Översikt över förhandsgranskningsprogrammet

Förhandsgranskningsprogrammet är en kanal som användaren kan välja till för att uppdatera Chromecast-, Google Nest- eller Google Home-enheter med den senaste firmwareversionen innan den blir allmänt tillgänglig.  Detta ger programmets medlemmar tidig åtkomst till funktioner och förbättringar för enheten. Det är ett spännande sätt att få en förhandstitt på de senaste och bästa uppdateringarna – och att säga vad du tycker!

Varför ska du gå med i förhandsgranskningsprogrammet?

Varför ska du gå med i förhandsgranskningsprogrammet?
  • Testa de senaste funktionerna: Du får testa nya funktioner eftersom du får de senaste programuppdateringarna skickade till din Chromecast-, Google Nest- eller Google Home-enhet innan de släpps till alla.
  • Ge tidig feedback: Om du har en bra idé eller hittar ett fel när du använder förhandsversionen av den firmware som ska förhandsgranskas kan du skicka information till oss. Dina förslag kan hjälpa oss att göra produkten ännu bättre.
  • Håll dig uppdaterad: Du behöver aldrig oroa dig för att missa en uppdatering. Du får e-post direkt när din enhet får ny firmware.
Är detta ett betaprogram?
Det här är inte betaprogramvara. Vår avsikt är att uppdateringarna i förhandsgranskningsprogrammet ska ha samma kvalitet som fullvärdiga versionsuppdateringar. Du får bara tidigare tillgång till nya funktioner, innan alla andra får tillgång till dem.
Hur ofta uppdateras förhandsgranskningskanalen?
Förhandsgranskningskanalen uppdateras en kort tid innan vår firmware skickas ut till alla enheter.
Vilka enheter är kvalificerade för förhandsgranskningsprogrammet?
Chromecast (första generationen), Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio och högtalare och skärmar från Google Nest och Google Home är kvalificerade att delta i förhandsgranskningsprogrammet.

Så här går du med i förhandsgranskningsprogrammet

Hur går jag med i förhandsgranskningsprogrammet?
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på enheten följt avInställningar .
  3. Under Enhetsinställningar trycker du på Förhandsgranskningsprogram.
  4. Om Förhandsgranskningsprogram inte visas tar vi inte emot nya medlemmar just nu. Se efter igen då och då eftersom nya möjligheter blir tillgängliga med jämna mellanrum.
  5. Välj om du vill ha e-postaviseringar genom att flytta reglaget till höger eller vänster. Obs! Vi rekommenderar att du tillåter e-postaviseringar så att du vet när det skickas nya uppdateringar till din enhet.
  6. Om du väljer att få e-postaviseringar ombeds du att logga in på ditt Google-konto om du inte redan har gjort det.
  7. Granska innehållet på sidan och tryck på Gå med i programmet.
  8. Granska innehållet på sidan och tryck på OK, jag förstår. ​
Hur vet jag om jag är med i förhandsgranskningsprogrammet?
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på enheten följt avInställningar .
  3. Under Enhetsinställningar trycker du på Förhandsgranskningsprogram.
  4. Om du är medlem står det eller På (Förhandsversion av firmware: #). Om du vill gå med läser du anvisningarna under Gå med i förhandsgranskningsprogrammet ovan.
Varför ber ni om min e-postadress när jag anmäler mig till förhandsgranskningsprogrammet?
Om du väljer att vara med på e-postlistan för förhandsgranskningsprogrammet får du e-post varje gång vi släpper en ny firmwareversion för förhandsgranskning.

Så här avslutar du prenumerationen på e-postaviseringar:
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på kontot uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar för Home-appen  följt av E-postaviseringar.
  4. Stäng av Förhandsgranskningsprogram för Chromecast och Google Home Off.
Inställningen Förhandsgranskningsprogrammet visas inte eller är nedtonad på sidan Enhetsinställningar.
Om inställningen inte visas betyder det att vi inte tar emot nya medlemmar till förhandsgranskningsprogrammet just nu. Se efter igen då och då eftersom nya möjligheter blir tillgängliga med jämna mellanrum.
Vilka olika statusar för förhandsgranskning finns?

Den här listan med statusar för förhandsgranskning hjälper dig att förstå den aktuella statusen för din enhet i förhandsgranskningsprogrammet. Statusen visas i Enhetsinställningar -> Förhandsgranskningsprogrammet.

Status Beskrivning

PÅ (väntar på nästa förhandsuppdatering av firmware)

Du har gått med i programmet och är redo att ta emot nästa förhandsversion av firmware
PÅ (förhandsversion av firmware: #) En ny förhandsversion av firmware har skickats till din enhet
AV (väntar på nästa offentliga firmwareuppdatering) Du har valt att lämna programmet och väntar på att nästa offentliga version av firmware ska skickas (det kan ta en vecka eller två)
AV Du är inte med i förhandsgranskningsprogrammet

Lämna förhandsgranskningsprogrammet

Hur lämnar jag förhandsgranskningsprogrammet?
Så här lämnar du förhandsgranskningsprogrammet:
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på enheten följt avInställningar .
  3. Under Enhetsinställningar trycker du på Förhandsgranskningsprogram följt av Gå ur programmet.
  4. Nu står det Lämnar under Förhandsgranskningsprogram i Enhetsinställningar.

Viktigt! Även om enhetens status är Lämnar måste du vänta till nästa offentliga firmwareversion skickas till enheten innan du officiellt lämnar programmet. Det kan ta en vecka eller två.

Skicka feedback om förhandsgranskningsprogrammet

Vad ska jag göra om jag får problem med enheten?
Du kan underlätta för oss att lösa problemet om du skickar oss detaljerad feedback om det.  Viktigt! Lämna feedback från den mobila enheten och inte från Chrome, om det är möjligt.
Hur skickar jag feedback om mina erfarenheter?

Viktigt! Lämna feedback från den mobila enheten och inte från Chrome, om det är möjligt.

Jag har lämnat feedback men har fortfarande problem. Varför?
Tack för att du tar dig tid att skicka feedback. Och tack för att du hjälper oss. I de flesta fall kan vi inte skicka något svar till dig, men vi undersöker problemet du har rapporterat och förbättrar Chromecast-, Google Nest- och Google Home-enheterna med hjälp av informationen du har gett oss.
Jag återställer min enhet till standardinställningarna. Måste jag gå med i förhandsgranskningsprogrammet igen?
Om du behöver återställa enhetens standardinställningar måste du gå med i förhandsgranskningsprogrammet igen och kanske vänta på nästa förhandsversion av firmware innan du kan testa igen.
Kan jag lämna förhandsgranskningsprogrammet om jag återställer standardinställningarna på enheten?
När du återställer standardinställningarna på enheten tas den omedelbart bort från förhandsgranskningsprogrammet, men enhetens firmware uppdateras inte direkt. Du måste vänta på nästa offentliga firmwareversion innan enheten inte längre har förhandsversionen av firmware. Det kan ta en vecka eller två.