekket når de mottar bestemte typer kommunikasjon. På den måten er det mulig å spare mer strøm uten bruk av plattformspesifikke mekanismer, for eksempel Wake on LAN.

Slik fungerer IPv6 med Google Nest Wifi og Google Wifi

Google Nest Wifi og Google Wifi bruker en implementering med to stabler, noe som betyr at IPv4-trafikk og IPv6-trafikk kan eksistere samtidig på samme nettverk (både kablet og trådløst). Google Nest Wifi og Google Wifi støtter ikke IPv6-overgangsprotokoller som 6to4 eller 6rd. I tillegg støtter ikke Google Nest Wifi og Google Wifi IPv4 over IPv6 eller IPv6+.

For at IPv6 skal fungere, må følgende enheter støtte den:

• Nettleverandøren din (må også støtte IPv4 – må også støtte IpV4-tilkoblinger – vi støtter ikke IPv6-tilkoblinger)
  • klientenhetene dine
  • operativsystemet og appene som kjøres på klientenhetene dine

Når IPv6 er aktivert på Google Nest Wifi eller Google Wifi, brukes DHCPv6-protokollen på WAN-porten for å be om en adresse fra nettleverandøren din. Hvis nettleverandøren støtter DHCPv6-protokollen og har avsatt adresser til rutere, henter ruteren sin egen IPv6-adresse.

Hvis nettleverandøren ikke har avsatt adresser til rutere, henter ruteren adressen ved hjelp av en prosedyre som kalles StateLess Address AutoConfiguration (SLAAC eller «slack»). Ruteren ber også om et IPv6-prefiks fra nettleverandøren, som brukes til å sende IPv6-ruterkunngjøringene til klientene på LAN-et, slik at de kan utlede sine egne adresser.

Hvis nettleverandøren tilbyr et brukbart prefiks, begynner Google Nest Wifi og Google Wifi å sende IPv6-rutingskunngjøringer til klienter på lokalnettverket, slik at de kan velge og validere sine egne IPv6-adresser ved hjelp av SLAAC-prosedyren.

Slå på IPv6

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Favoritter  og så Wifi  og så Innstillinger  og så Avanserte nettverksvalg.
  3. Slå på IPv6.
  4. Trykk på Lagre .

Finn IPv6-prefikset for en ruter eller et primært Wifi-punkt

IPv6-prefikset tilsvarer en WAN-adresse i IPv4. Det leveres av nettleverandøren din. Prefikset brukes av rutere og klienter for å tildele resten av adressen og generere den fullstendige 128-biters IPv6-adressen. Prefikset er bare tilknyttet ruteren eller det primære Wifi-punktet i et maskenettverk. Andre punkter bruker SLAAC til å lage sine egne adresser.

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  3. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger  Enhetsinformasjon.
  4. IPv6-prefikset (IP-adressen) din ligger under «Wi-Fi-informasjon».

Finn IPv6-IP-adresser for en tilkoblet enhet

Du kan finne IPv6-adressene for en tilkoblet enhet på detaljsiden for enheten. (Det kan ta opptil ett minutt før adressene vises.) Merk: Hver enhet kan ha flere IPv6-adresser oppført.

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Favoritter  og så Wifi  og så Enheter.
  3. Trykk på en enhet for å se detaljene.

Egendefinert IPv6 DNS-tjener

Du kan angi en tilpasset DNS-tjener for IPv6 i Google Home-appen.

Google Nest Wifi- og Google Wifi-funksjonalitet med IPv6

Testing av IPv6-tilgjengelighet

For å sikre en robust IPv6-tilkobling kjører Google Nest Wifi og Google Wifi jevnlig tilkoblingstester i bakgrunnen. Disse testene validerer driften av IPv6-tilkoblinger fra Wifi-enhetene dine til Googles infrastrukturnettverk. Resultatene av disse periodiske testene kan variere, og avhengig av robustheten til Internett-leverandørens IPv6-nettverk kan IPv6-tilkoblingen din bli deaktivert. Tester kjøres automatisk, og de forsøker å gjenopprette IPv6-tjenesten.

IPv6-viderekobling av porter eller åpning av porter

Viderekobling av porter brukes med NAT på IPv4-nettverk. IPv6-nettverk bruker ikke NAT for viderekobling av porter. DHCP-IP-reservasjoner (også kjent som statiske IP-reservasjoner) brukes ikke med IPv6-adresser og kreves ikke for IPv4-tilkoblinger. Finn ut hvordan du konfigurerer viderekobling eller åpning av porter.

IPv6 på gjestenettverk

Google Nest Wifi og Google Wifi støtter IPv6 på alle LAN-tilkoblinger, inkludert kabelbasert LAN og privat WLAN. Google Nest Wifi og Google Wifi støtter også gjestenettverk for IPv6, men nettleverandøren din må oppgi en nettverksprefikslengde på mindre enn 64 bit for å muliggjøre riktig delnettadressering. Hvis nettleverandørens prefiks er 64-bit, er ikke IPv6 tilgjengelig på gjestenettverket.