Overzicht van het previewprogramma

Het previewprogramma is een kanaal waarvoor u zich als gebruiker kunt aanmelden. Via dit programma kan uw Chromecast of Google Home worden geüpdatet met de nieuwste firmwareversie voordat deze algemeen beschikbaar wordt gesteld.  Hierdoor krijgen leden van het programma eerder toegang tot functies en verbeteringen op hun apparaat. Dit is een spannende manier om een voorproefje te krijgen van de nieuwste en belangrijkste updates, en om ons te laten weten wat u ervan vindt.

Waarom zou ik meedoen aan het previewprogramma?

Waarom zou ik meedoen aan het previewprogramma?
  • De nieuwste functies uitproberen: U ontvangt de nieuwste software-updates op uw Chromecast of Google Home voordat deze aan alle gebruikers worden vrijgegeven, waardoor u in een vroeg stadium kunt gebruikmaken van nieuwe functies.
  • Vroege feedback geven: Als u een geweldig idee heeft of een bug tegenkomt terwijl u de preview-firmware gebruikt, kunt u ons dat laten weten. Aan de hand van uw suggesties kunnen we het product nóg beter maken.
  • Op de hoogte blijven: U hoeft zich nooit zorgen te maken dat u een afzonderlijke update mist. Zodra uw apparaat de nieuwste firmware ontvangt, sturen we u een e-mail.
Is dit een bètaprogramma?
Dit is geen bètasoftware. Onze bedoeling is dat de updates van het previewprogramma dezelfde kwaliteit hebben als de updates van de productieversie. Het enige verschil is dat u eerder toegang tot nieuwe functies krijgt voordat deze aan alle gebruikers worden vrijgegeven.
Hoe vaak wordt het previewkanaal geüpdatet?
Het previewkanaal wordt geüpdatet vlak voordat de productiefirmware algemeen wordt vrijgegeven.
Welke apparaten komen in aanmerking voor het previewprogramma?
De Chromecast (1e generatie), Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio en Google Home komen in aanmerking voor deelname aan het previewprogramma.

Hoe kan ik deelnemen aan het previewprogramma?

U kunt als volgt deelnemen aan het previewprogramma:
  1. Open de Google Home-app Google Home app op je telefoon of tablet.
  2. Tik bij Home en dan op het apparaat waarmee je wilt deelnemen aan het previewprogramma.
  3. Tik op Instellingen  en dan Previewprogramma.
  4. Als 'Previewprogramma' niet wordt weergegeven, kunnen we op dit moment geen nieuwe leden accepteren. Keer regelmatig terug om te controleren of het weer mogelijk is om u aan te melden.
  5. Bepaal of u e-mailmeldingen wilt ontvangen door de schuifregelaar naar rechts of links te verplaatsen. Opmerking: We raden u aan e-mailmeldingen in te schakelen, zodat u weet wanneer er nieuwe updates naar uw apparaat worden verzonden.
  6. Als u zich aanmeldt voor e-mailmeldingen, wordt u gevraagd in te loggen op uw Google-account als u dit nog niet heeft gedaan.
  7. Lees die pagina door en tik op Aan programma deelnemen
  8. Lees de pagina door en tik vervolgens op OK.
Hoe weet ik of ik deelneem aan het previewprogramma?
  1. Open de Google Home-app Google Home app op je telefoon of tablet.
  2. Tik bij Home en dan op het apparaat dat is ingeschreven voor het previewprogramma.
  3. Tik in de rechterbovenhoek van de apparaatkaart op Instellingen  en dan Previewprogramma.
  4. Als je deelneemt, zie je AAN of AAN (preview-firmware: #). Als u wilt deelnemen, leest u hierboven de instructies 'Deelnemen aan het previewprogramma' door.
Waarom vragen jullie om mijn e-mailadres wanneer ik me aanmeld voor het previewprogramma?
Wanneer u zich aanmeldt voor de mailinglijst van het previewprogramma, ontvangt u een e-mail bij elke release van preview-firmware voor uw apparaat.

