To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

IPv6

Mikä on IPv6?

IPv6 (Internet Protocol version 6) on kehittynyt verkkostandardi, joka tarjoaa laitteiden käyttöön huomattavasti enemmän yksilöllisiä IP-osoitteita kuin vanha IPv4-standardi. Miljardit laitteet ovat yhteydessä internetiin ja laitteiden määrä vain kasvaa kasvamistaan, joten uusille laitteille ei enää voida määrittää yksilöllisiä IP-osoitteita vanhan IPv4-standardin puitteissa.

Muita IPv6:n etuja

• Pakettien reititys toimii tehokkaammin, sillä etuliitteiden jakelumenetelmä mahdollistaa datan sujuvamman kulun verkossa olevien reitittimien kautta.
  • Joustavammat osoitteiden määrityssäännöt tukevat useampia käyttötilanteita kaikenlaisissa verkoissa.
  • Verkko-ohjelmistojen pinojen käsittely toimii sujuvammin, koska reitittimen pirstoutumista ehkäistään ja valinnaiset tiedot on erotettu toissijaisiin otsikoihin.
  • Sisäänrakennettu IPSEC:n ja muiden kehittyneiden tietoturvamekanismien tuki.
  • NAT:n (Network Address Translation eli verkko-osoitteiden muuntaminen) käyttö ei enää ole tarpeen, mikä mahdollistaa suorat vertaisyhteydet kaikkialla maailmassa.
  • Asiakasvetoisen osoitemäärityksen avulla verkkojen skaalausta on mahdollista hallita tehokkaammin kuin tilallisia protokollia (kuten DHCP, jota käytetään IPv4:n kanssa) käytettäessä.
  • Monet IPv6:n tärkeimmistä yhteystoiminnoista käyttävät monilähetystä, jonka avulla asiakkaat voidaan määrittää aktivoitumaan vain silloin, kun ne vastaanottavat tietynlaisia viestejä. Tämä auttaa pienentämään virrankulutusta ilman, että käytettäisiin käyttöympäristökohtaisia mekanismeja, kuten lähiverkkotapahtumalla aktivointia (Wake-on-LAN).

Miten IPv6 toimii Google Nest Wifillä ja Google Wifillä

Google Nest Wifi ja Google Wifi käyttävät kaksoispinototeutusta, mikä tarkoittaa, että IPv4- ja IPv6-liikennettä voidaan käsitellä samassa verkossa (sekä kiinteissä että langattomissa verkoissa). Google Nest Wifi ja Google Wifi eivät tue IPv6:n siirtoprotokollia, kuten 6to4- tai 6rd-mekanismia. Lisäksi Google Nest Wifi ja Google Wifi eivät tue IPv4:n käyttöä IPV6:n tai IPv6+:n kautta.

IPv6:n käyttö edellyttää, että kaikki seuraavista tukevat sitä:

• internetpalveluntarjoajasi (myös IPv4-tukea edellytetään, sillä emme tue vain IPv6:ta käyttäviä yhteyksiä)
  • asiakaslaitteesi
  • asiakaslaitteesi käyttöjärjestelmä ja sovellukset.

Kun Google Nest Wifi tai Google Wifi käyttää IPv6:ta, se pyytää osoitetta internetpalveluntarjoajalta muodostamalla WAN-portin yhteyden DHCPv6-protokollan mukaan. Jos internetpalveluntarjoaja tukee DHCPv6-protokollaa ja on valmistellut osoitteita reitittimiä varten, reitittimesi noutaa oman IPv6-osoitteensa.

Jos internetpalveluntarjoaja ei ole valmistellut reitittimien osoitteita, reititin saa osoitteensa SLAAC-menetelmällä (StateLess Address AutoConfiguration eli tilattoman osoitteen automaattinen määrittäminen, tunnetaan myös nimellä slack). Lisäksi reititin pyytää internetpalveluntarjoajalta IPv6-etuliitettä, jonka avulla lähetetään IPv6-reititinilmoituksia LAN-verkossa oleville asiakkaille, jotta nämä voivat johtaa niistä omat osoitteensa.

