Vertraging bij groepsweergave corrigeren

Voor de ideale groepsweergave moeten alle speakers het geluid synchroon afspelen. Verschillende speakermodellen die werken met Chromecast Audio en Google Home-apparaten hebben mogelijk een inherente afspeelvertraging als gevolg van hun unieke ontwerp. De vertraging van één speaker kan ervoor zorgen dat de groepsweergave asynchroon klinkt.

Deze apparaten hebben een instelling waarmee deze vertraging kan worden gecorrigeerd om zo een ideale groepsweergave te bieden.

Belangrijk: Bij de meeste speakers is de vertraging zo extreem klein dat de groepsweergave toch synchroon is zonder extra aanpassingen te hoeven doen. Pas de correctie voor vertraging bij groepsweergave NIET aan, tenzij u een consequente en aanzienlijke vertraging opmerkt. Raadpleeg het gedeelte 'Tips voor het corrigeren van vertraging bij groepsweergave' hieronder voor meer informatie.

Opmerking: De instelling voor het corrigeren van vertraging bij groepsweergave is alleen van toepassing op groepsweergave. Deze instelling heeft geen invloed op de weergave wanneer u iets cast naar één speaker.

Vertraging bij groepsweergave corrigeren

TEN ZEERSTE AANBEVOLEN: Aanpassingen voor het corrigeren van vertraging bij groepsweergave moeten alleen worden doorgevoerd wanneer er muziek naar de groep wordt gecast. Op die manier kun je de aanpassingen meteen horen.

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Google Home-apparaat.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik in Home op het apparaat waarvoor je de vertraging bij groepsweergave wilt verbeteren.
  4. Tik op Instellingen .
  5. Het corrigeren van vertraging bij groepsweergave aanpassen:
    1. Zoek naar 'Correctie van groepvertraging'. De instelling laat de huidige vertraging zien. Tik op Correctie van groepvertraging om de vertraging aan te passen.
  6. Ga tussen de asynchrone speakers staan (voor zover dat mogelijk is) en pas de volumeniveaus aan zodat u beide op hetzelfde niveau hoort (zie het gedeelte 'Tips voor het corrigeren van vertraging bij groepsweergave' hieronder voor praktische tips bij het aanpassen van de vertraging).
  7. Verplaats de schuifregelaar naar links of rechts om de vertraging van de speaker te corrigeren.

Opmerking: De correctie voor vertraging bij groepsweergave van één speaker wordt toegepast op alle groepen waarvan de betreffende speaker deel uitmaakt. Als u een Chromecast Audio-apparaat aansluit op een andere speaker, kan de vorige instelling voor het corrigeren van de vertraging bij groepsweergave onjuist zijn. Zorg dat u deze weer instelt op een vertraging van 0 en luister of er een correctie nodig is.

Tips voor het corrigeren van vertraging bij groepsweergave

Hoe weet ik of ik een groepsvertraging moet corrigeren?

Stel uzelf de volgende vragen om te bepalen of u een groepsvertraging moet corrigeren:

1. Is de asynchrone weergave consequent bij verschillende weergavesessies? (Of gebeurde dit alleen bij één bepaalde sessie?)
  2. Is de asynchrone weergave consequent tijdens weergavesessies? (Of is het een tijdelijk probleem?)
  3. Is de asynchrone weergave merkbaar in grote delen van uw huis? (Of gebeurt het alleen in een heel specifiek gedeelte?)
  4. Zorgt de asynchrone weergave dat u niet optimaal van uw muziek kunt genieten?

Als u vraag (1) en (2) bevestigend heeft beantwoord, heeft een van uw speakers een inherente vertraging die kan worden gecorrigeerd.
Als u vraag (3) en (4) ook bevestigend heeft beantwoord, kunt u de groepsvertraging proberen te corrigeren.

Hoe weet ik welke speaker ik moet corrigeren?

U moet de correctie voor groepsvertraging altijd verhogen voor de speaker die het geluid als laatste afspeelt.
U kunt deze speaker als volgt vinden:

1. Cast naar de groep en luister welke speaker het geluid als laatste afspeelt (dit werkt goed bij grote verschillen).
  2. Kies een van de speakers en verhoog de vertragingscorrectie. Als de synchronisatie verbetert, gaat u verder met deze speaker. Als de synchronisatie verslechtert, stelt u de vertraging weer in op 0 en schakelt u over naar een van de andere speakers.
Hoe weet ik wat de juiste aanpassing is?

Volg deze stappen om voor een juiste aanpassing te zorgen:

1. Aanpassingen voor het corrigeren van vertraging bij groepsweergave moeten alleen worden doorgevoerd wanneer er muziek naar de groep wordt gecast. Op die manier kunt u de wijzigingen onmiddellijk horen.
  2. Als de groep uit meer dan twee speakers bestaat, begint u door twee speakers te kiezen die asynchroon afspelen en dempt u de rest.
  3. Ga tussen de asynchrone speakers staan (voor zover dat mogelijk is) en pas de volumeniveaus aan zodat u beide op ongeveer hetzelfde niveau hoort.
  4. Begin met het verhogen van de vertragingscorrectie voor de speaker die het geluid als laatste afspeelt (zie tip 2 hierboven om te zien hoe u deze speaker kunt vinden) tot de weergave synchroon loopt.
  5. Herhaal deze stappen als er verdere aanpassingen nodig zijn.
Wat is een normale vertraging voor mijn speaker/soundbar/ontvanger?

Speakervertragingen kunnen per model verschillen.

De volgende vertragingen zijn gebruikelijk voor specifieke categorieën:

• Speakers: 0-40 ms, maar doorgaans geen vertraging
  • Soundbars: 0-80 ms, inherente vertragingen zijn gebruikelijk
  • Receivers: 0-70 ms, inherente vertragingen zijn gebruikelijk

Opmerking: De bovenstaande cijfers zijn veelvoorkomende waarden. De vertraging van sommige modellen kan buiten dit bereik liggen.

Opmerking: Speakergroepen kunnen alleen worden gemaakt vanaf een telefoon of tablet. Deze functie wordt niet ondersteund voor de Chrome-browser. Je kunt vanuit Chrome wel naar een groep casten.