Je kunt je als volgt afmelden voor e-mailmeldingen:
  1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik in de rechterbenedenhoek van het startscherm op Account .
  3. Tik op Accountvoorkeuren en dan E-mailmeldingen.
  4. Schuif de schuifregelaar bij 'E-mails over het previewprogramma' naar links Off om deze optie uit te schakelen.
Ik zie de instelling 'Previewprogramma' niet, of de instelling wordt op mijn pagina 'Apparaatinstellingen' in het grijs weergegeven.
Als u deze instelling niet ziet, betekent dit dat we op dit moment geen nieuwe leden voor het previewprogramma kunnen accepteren. Keer regelmatig terug om te controleren of het weer mogelijk is om u aan te melden.
Wat zijn de verschillende previewstatussen?

De volgende lijst met previewstatussen biedt uitleg over de huidige status van het previewprogramma op uw apparaat. U kunt deze status weergeven onder Apparaatinstellingen -> Previewprogramma.

Status Beschrijving

AAN (wachten op volgende firmware-update van het previewprogramma)

U neemt deel aan het programma en bent klaar om de volgende preview-firmware te ontvangen
AAN (preview-firmware: #) Er is nieuwe preview-firmware naar uw apparaat verzonden
UIT (wachten op volgende openbare firmware-update) U heeft ervoor gekozen het programma te verlaten en wacht totdat de volgende productiefirmware naar uw apparaat wordt verzonden (dit kan één tot twee weken duren)
UIT U neemt niet deel aan het previewprogramma

Het previewprogramma verlaten

Hoe kan ik het previewprogramma verlaten?
Volg deze stappen als u het previewprogramma wilt verlaten:
  1. Open de Google Home-app Google Home app op je telefoon of tablet.

2. Tik bij Home en dan op de apparaatkaart voor het apparaat dat deelneemt aan het previewprogramma.

3. Tik op Instellingen  en dan Previewprogramma en dan PROGRAMMA VERLATEN.
  4. Je ziet nu de status 'Verlaten' onder 'Previewprogramma' bij 'Apparaatinstellingen'.

Belangrijk: Hoewel het apparaat de status 'Verlaten' heeft, moet je wachten totdat de volgende productiefirmware naar je apparaat is verzonden voordat je het programma officieel kunt verlaten. Dit kan een week of twee duren.

Feedback over het previewprogramma verzenden

Wat moet ik doen als ik een probleem met mijn apparaat tegenkom?
Wanneer u ons gedetailleerde feedback over uw probleem verstrekt, kunt u ons helpen dit probleem op te lossen. Belangrijk: Verzend je feedback indien mogelijk vanaf je mobiele apparaat en niet via Chrome.
Hoe kan ik feedback over mijn ervaring verzenden?

Belangrijk: Verzend je feedback indien mogelijk vanaf je mobiele apparaat en niet via Chrome.

Ik heb feedback verstrekt maar ik ondervind nog steeds een probleem. Hoe kan dat?
Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om feedback te verzenden. We stellen uw hulp op prijs. In de meeste gevallen kunnen we u geen persoonlijk antwoord sturen, maar we zullen uw rapport onderzoeken en de door u verstrekte informatie gebruiken om Chromecast en Google Home te verbeteren.
Ik heb mijn apparaat teruggezet op de fabrieksinstellingen. Moet ik mij nu opnieuw aanmelden voor het previewprogramma?
Als u uw apparaat moet terugzetten op de fabrieksinstellingen, moet u zich opnieuw aanmelden voor het previewprogramma en wachten totdat de volgende preview-firmware naar uw apparaat is verzonden voordat u kunt verdergaan met testen.
Kan ik het previewprogramma verlaten als ik mijn apparaat terugzet op de fabrieksinstellingen?
Wanneer u uw apparaat terugzet op de fabrieksinstellingen, wordt het apparaat onmiddellijk uit het previewprogramma verwijderd, maar wordt de firmware van uw apparaat nog niet meteen geüpdatet. U moet wachten totdat de volgende productiefirmware naar uw apparaat wordt verzonden voordat uw apparaat volledig uit het previewprogramma wordt verwijderd. Dit kan één tot twee weken duren.