Jos internetpalveluntarjoajan etuliite on käyttökelpoinen, Google Nest Wifi tai Google Wifi alkaa lähettää IPv6-reititysilmoituksia LAN-verkossa oleville asiakkaille, jolloin nämä voivat valita ja todentaa omat IPv6-osoitteensa käyttämällä SLAAC-menetelmää.

IPv6:n käyttöönotto

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Suosikit  ja sitten Wi-Fi  ja sitten Asetukset  ja sitten Verkon lisäasetukset.
  3. Ota IPv6 käyttöön.
  4. Valitse Tallenna .

Reitittimen tai ensisijaisen Wifi-pisteen IPv6-etuliitteen löytäminen

IPv6-etuliite vastaa WAN-osoitetta IPv4:ssä. Sen tarjoaa internetpalveluntarjoajasi. Reitittimet ja asiakkaat käyttävät etuliitettä osoitteen loppuosan määrittämiseen ja kokonaisen 128-bittisen IPv6-osoitteen luomiseen. Etuliite yhdistetään vain mesh-verkon reitittimeen tai ensisijaiseen Wifi ‑pisteeseen. Muut Wifi-pisteet luovat omat osoitteensa SLAAC:n avulla.

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Asetukset  Laitteen tiedot.
  4. IPv6-etuliitteesi (IP-osoitteesi) löytyy kohdasta Langattoman verkon tiedot.

Yhdistetyn laitteen IPv6-IP-osoitteiden löytäminen

Yhdistetyn laitteen IPv6-osoitteet näkyvät laitteen tiedoissa. (Osoitteiden näkyminen voi viedä minuutin.) Huom. Yhden laitteen tiedoissa voi näkyä useita IPv6-osoitteita.

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Suosikit  ja sitten Wi-Fi  ja sitten Laitteet.
  3. Valitse laite nähdäksesi sen tiedot.

Oma IPv6-DNS-palvelin

Voit määrittää muokatun IPv6-DNS-palvelimen Google Home ‑sovelluksessa.

Google Nest Wifiin ja Google Wifin ominaisuudet IPv6:n kanssa

IPv6-yhteyksien testaaminen

Vahvan IPv6-yhteyden varmistamiseksi Google Nest Wifi ja Google Wifi suorittavat taustalla ajoittain yhteystestejä. Testeissä tarkistetaan, miten Wi-Fi-laitteesi ja Google infrastruktuurin väliset IPv6-yhteydet toimivat. Testien tulokset voivat vaihdella, ja IPv6-yhteytesi voi katketa, jos internetpalveluntarjoajasi IPv6-verkko ei ole riittävän vahva. Testejä suoritetaan automaattisesti, ja IPv6-yhteys yritetään palauttaa niiden yhteydessä.

IPv6-porttiohjaus tai ‑portinavaus

Porttiohjausta käytetään NAT:n kanssa IPv4-verkoissa. IPv6-verkot eivät käytä porttiohjaukseen NAT:ta. DHCP-IP-varauksia (eli staattisten IP-osoitteiden varauksia) ei käytetä IPv6-osoitteiden kanssa eikä niitä edellytetä IPv4-yhteyksien kanssa. Lue lisää, miten porttiohjaus tai portinavaus otetaan käyttöön.

IPv6:n käyttö vierasverkoissa

Google Nest Wifi ja Google Wifi tukevat IPv6:n käyttöä kaikkien LAN-yhteyksien kanssa mukaan lukien kiinteä LAN ja yksityinen WLAN. Google Nest Wifi and Google Wifi tukevat IPv6:n käyttöä myös vierasverkoissa. Tämä kuitenkin edellyttää, että internetpalveluntarjoajasi antama verkon etuliite on lyhyempi kuin 64 bittiä, jotta aliverkkojen osoitteet voidaan määrittää oikein. Jos internetpalveluntarjoajan antaman etuliitteen pituus on 64 bittiä, IPv6 ei toimi vierasverkon kanssa.