We moved control of OnHub and Google Wifi devices to the Google Home app. You can easily migrate your Google Wifi network into the Google Home app, where you’ll be able to control your Wi-Fi network and other connected products in one place.

Sikkerhetsfunksjoner for Google Nest Wifi og Google Wifi

Google Nest Wifi- og Google Wifi-enheter har flere innebygde sikkerhetstiltak for å beskytte deg og verdenen din på nettet.

Brannmur

Google Nest Wifi og Google Wifi-brannmuren skaper en barriere mellom Wi-Fi-nettverket og internett og beskytter dataene dine mot uønskede tilkoblinger eller tilkoblingsforsøk. Det er en dynamisk brannmur, noe som betyr at den holder styr på tilkoblinger (TCP-kommunikasjon – Transmission Control Protocol – og UDP-kommunikasjon – User Datagram Protocol) som strømmer gjennom den. Bare data tilknyttet en kjent aktiv tilkobling tillates å slippe gjennom brannmuren.

Merk: Innstillinger som UPnP (Universal Plug and Play) og viderekobling av porter gjør det mulig for enheter å omgå brannmuren og ha en åpen tilkobling, noe som kan utsette dem for fare i enkelte situasjoner.

WPA2- og WPA3-sikkerhet

Google Nest Wifi og Google Wifi sikrer Wi-Fi-nettverket ditt med enten WPA2-protokollen eller den nyere WPA3-protokollen. Hvis du bruker WPA3-protokollen, blir Wi-Fi-nettverket ditt svært motstandsdyktig mot sikkerhetsrisikoer, for eksempel ordlisteangrep utenfor internett.

Som standard bruker Google Nest Wifi og Google Wifi WPA2-protokollen for å maksimere kompatibiliteten med eldre tilkoblede enheter (for eksempel telefoner, nettbrett eller bærbare datamaskiner). Du kan imidlertid slå på WPA3-overgangsmodus i Google Home-appen. Med denne innstillingen kan både WPA2- og WPA3-enheter kobles til Wi-Fi-nettverket ditt. For Google Wifi-enheter som ble konfigurert i Google Wifi-appen, må du legge til nettverket i Google Home-appen for å bruke denne funksjonen.

Merk: Enkelte eldre WPA2-enheter kan være inkompatible med WPA3, og det kan forekomme tilkoblingsproblemer når WPA3-overgangsmodus er på. OnHub-enheter støtter ikke WPA3.

Google Nest Wifi og Google Wifi støtter ikke eldre protokoller som WPA og WEP, fordi de anses som usikre av Wi-Fi Alliance og bransjeeksperter. Det finnes også kjente og dokumenterte angrepstyper mot WPA og WEP. Av sikkerhetsårsaker støttes heller ikke WPS, som er en mekanisme som gjør det mulig å koble enheter til et trådløst nettverk uten å legge inn passordet.

Slik slår du på overgangsmodus for WPA3:

1. Åpne Google Home-appen Google Home app.
  2. Trykk på Wi-Fi .
  3. Trykk på Innstillinger Innstillinger-tannhjulet øverst til høyre.
  4. Slå på WPA3.

Merk: Når du slår WPA3 av eller på, starter nettverket på nytt og enhetene mister tilkoblingen.

Automatiske oppdateringer

Google Nest Wifi og Google Wifi mottar automatiske programvareoppdateringer for å sikre at du alltid har de nyeste sikkerhetsfunksjonene og den nyeste beskyttelsen mot nylig oppdagede sikkerhetstrusler. Disse oppdateringene kan inneholde komponenter med åpen kildekode og går gjennom flere grundige vurderinger.

Alle programvareoppdateringer er signert av Google. Google Nest Wifi og Google Wifi kan ikke laste ned eller kjøre programvare som ikke er signert og bekreftet.

TLS

All kommunikasjon mellom Google Nest Wifi- eller Google Wifi-enheter og Google sikres av TLS (Transport Layer Security). Dette er en protokoll som ivaretar personvernet mellom enheter og servere, slik at det ikke er mulig for noen å se eller tukle med meldinger.