To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Skapa, redigera och dela ett wifi-nätverk för gäster

Wifi för gäster är ett separat nätverk för dina gäster. Gästerna kan använda internet och utvalda delade enheter, t.ex. en Chromecast, smart-tv, trådlös högtalare eller skrivare. Läs mer om Google Nest Wifi och integritet och gäster och Googles enheter för uppkopplade hem.

Konfigurera wifi för gäster

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter  följt av Wifi  följt av Nätverksinställningar följt av Gästnätverk.
  3. Aktivera Gästnätverk.
  4. Ange nätverkets namn och det lösenord som gästerna ska använda.
    • Ett lösenord krävs för gästnätverk.
    • Använd inte samma namn eller lösenord som för det vanliga wifi-nätverket.
  5. Under Delade enheter väljer du vilka enheter som gästerna får använda.
  6. Tryck på Spara.

Inaktivera wifi för gäster

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter  följt av Wifi  följt av Nätverksinställningar följt av Gästnätverk.
  3. Inaktivera Gästnätverk.

Redigera wifi för gäster

Du kan ändra gästnätverkets namn, lösenordet och vilka enheter som delas med gästerna.

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter  följt av Wifi  följt av Nätverksinställningar följt av Gästnätverk.
  3. Redigera uppgifterna om gästnätverket.
  4. Tryck på Spara.

Dela lösenordet till wifi för gäster

Med Google Nest Wifi eller Google Wifi kan du enkelt se och dela ditt lösenord till wifi för gäster via sms, e-post och andra appar eller på Google Nest-skärmen.

Dela lösenordet till wifi för gäster via Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter  följt av Wifi  följt av Dela lösenord följt av svep åt vänster till gästnätverket.
  3. Tryck på Kopiera, Meddelande eller E-post för att dela.
Dela lösenordet till wifi för gäster på en Google Nest-skärm
  1. Svep nedåt från skärmens överkant på en Nest-skärm.
  2. Tryck på Anslutningar följt av Wifi för gäster.
  3. Namnet och lösenordet för wifi-nätverket för gäster visas.

Så här döljer du gästlösenordet på skärmen:

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter  följt av Wifi  följt av Nätverksinställnignar.
  3. Avmarkera Visa lösenordet för gästnätverket på skärmar med Google Assistent.

Dela lösenordet till wifi för gäster med Google Assistent

Du kan dela lösenordet till wifi för gäster med Google Assistent när du använder Google Nest Wifi eller Google Wifi i Home-appen.
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Kontrollera lösenordet till wifi för gäster

Obs! Detta kommando är för närvarande inte tillgängligt i Finland, Portugal, Hongkong och Filippinerna.

”Vad är lösenordet till wifi för gäster?”