To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Sånn korrigerer du forsinkelse i gruppeavspilling

For at gruppeavspillingen skal fungere, må alle høyttalerne og TV-ene i gruppen spille synkronisert. Hvis du har følgende enheter i en høyttalergruppe, kan det føre til forsinkelser:

• Chromecast
  • Chromecast Audio
  • Høyttalere med Chromecast innebygd

Hvis lyden ikke er synkronisert, følger du veiledningen nedenfor.

Sånn korrigerer du forsinkelse i gruppeavspilling

1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket eller knyttet til den samme kontoen som Chromecasten, høyttaleren eller skjermen.
  2. Cast musikk til gruppen som ikke spiller synkronisert.
  3. Stå midt mellom høyttalerne som ikke er synkronisert (eller så nær midt mellom dem som mulig), og juster volumnivåene sånn at du hører lyden fra begge to omtrent like høyt.
  4. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  5. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  6. Trykk på Innstillinger  etterfulgt av Lyd etterfulgt av Korrigering av gruppeforsinkelse.
  7. Skyv glidebryteren mot venstre eller høyre til lyden er synkronisert.

Merk: For mange enheter er den iboende forsinkelsen så kort at gruppeavspillingen er synkronisert uten at det trengs ytterligere justeringer. Ikke juster korrigeringen av gruppeforsinkelsen med mindre du merker en betydelig og konsekvent forsinkelse. Det er bare gruppeavspilling som påvirkes av innstillingen for korrigering av gruppeforsinkelse. Denne innstillingen har ingen effekt når du caster til én høyttaler eller TV. Innstillingen for korrigering av gruppeforsinkelse for en bestemt enhet blir brukt i alle gruppene enheten er en del av. Hvis du kobler en Chromecast eller Chromecast Audio til en annen høyttaler eller TV, kan den forrige innstillingen for korrigering av gruppeforsinkelse være feil. Sørg for å tilbakestille innstillingen til en forsinkelse på «0» igjen, og hør om det er nødvendig med ytterligere korrigering.

Tips for korrigering av gruppeforsinkelse

Hvordan vet jeg om jeg bør korrigere gruppeforsinkelser?

Still deg selv følgende spørsmål for å avgjøre om du bør korrigere gruppeforsinkelser:

1. Er den usynkroniserte avspillingen konsekvent mellom ulike økter med gruppeavspilling?
  2. Er den usynkroniserte avspillingen konsekvent gjennom øktene med gruppeavspilling?
  3. Kan den usynkroniserte avspillingen høres i store deler av hjemmet ditt?
  4. Gjør den usynkroniserte avspillingen at du ikke kan nyte musikken?
  • Hvis du svarer ja på spørsmål 1 og 2, har en av høyttalerne dine en iboende forsinkelse som kan korrigeres.
  • Hvis du svarer ja på alle spørsmålene, bør du prøve å korrigere gruppeforsinkelsen.
Hvordan vet jeg hvilken høyttaler jeg bør korrigere?

Du bør alltid øke korrigeringen av gruppeforsinkelsen for høyttaleren med den tregeste avspillingen.
Sånn finner du ut hvilken høyttaler du skal korrigere:

1. Cast til gruppen, og prøv å finne ut hvilken høyttaler som har den tregeste avspillingen.
  2. Velg en av høyttalerne, og begynn å øke korrigeringen av forsinkelsen. Hvis synkroniseringen forbedres, fortsetter du med denne høyttaleren. Hvis synkroniseringen blir verre, stiller du forsinkelsen tilbake til «0» og bytter til en av de andre høyttalerne.
Hvordan vet jeg hva som er den riktige justeringen?

Sånn sørger du for at justeringen blir riktig:

1. Gruppeforsinkelsen bør bare korrigeres mens musikk castes til gruppen. Da kan du umiddelbart høre endringene du utfører.
  2. Hvis det er mer enn to høyttalere i gruppen, velger du to høyttalere som ikke er synkronisert, og kutter lyden på de andre.
  3. Stå midt mellom høyttalerne som ikke er synkronisert (eller så nær midt mellom dem som mulig), og juster volumnivåene sånn at du hører lyden fra begge to omtrent like høyt.
  4. Begynn å øke korrigeringen av forsinkelsen på høyttaleren med den tregeste avspillingen, helt til den er synkronisert.
  5. Gjenta denne fremgangsmåten hvis det trengs flere justeringer.
Hva er en vanlig forsinkelse for høyttaleren, lydplanken eller mottakeren jeg har?

Forsinkelsene på høyttalerne varierer fra modell til modell.

Nedenfor ser du vanlige forsinkelser for bestemte kategorier:

• Høyttalere: 0–40 ms – vanligvis ingen forsinkelse
  • Lydplanker: 0–80 ms – iboende forsinkelser er vanlig
  • Mottakere: 0–70 ms – iboende forsinkelser er vanlig

Merk: Tallene over representerer noen vanlige verdier. Enkelte modeller kan ha forsinkelser som er utenfor det vanlige området.

Merk: Høyttalergrupper kan bare opprettes på telefoner og nettbrett. Chrome-nettleseren har ikke støtte for denne funksjonen. Men du kan likevel caste til grupper fra Chrome.