Byta namn på en ansluten enhet

Du kan byta namn på enheter som är anslutna till ditt Wi-Fi-nätverk. Vissa enheter kan ha namn som är svåra att identifiera (t.ex. kan en skrivare visas som ”a738b00002”) eller så har två liknande enheter samma namn. Med Google Wifi- och Google Home-appen kan du ändra enhetsnamnen till något som är lätt att känna igen och komma ihåg, t.ex. ”Annas laptop”. Alla ägare och administratörer av ditt Wi-Fi-nätverk ser det nya redigerade namnet.

Obs! Det här ändrar bara hur enhetens namn visas i appen. Det påverkar inte enhetens värdnamn.

I Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  2. Tryck på Wi-Fi  följt av Enheter.
  3. Tryck på enheten du vill ändra.
  4. Byt namn på enheten och tryck på Spara.

I Google Wifi-appen

1. Öppna Google Wifi-appen .
  2. Tryck på Nätverk  följt av Enheter.
  3. Tryck på enhetsnamnet du vill ändra.
  4.  Tryck på Information följt av Redigera .
  5. Byt namn på enheten och tryck på Spara.

Obs! Om du vill ta bort ett enhetsnamn som du har skapat raderar du bara texten. När du sparar återställs enhetens ursprungliga namn.

Är du inte säker på vilken enhet det är?  Läs mer om hur du identifierar enhetsnamn.