To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ryhmätoiston viiveiden korjaaminen

Kunnollinen ryhmätoisto edellyttää musiikin samanaikaista toistoa kaikista kaiuttimista tai televisioista. Jos kaiutinryhmässä on jokin näistä laitteissa, toistossa voi joskus ilmetä viivettä:

• Chromecast
  • Chromecast Audio
  • Chromecast Built-In ‑kaiuttimet

Jos audio toistuu eri aikaan, seuraa alla olevia ohjeita.

Ryhmätoiston viiveiden korjaaminen

1. Varmista, että mobiililaitteesi tai tablettisi on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon tai linkitetty samaan tiliin kuin Chromecast, kaiutin tai näyttö.
  2. Striimaa musiikkia ryhmään, jonka toisto ei ole samanaikaista.
  3. Seiso mahdollisimman keskellä eri aikaan soivien kaiuttimien välissä ja säädä niiden äänenvoimakkuutta niin, että kuulet niiden soivan suunnilleen samalla tasolla.
  4. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  5. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  6. Napauta Asetukset  ja sitten Audio ja sitten Ryhmän viiveen korjaus.
  7. Siirrä liukusäädintä vasemmalle tai oikealle, kunnes audio toistuu samaan aikaan.

Huom. Useimpien laitteiden ominaisviive on niin pieni, että ryhmätoisto toimii hyvin ilman lisäsäätöjä. Älä säädä ryhmän viiveen korjausta, ellei musiikki soi jatkuvasti ja selvästi eri aikaan. Ryhmän viiveen korjaus vaikuttaa vain ryhmätoistoon. Se ei vaikuta millään tavalla yhden kaiuttimen tai television striimiin. Laitteen ryhmän viiveen korjaus tulee käyttöön kaikissa ryhmissä, joihin laite kuuluu. Lisäksi jos Chromecast tai Chromecast Audio yhdistetään toiseen kaiuttimeen tai televisioon, ensimmäisellä laitteella säädetty ryhmän viiveen korjaus ei välttämättä ole sopiva. Palauta viiveen asetus nollaan ja tarkista, tarvitaanko lisäsäätöjä.

Vinkkejä ryhmän viiveen korjaamiseen

Mistä tiedän, tarvitaanko ryhmän viiveen korjausta?

Mieti seuraavia kysymyksiä, kun harkitset ryhmän viiveen korjaamista:

1. Soiko audio kaiuttimista eri aikaan aina, kun käytät ryhmätoistoa?
  2. Soiko audio kaiuttimista eri aikaan koko ryhmätoistokerran ajan?
  3. Toistuuko audio eri aikaan useissa kotisi osissa?
  4. Häiritseekö eri aikaan toistuva musiikki kuuntelua?
  • Jos vastasit kyllä kysymyksiin 1 ja 2, jollakin kaiuttimistasi on ominaisviive, joka on korjattavissa.
  • Jos vastasit kyllä kaikkiin kysymyksiin, ryhmän viive kannattaa korjata.
Mistä tiedän, minkä kaiuttimen viivettä kannattaa korjata?

Lisää ryhmän viiveen korjausta aina kaiuttimessa, joka soi muita jäljessä.
Näin voit tunnistaa korjattavan kaiuttimen:

1. Striimaa ryhmällä ja kuuntele, mikä kaiuttimista soi muita jäljessä.
  2. Valitse yksin kaiutin ja korjaa se lisäämällä viivettä. Jos kaiuttimien välinen ero pienenee, jatka saman kaiuttimen säätämistä. Jos ero kasvaa, palauta kaiuttimen viive nollaan ja siirry säätämään toista kaiutinta.
Mistä tiedän, mikä on sopiva asetus?

Varmista oikea korjaus näin:

1. Ryhmän viiveen korjausta kannattaa säätää vain silloin, kun musiikkia striimataan ryhmällä. Näin asetusten vaikutus kuuluu heti.
  2. Jos ryhmässä on vähintään kaksi kaiutinta, valitse kaksi eri aikaan soivaa kaiutinta ja mykistä muut.
  3. Seiso mahdollisimman keskellä eri aikaan soivien kaiuttimien välissä ja säädä niiden äänenvoimakkuutta niin, että kuulet niiden soivan suunnilleen samalla tasolla.
  4. Aloita viiveen korjauksen lisääminen kaiuttimesta, joka soi muita jäljessä, kunnes audio soi samaan aikaan.
  5. Toista vaiheet tarvittaessa.
Mitä viivettä käytetään tavallisesti kaiuttimen/soundbar-kaiuttimen/viritinvahvistimen kanssa?

Viiveet vaihtelevat laitemallikohtaisesti.

Eri laitteiden kanssa käytetään tyypillisesti seuraavia arvoja:

• Kaiuttimet: 0–40 ms – tavallisesti ei viivettä
  • Soundbar-kaiuttimet: 0–80 ms – ominaisviiveet ovat tavallisia
  • Viritinvahvistimet: 0–70 ms – ominaisviiveet ovat tavallisia

Huom. Nämä ovat tyypillisiä arvoja. Viiveessä voi olla mallikohtaisia eroja.

Huom. Voit luoda kaiutinryhmiä vain puhelimella tai tabletilla. Chrome-selain ei tue tätä ominaisuutta. Voit kuitenkin striimata sisältöä ryhmään Chromesta.