To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Apparaten die niet werken met de Google Nest Wifi Pro, Nest Wifi of Google Wifi-apparaten

Hoewel de meeste apparaten die wifi gebruiken, geschikt zijn voor de Google Nest Wifi Pro, Nest Wifi en Google Wifi-apparaten, geldt dat niet voor alle apparaten. Dit komt meestal omdat ze niet de nieuwste hardware of software hebben die door wifi-apparaten wordt ondersteund.

WPA- en WEP-apparaten

Wifi-apparaten ondersteunen alleen apparaten met WPA2 + PSK of WPA3 + PSK. Dit zijn de populairste methoden om je netwerk te beveiligen. Oudere apparaten die alleen WPA- of WEP-versleuteling hebben, zoals oude printers, kunnen geen verbinding maken met wifi-apparaten.

We ondersteunen geen oudere protocollen omdat deze onveilig kunnen zijn, zoals aangegeven door de community voor beveiligingsonderzoek en experts uit de branche. Nest Wifi en Google Wifi houden je veilig en WPA2 of WPA3 is een van de vele manieren waarop we dat doen.

Probeer een nieuw stuurprogramma te vinden voor je oudere wifi-apparaat. Als het wifi-stuurprogramma niet kan worden geüpgraded, moet de hardware op het apparaat mogelijk worden vervangen door een nieuwere versie die de nieuwere, veilige protocollen ondersteunt.

Gerelateerd artikel

Hoe Nest Wifi- en Google Wifi-banden van 2,4, 5 en 6 GHz werken