To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Säkerhetsfunktioner för Google Nest Wifi och Google Wifi

Det finns flera inbyggda säkerhetsfunktioner i Google Nest Wifi- och Google Wifi-enheter, så att du kan känna dig trygg online.

Brandvägg

Med brandväggen i Google Nest Wifi och Google Wifi skapas en barriär mellan ditt wifi-nätverk och internet. Barriären skyddar din data från oönskade anslutningar och anslutningsförsök. Det är en tillståndsbaserad brandvägg som kontrollerar anslutningarna (TCP-flöden (Transmission Control Protocol), UDP-kommunikationer (User Datagram Protocol)) som trafikerar den. Det är bara data med anknytning till en känd aktiv anslutning som tillåts passera genom brandväggen.

Obs! Inställningar som UPnP (Universal Plug and Play) och portvidarebefordran tillåter att enheter förbigår brandväggen och har öppna anslutningar, vilket kan göra dem sårbara.

WPA2- och WPA3-säkerhet

Google Nest Wifi och Google Wifi skyddar ditt Wi-Fi-nätverk med antingen WPA2-protokollet eller det nyare WPA3-protokollet. Om du använder WPA3-protokollet får Wi-Fi-nätverket ett mycket starkt skydd mot säkerhetsrisker som ordlisteattacker offline.

Som standard använder Google Nest Wifi och Google Wifi WPA2-protokollet för att maximera kompatibiliteten med äldre anslutna enheter (t.ex. telefoner, surfplattor och laptoppar). Du kan dock aktivera övergångsläget för WPA3 i Google Home-appen. Med den här inställningen kan både WPA2- och WPA3-enheter anslutas till ditt Wi-Fi-nätverk. Du måste lägga till nätverket i Google Home-appen för att kunna använda den här funktionen med Google Wifi-enheter som har konfigurerats i Google Wifi-appen.

Obs! Vissa äldre WPA2-enheter kanske inte är kompatibla med WPA3 och kan få anslutningsproblem när övergångsläget för WPA3 är på.

Google Nest Wifi och Google Wifi har inte stöd för äldre protokoll, t.ex. WPA och WEP, eftersom de har bedömts som osäkra av Wi-Fi Alliance och branschexperter. Det har också förekommit kända och dokumenterade attacker mot WPA och WEP. WPS är en mekanism som låter dig använda ett trådlöst nätverk utan att ange ett lösenord och av säkerhetsskäl stöds inte heller WPS.

Så här aktiverar du övergångsläget för WPA3:

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter  följt av Wifi .
  3. Tryck på Inställningar Kugghjulsikon för Inställningar uppe till höger.
  4. Aktivera WPA3.

Obs! När du aktiverar eller inaktiverar WPA3 startas nätverket om och enheterna tappar anslutningen.

Automatiska uppdateringar

Google Nest Wifi och Google Wifi får programvaruuppdateringar automatiskt så att du alltid har de senaste säkerhetsfunktionerna och det senaste skyddet mot nya säkerhetshot. I dessa uppdateringar kan det ingå komponenter med öppen källkod och de genomgår flera noggranna granskningar.

Alla programvaruuppdateringar har signerats av Google. Google Nest Wifi och Google Wifi kan varken ladda ned eller köra programvara som inte har signerats och verifierats.

TLS

All kommunikation mellan Google Nest Wifi- eller Google Wifi-enheter och Google skyddas av TLS (Transport Layer Security). Med hjälp av TLS-protokollet skyddas kommunikationen mellan en enhet och en server så att ingen annan kan visa eller manipulera meddelandena.