Redigera enheternas namn

Du kan byta namn på enheter som är anslutna till ditt Wi-Fi-nätverk. Vissa enheter kan ha konstiga namn (t.ex. kan en skrivare visas som ”a738b00002”) eller så har två liknande enheter samma namn. Med Google Wifi-appen kan du redigera namnet till något som är lätt att känna igen och komma ihåg, t.ex. ”Annas bärbara dator”. Alla ägare och administratörer av ditt Wi-Fi-nätverk ser det nya redigerade namnet.

Obs! Det här ändrar bara hur enhetens namn visas i appen. Det påverkar inte enhetens värdnamn.

1. Öppna appen Google Wifi.

2. Tryck på nätverksfliken och sedan på ikonen för enheter.

3. Tryck på den enhet vars namn du vill ändra.

4. På fliken Detaljer trycker du på pennan bredvid enhetens namn för att redigera det.

5. Tryck på Spara när du är klar.

Obs! Om du vill ta bort ett enhetsnamn som du har skapat raderar du bara texten. När du sparar återställs enhetens ursprungliga namn.

Är du inte säker på vilken enhet det är?

Om du ser ett otydligt namn (som ”a738b00002”) i enhetslistan kan det vara svårt att veta vilken enhet det är. Är det min mobil? Min bärbara dator? Skrivare?

Det finns två sätt att ta reda på det.

1. Öppna enhetens nätverksinställningar (inte i Google Wifi-appen). För de flesta enheter visas en MAC- eller IP-adress. Para ihop den med det som visas i steg 3 ovan. På så vis ser du att ”a738b00002” är namnet på din skrivare, så nu kan du ge den ett tydligare namn.
  2. Tryck på nätverkskartan i appen Google Wifi. Längst ner ser du en lista över dina anslutna enheter. Koppla från den aktuella enheten (t.ex. din mobil) från Wi-Fi-nätverket. Om ”a738b00002” försvinner från listan vet du att det är din mobil.