To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nest Wifin ja Google Wifin toiminta 2,4 GHz:n, 5 GHz:n ja 6 GHz:n taajuuksilla

Google Nest Wifi- ja Google Wifi ‐laitteet ohjaavat laitteesi automaattisesti käyttämään taajuutta, jolla Wi-Fi-verkkosi toimii parhaiten.

Nest Wifi- ja Google Wifi ‐verkoilla on sama nimi sekä 2,4 GHz:n että 5 GHz:n taajuuksilla. Google Nest Wifi Pro tukee lisäksi 6 GHz:n taajuutta. Kaikki radiokaistat ovat käytössä samanaikaisesti. Muista, että älypuhelin, tabletti, kannettava tietokone ja muut henkilökohtaiset laitteet muodostavat yleensä yhteyden vain yhteen radiotaajuuteen kerrallaan. Nest Wifi ja Google Wifi pyrkivät valitsemaan laitteen ominaisuuksien ja verkon olosuhteiden mukaan taajuuden, joka antaa laitteelle parhaan yhteysnopeuden.

Monet muut reitittimet käyttävät tästä poikkeavia menetelmiä. Reitittimissä voi olla erilliset 2,4 GHz:n ja 5 GHz:n taajuudella toimivat Wi-Fi-verkot. Jotkin reitittimet tukevat uutena nyt myös 6 GHz:n taajuutta. Taajuus on valittava manuaalisesti.

Jokainen langaton laite on kuitenkin erilainen, ja kullakin valmistajalla on omat sääntönsä sille, miten laite valitsee parhaan taajuuden. Kodin älylaite voi esimerkiksi olla yhteydessä 2,4 GHz:n taajuuteen, kannettava tietokone 5 GHz:n taajuuteen ja puhelin 6 GHz:n taajuuteen. Google Nest Wifin ja Google Wifin Band Steering ‑toiminto kuitenkin yrittää auttaa laitteita valitsemaan nopeimman taajuuden. Laite valitsee viime kädessä taajuuden itse analysoituaan langattomien yhteyksien toimivuuden.

Miten laitteet valitsevat taajuuden?

Vanhemmat puhelimet ja muut vain 2,4 GHz:n taajuutta tukevat laitteet yhdistetään automaattisesti 2,4 GHz:n taajuuteen. Jos laite tukee kahta taajuutta (2,4 GHz ja 5 GHz) tai kolmea taajuutta (lisäksi 6 GHz), taajuus valitaan automaattisesti eri tekijöiden perusteella. Niitä ovat esimerkiksi yhteensopivuus, tietoturva, signaalin vahvuus ja etäisyys mesh-Wi-Fi-pisteestä. Sinulla voi olla laite, joka tukee 6 GHz:n tai 5 GHz:n taajuutta mutta muodostaa yhteyden 5,0 GHz:n tai 2,4 GHz:n pisteeseen. Näin voit olla varma, että yhteys on aina paras mahdollinen.

Miten 6 GHz:n taajuus toimii?

6 GHz:n taajuuden ansiosta on mahdollista käyttää verrattain suurta määrää suuren kaistanleveyden radiokanavia, mikä takaa hyvän suorituskyvyn sekä asiakaslaitteille että Nest Wifi Pron käyttämille mesh-yhteyksille.

Näin voit tarkistaa, voiko laitteesi olla yhteydessä 6 GHz:n verkkoon:

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Wi-Fi .
  3. Valitse näytön keskiosasta Laitteet.
  4. Vieritä alaspäin ja etsi laite, jonka haluat tarkistaa.
  5. Napauta Tiedot-välilehteä.
  6. Jos laite on langaton, sovellus näyttää sen käyttämän taajuuden.

WPA3:n käyttöönotto

Jotta voit varmistaa, että 6 GHz:n taajuutta tukeva laitteesi pystyy siirtymään saumattomasti 2,4, 5 ja 6 GHz:n taajuuksien välillä, sinun on otettava WPA3 käyttöön myös vanhemmilla 2,4 ja 5 GHz:n taajuuksilla. Voit ottaa WPA3:n käyttöön seuraavasti:

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Wi-Fi .
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset .
  4. Vieritä alas ja valitse Verkon lisäasetukset.
  5. Valitse Käytä Wi-Fi Protected Access 3:a.
    • Huom. Kun laitat WPA3-asetuksen päälle tai pois päältä, verkko käynnistyy uudelleen ja laitteiden yhteys katkeaa hetkeksi.

Huom. Jotkin vanhat WPA2-laitteet eivät välttämättä ole yhteensopivia WPA3:n kanssa ja niissä esiintyy yhteysongelmia, kun WPA3-tila on päällä. Lue lisää tietoturvaominaisuuksista. Jos sinulla on vanhoja laitteita, joilla on yhteysongelmia WPA3:a käytettäessä, laita WPA3 pois päältä. 6 GHz ‑laitteet eivät välttämättä muodosta yhteyttä 6 GHz:n taajuudella yhtä usein, mutta verkko kokonaisuutena hyötyy 6 GHz:stä, sillä Nest Wifi Pron mesh-yhteydet hyödyntävät 6 GHz:n etuja.

Miten taajuudet vaikuttavat kodin älylaitteisiin?

Osa kodin älylaitteista tukee vain 2,4 GHz:n taajuutta, eikä niitä voi ottaa käyttöön, jos puhelin on yhteydessä 5 GHz:n tai 6 GHz:n taajuuteen. Katso puhelimen käyttöoppaasta ohjeet taajuuden valintaan.

Vinkki: 2,4 GHz:n taajuudella signaali voi ulottua kauemmas kuin 5 GHz:n tai 6 GHz:n taajuuksilla. Jos puhelinta ei voi manuaalisesti vaihtaa käyttämään eri Wi-Fi-taajuutta, liiku kauemmas reitittimestä ja pisteistä, kunnes puhelin siirtyy 2,4 GHz:n taajuudelle. Jatka sitten kodin älylaitteiden käyttöönottoa.