To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

IPv6

Hvad er IPv6?

IPv6 (Internet Protocol version 6) er en avanceret netværksstandard, der giver enheder mulighed for at bruge et langt større antal unikke IP-adresser end ved den ældre standard (IPv4). Da der allerede er milliarder af enheder på internettet, og antallet fortsat stiger hurtigt, kan den ældre IPv4-standard ikke levere nok unikke adresser til nye enheder.

Andre fordele ved IPv6

• Mere effektiv pakkerouting takket være et præfiksallokeringsprogram, der gør det muligt for data at bevæge sig mere effektivt gennem routere på nettet
  • Mere fleksible regler for adresseomfang, som er udviklet til at understøtte en bredere vifte af brugsscenarier for alle typer netværk
  • Strømlinet behandling af netværkssoftware takket være eliminering af routerfragmentering og opdeling af valgfri oplysninger i sekundære headere.
  • Indbygget understøttelse af avancerede sikkerhedsmekanismer som f.eks. IPSEC.
  • Direkte peer-to-peer-kommunikation er nu muligt overalt i verden, da det ikke længere er nødvendigt med oversættelse af netværksadresser (NAT, Network Address Translation).
  • Bedre skalering af netværksadministration end tilstandsfulde protokoller (f.eks. DHCP for IPv4) på grund af klientgenereret adressekonfiguration
  • Mange af de grundlæggende forbindelseshandlinger i IPv6 anvender multicastkommunikation, hvilket betyder, at klienter kan registrere sig, så de kun aktiveres, når de modtager visse typer kommunikation. Dermed kan der opnås større strømbesparelser uden brug af platformspecifikke mekanismer som f.eks. Wake-on-LAN.

Sådan fungerer IPv6 med Google Nest Wifi og Google Wifi

Google Nest Wifi og Google Wifi bruger dualstack-implementering, hvilket betyder, at IPv4-trafik og IPv6-trafik sameksisterer på samme netværk (både med ledning og trådløst). Google Nest Wifi og Google Wifi understøtter ikke IPv6-overgangsprotokoller som f.eks. 6to4 eller 6rd. Google Nest Wifi og Google Wifi understøtter desuden ikke IPv4 via IPv6 eller IPv6+.

Følgende enheder skal understøtte IPv6, før forbindelsen kan fungere:

• Din internetudbyder (skal også understøtte IPv4 – vi understøtter ikke udelukkende IPv6-forbindelser)
  • Dine klientenheder
  • Operativsystemet og apps, der kører på dine klientenheder

Når IPv6 er aktiveret på Google Nest Wifi eller Google Wifi, anvendes DHCPv6-protokollen på WAN-porten til at anmode om en adresse fra din internetudbyder. Hvis internetudbyderen understøtter DHCPv6-protokollen og har tildelt adresser til routere, får routeren sin egen IPv6-adresse.

Hvis internetudbyderen ikke har tildelt adresser til routere, henter routeren sin adresse ved hjælp af en procedure, der kaldes SLAAC (Stateless Address AutoConfiguration) eller "slack". Routeren anmoder også om et IPv6-præfiks fra internetudbyderen, som anvendes til at sende IPv6-routerannonceringer til klienterne på LAN-netværket, så de kan hente deres egne adresser.

Hvis internetudbyderen leverer et brugbart præfiks, begynder Google Nest Wifi og Google Wifi at sende IPv6-routerannonceringer til kunder på LAN-netværket, så de kan vælge og validere deres egne IPv6-adresser ved hjælp af SLAAC-proceduren (eller "slack").

Aktivér IPv6

1. Åbn Google Home-appen .
  2. Tryk på Favoritter  og derefter Wi-Fi  og derefter Indstillinger  og derefter Avanceret netværk.
  3. Aktivér IPv6.
  4. Tryk på Gem .

Find en router eller et primært Wifi-punkts IPv6-præfiks

IPv6-præfikset svarer til en WAN-adresse i IPv4. Den leveres af din internetudbyder. Routere og klienter bruger præfikset til at tildele resten af adressen og generere hele IPv6-adressen på 128-bit. Præfikset er kun knyttet til routeren eller det primære Wifi-punkt i et mesh-netværk. Andre punkter anvender SLAAC til at oprette deres egne adresser.

1. Åbn Google Home-appen .
  2. Hold fingeren på feltet med din enhed.
  3. Øverst til højre skal du trykke på Indstillinger Enhedsoplysninger.
  4. Dit IPv6-præfiks (IP-adressen) findes under "Wi-Fi-oplysninger".

Find en tilsluttet enheds IPv6-IP-adresser

Du kan finde en tilsluttet enheds IPv6-adresser på enhedens infoside (der kan gå op til 1 minut, før adresserne vises). Bemærk! Der kan være flere IPv6-adresser for hver enhed.

1. Åbn Google Home-appen .
  2. Tryk på Favoritter  og derefter Wi-Fi  og derefter Enheder.
  3. Tryk på en enhed for at se dens oplysninger.

Tilpasset IPv6 DNS-server

Du kan angive en tilpasset IPv6-DNS-server i Google Home-appen.

Google Nest Wifi- og Google Wifi-funktionsadfærd med IPv6

Test af IPv6-forbindelse

Google Nest Wifi og Google Wifi kører regelmæssigt forbindelsestests i baggrunden for at sikre, at du har en stabil IPv6-forbindelse. Disse tests validerer kørslen af IPv6-forbindelser fra dine Wifi-enheder til Googles infrastrukturnetværk. Resultaterne af disse regelmæssige tests kan variere, og din IPv6-forbindelse kan blive deaktiveret, afhængigt af hvor stabil din internetudbyders IPv6-netværk er. Testene køres automatisk, og de forsøger at gendanne IPv6-tjenesten.

IPv6-omdirigering af port eller åbning af port

Omdirigering af port anvendes med NAT på IPv4-netværk. IPv6-netværk anvender ikke NAT til omdirigering af port. DHCP IP-reservationer (kaldes også statiske IP-reservationer) anvendes ikke sammen med IPv6-adresser og er ikke nødvendige til IPv4-forbindelser. Se, hvordan du konfigurerer omdirigering af port eller åbning af port.

IPv6 på gæstenetværk

Google Nest Wifi og Google Wifi understøtter IPv6 på alle LAN-forbindelser, bl.a. LAN-netværk med ledning og private WLAN-netværk. Google Nest Wifi og Google Wifi understøtter også IPv6 på gæstenetværk, men din internetudbyder skal angive et netværkspræfiks med en længde på mindre end 64 bit for at muliggøre korrekt subnetadressering. Hvis internetudbyderens præfiks er 64 bit, er IPv6 ikke tilgængelig på gæstenetværket.